Reklama

Reklama

Ešte sa môžeš vrátiť

  • Slovensko U-Turn (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Svědomí hazardního hráče Bobbyho Coopera sice není sněhobíle čisté, ale takovou smůlu si přece jen nezasloužil. Za opomenutí dluhu ze hry už přišel o dva prsty a nyní, když si to napříč vyprahlou Arizonou šine do Las Vegas, aby pohledávky vyrovnal, prasknul jeho kabrioletu chladič. Bobby se svým milovaným Fordem Mustang sotva dohrkal do nebližšího městečka jménem Superior. Řetěz absurdních situací poprvé zarachotil ve chvíli, kdy Bobby svěřil svůj vůz krajně podezřelému, leč jedinému automechanikovi ve městě. O pár chvil později se pak seznámil s půvabnou Grace nabitou sexappealem, jako nebe před bouřkou elektřinou. Akceptovat její pozvání k společnému věšení záclon ovšem Bobby neměl. Dívka je totiž ve skutečnosti provdaná žena a její buranský manžel McKenna rozrazil dveře právě ve chvíli, kdy se jeden druhému snažili vycucnout mozek z hlavy. Banální situaci vypointoval skoro podvedený manžel, když dohnal Bobbyho na silnici a nabídl mu 50 000 dolarů za vraždu své krásné manželky. Už ho prý přestala bavit. Bobby je sice gauner, ale není nájemný vrah. Zatím. Během několika hodin totiž přijde o své auto a o všechny peníze, které potřebuje k zaplacení dluhu a záchraně zbývajících prstů. Navíc dostane zajímavý protinávrh. Grace nabídne za vraždu svého manžela daleko vyšší sumu - polovinu toho, co po vraždě najdou v McKennaově trezoru. Jenže Bobby na ženský nikdy neměl štěstí... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (465)

Marius 

všetky recenzie používateľa

Asi takto by vyzeralo mestečko Twin Peaks, keby ho točil Stone. I keď toto je taký Stoneov U-let. Tento film stojí za pozornosť už len skvelým obsadením (a to teraz a jediný raz myslím aj Lopezku)hrajúcim ako o život. Superior je proste mestečko s najväčšou koncentráciou pošukov na svete. Miesto, kde by nikto, ani Sean Penn dobrovoľne nezastavoval, keby sa mu nepokazila hadica na aute. Spektakulárna kamera, zaujímavý strih a hudba Enia Morriconeho sú už len čerešňou na torte. PS. Všimli ste si Liv Tyler ? ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Jeden z najlepších thrillerov o nešťastnej zhode náhod, aké som kedy videl! Tu sa ukázalo, že ako sa z úplne jednoduchého scenára skvelou prekombinovanosťou a nebezpečne premysleným dejom dá natočiť dobrý film. Navyše výborne vykreslené niektoré osudy a psychologické črty postáv! Penn je tu skvelý, Lopezka ozaj zvodná a celé to dáva dohromady super film, navyše umocneným super skvelou kamerou, réžiou a záverom, vyrážajúcim dych. 100%. ()

Reklama

classic 

všetky recenzie používateľa

Bobby si to mal asi lepšie premyslieť, kam zabočí so svojim pokazeným autom, či vľavo, to smeruje do pôvodnej destinácie ? , alebo vpravo, ktoré ho nasmeruje do malého zapadnutého mestečka Superior v Arizone, kde nebude zrovna SUPER, ale nemal na výber, lebo sa mu pokazilo auto, a tak bude mať čo dočinenia s miestnymi, kde zisťuje, že s týmito ľuďmi, nie je niečo v poriadku. Nebojte sa, nie sú to žiadni mimozemšťania, ktorí by sa akože ukrývali v ľudskej podobe, božechráň, len to nie, to patrí do starých béčkových sci - fi filmov, z trebárs, 50. rokov. Hlavný problém spočíva v tom, že títo obyvatelia sú divní, výstrední, debilní, primitívni, jednoduchí, zaostalí, a takto by som mohol pokračovať do nervového zrútenia sa. Skrátka, mal sa radšej poriadne OTOČIŤ, a ísť po vlastných, stopnúť si odvoz, určite by nedopadol, ako CHUJ. Bohužiaľ, nevedel, čo a kto ho tam čaká... Brilantný OLIVER STONE, geniálny Sean Penn, a všetci vo vedľajších úlohách, na čele s mladou kosťou J. Lo, ktorá stojí za problémy, aké má Bobby ? Vizuálna stránka ma totálne FASCINOVALA + STRIH, ktorý má GULE ! Stone si na strih extrémne potrpí. Paráda, že spolupracuje s kameramanom Richardsonom, opäť luxusný zážitok, aký mám tak rád ! Bez násilia sa to nezaobíde, ale ako vravím, nie je to samoúčelné, do tohto prostredia sa hodí, lebo ho vytvárajú ľudia v ňom, hlavná postava sa toľko krát snažila nastúpiť na BUS, a len tak vypadnúť, nedalo sa a nedalo... Excelentný film. ()

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Formálně geniálně stylizované, s neskutečně vymazlenou kamerou, filtry a výtečně prokládané hudebními vložkami. Nicméně emocionálně studené jako psí čumák. Zda to byl úmysl tvůrců (ke konci mi to tak skutečně připadalo) těžko říci, avšak herectví klíčové osoby filmu - Jennifer Lopez - jsem nevěřil ani minutu. Ano, krása jistě, avšak talent žádný. Penn ovšem vynikající. Základní dějová linka je bohužel až příliš jednoduchá a jako taková rozhodně neuspokojí leckteré filmové srdce. Indiánské moralizující kecy se dají přežít, stejně jako doslova šílený závěr, kde je úsměv od ucha k uchu povinností. Bláznivé, zvrhlé, depresivní, ujeté. Stone a jeho žánrová odbočka, aneb jedna lehce kontroverzní variace na filmy noir. ()

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Takhle to vypadá, když si chce odpočinout věčný provokáter Oliver Stone. Chlápek, kterému chybí pár prstů a má tašku plnou peněz musí kvůli prasklému chladiči zamířit do nejbližšího městečka, které i když vypadá celkem nenápadně, skrývá mnoho tajemství a obývá ho spousta podivných karikatur. Nejdříve ho "přivítá" pochybný automechanik, později pozná nadrženou krasavici Grace, vyslechne si moudra od slepého starce, dostane nakládačku od staříka, ze kterého se vyklube otec Grace a kterému není cizí incest, neustále je pronásledován nymfomankou se žárlivým přítelem a nakonec se zamotá do plánu, který v sobě skrývá vraždu a spoustu peněz. Jak už jsem psal i takhle může vypadat "relaxační" podívaná, kterou si režisér natočí jen tak pro pobavení. Žádná z postav tohoto panoptika si nedokáže (a ani se o to nepokouší) získat divákovy sympatie a nezachrání to ani fakt, že se pod těmito maskami skrývají známí herci jako Nick Nolte, Jenniffer Lopez či k nepoznání namaskovaný (nebo spíše špinavý) Billy Bob Thorton. Stone je divnej a touto podivností to jen dokazuje. ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (17)

  • Joaquin Phoenix se na plátně objeví poprvé za doprovodu písně Ring of Fire od Johnnyho Cashe. Tohoto zpěváka si pak za pár let zahrál v biografickém snímku Walk the Line. (Ai.ma)
  • Natáčelo se od 4. listopadu 1996 do 16. ledna 1997 ve státech USA – Arizona, Nevada a Kalifornie. (BMW12)
  • Když se jeden novinář zeptal režiséra Stona, proč natočil takový film, stone odpověděl, že chtěl natočit malý film, který by si užil jako teenager. (Cheeker)

Reklama

Reklama