Reklama

Reklama

Ešte sa môžeš vrátiť

  • Slovensko U-Turn (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Svědomí hazardního hráče Bobbyho Coopera sice není sněhobíle čisté, ale takovou smůlu si přece jen nezasloužil. Za opomenutí dluhu ze hry už přišel o dva prsty a nyní, když si to napříč vyprahlou Arizonou šine do Las Vegas, aby pohledávky vyrovnal, prasknul jeho kabrioletu chladič. Bobby se svým milovaným Fordem Mustang sotva dohrkal do nebližšího městečka jménem Superior. Řetěz absurdních situací poprvé zarachotil ve chvíli, kdy Bobby svěřil svůj vůz krajně podezřelému, leč jedinému automechanikovi ve městě. O pár chvil později se pak seznámil s půvabnou Grace nabitou sexappealem, jako nebe před bouřkou elektřinou. Akceptovat její pozvání k společnému věšení záclon ovšem Bobby neměl. Dívka je totiž ve skutečnosti provdaná žena a její buranský manžel McKenna rozrazil dveře právě ve chvíli, kdy se jeden druhému snažili vycucnout mozek z hlavy. Banální situaci vypointoval skoro podvedený manžel, když dohnal Bobbyho na silnici a nabídl mu 50 000 dolarů za vraždu své krásné manželky. Už ho prý přestala bavit. Bobby je sice gauner, ale není nájemný vrah. Zatím. Během několika hodin totiž přijde o své auto a o všechny peníze, které potřebuje k zaplacení dluhu a záchraně zbývajících prstů. Navíc dostane zajímavý protinávrh. Grace nabídne za vraždu svého manžela daleko vyšší sumu - polovinu toho, co po vraždě najdou v McKennaově trezoru. Jenže Bobby na ženský nikdy neměl štěstí... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (465)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Oliver Stone natočil film, ktorý mi naozaj sadol. Páči sa mi na ňom všetko. Výborná réžia, kamera, strih, hudba, námet, scenár, herci... Týpek, pohybujúci sa na hrane zákona, Bobby Cooper, uviazne so svojim štýlovym Mustangom v zapadnutom, malom mestečku uprostred horúcej Arizonskej púšte. Smola sa mu lepí na päty. Jedna nepríjemnosť za druhou ho vtiahne do víru udalostí, ktoré by som si veru neprial zažiť. Hlavnú mužskú úlohu vynikajúco stvárnil Sean Penn, ale najviac ma odrovnala Jennifer Lopez. Postava krásnej intrigánky Grace je jej životnou úlohou. Oliver Stone z nej dostal maximum. ***** ()

sud 

všetky recenzie používateľa

Drsný neonoir s parádní atmosférou rozpálené Arizony (škorpioni, mršiny, pošuci), výbornými herci (Sean Penn je pan herec, Nick Nolte si svého úchyla parádně užívá), výbornou hudbou Mistra M (místy připomínající tuto) a kreativní režií Olivera Stonea. Ovšem o scénáři mohu psát v superlativech pouze v první polovině. Jakmile jedna blbá náhoda začala stíhat druhou ještě blbější, šlo to hodně z kopce a místo napětí jsem už jen kroutil hlavou (a to ani nemluvím o tom neskutečně nastavovaném a překombinovaném závěru). Velká škoda, možná kdyby se to nebralo tak vážně... 60%. ()

Reklama

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Film, ktorý stojí na parádnom vykreslení neuveriteľného Zapadákova v Arizone, vynikajúcich hercoch a scénkach, ktoré striedavo kolísajú medzi totálnou fraškou v Kusturicovom štýle a v závere takmer Lynchovským thrillerom. Ústredným mottom filmu je zjavne "smole neujdeš a na šťastie si musíš počkať". ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Bobby si to mal asi lepšie premyslieť, kam zabočí so svojim pokazeným autom, či vľavo, to smeruje do pôvodnej destinácie ? , alebo vpravo, ktoré ho nasmeruje do malého zapadnutého mestečka Superior v Arizone, kde nebude zrovna SUPER, ale nemal na výber, lebo sa mu pokazilo auto, a tak bude mať čo dočinenia s miestnymi, kde zisťuje, že s týmito ľuďmi, nie je niečo v poriadku. Nebojte sa, nie sú to žiadni mimozemšťania, ktorí by sa akože ukrývali v ľudskej podobe, božechráň, len to nie, to patrí do starých béčkových sci - fi filmov, z trebárs, 50. rokov. Hlavný problém spočíva v tom, že títo obyvatelia sú divní, výstrední, debilní, primitívni, jednoduchí, zaostalí, a takto by som mohol pokračovať do nervového zrútenia sa. Skrátka, mal sa radšej poriadne OTOČIŤ, a ísť po vlastných, stopnúť si odvoz, určite by nedopadol, ako CHUJ. Bohužiaľ, nevedel, čo a kto ho tam čaká... Brilantný OLIVER STONE, geniálny Sean Penn, a všetci vo vedľajších úlohách, na čele s mladou kosťou J. Lo, ktorá stojí za problémy, aké má Bobby ? Vizuálna stránka ma totálne FASCINOVALA + STRIH, ktorý má GULE ! Stone si na strih extrémne potrpí. Paráda, že spolupracuje s kameramanom Richardsonom, opäť luxusný zážitok, aký mám tak rád ! Bez násilia sa to nezaobíde, ale ako vravím, nie je to samoúčelné, do tohto prostredia sa hodí, lebo ho vytvárajú ľudia v ňom, hlavná postava sa toľko krát snažila nastúpiť na BUS, a len tak vypadnúť, nedalo sa a nedalo... Excelentný film. ()

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

"EVERYTHING IS EVERYTHING AND EVERYTHING IS NOTHING TOO." ------------- Geniálna kamera, strih, púštne prostredie amerického buranova v Arizone, Dr. Pepper, zaujímavé postavy a perfektný výkon by Sean Penn. Občas pri tých všetkých Oliverových dokumentoch zabudneš, že robí aj poriadne filmy. --- (4.7.2021) Netuším, aký matroš som pred rokmi fetoval, keď som povedal, že U Turn má uveriteľnejšie postavy ako Red Rock West, no musel byť kvalitný a neriedený. Keď sa na to dívam teraz, nie je tam ani jedna "normálna" postava a všetky prekyprujú až karikatúrnym presahom, a keď hovorím všetky, tak všetky. Stoneova vízia am. zapadákova je však zaujímavá, baví ma aj opakovane a o ostatné aspekty filmárskej stránky je starostlivo postarané. Príde mi teda fér radšej zvýšiť hviezdy z troch na štyri pri Dahlovom počine, než znižovať tomuto. ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (17)

  • Natáčelo se od 4. listopadu 1996 do 16. ledna 1997 ve státech USA – Arizona, Nevada a Kalifornie. (BMW12)
  • Fotky malé Grace na konci filmu jsou autentické fotky malé Jennifer Lopez. (Ai.ma)
  • Pro roli slepého muže zvažoval Oliver Stone Marlona Branda, nakonec ji ale svěřil Jonu Voightovi. (Ai.ma)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené