Reklama

Reklama

Obor

Trailer

Obsahy(1)

Velkolepý epos o soupeření pozemkových vlastníků s naftovými magnáty v americkém Texasu. Přetékající ropné vrty, peníze, intriky, rvačky. Zámožný Texasan Bick Benedict (Rock Hudson) se ožení s krásnou, cílevědomou a houževnatou Leslie (Elizabeth Taylor) z Marylandu. Jejich život na ranči není vůbec jednotvárný. Musí denně řešit problémy s honáky dobytka, pomocnými dělníky z Mexika i s jejich mladým předákem (James Dean), ze kterého se nakonec stane mocný ropný magnát. V roli Jetta Rinka se objeví legendární James Dean, který zemřel pouhé dva týdny po dokončení tohoto filmu. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (111)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Určite zaujímavý počin, minimálne herecky. Ale inak ukrutne dlhý. Takmer 3 a pol hodiny nemajú ani niektoré seriály. A poviem úprimne, že po prvej polhodine zistíte, že to vôbec neodsýpa. Keď si spomeniem na iný trojhodinový film, ako napríklad Gladiátor či Statočné srdce, tak viem jedno, že ani chvíľu nebola nuda, furt sa niečo dialo, proste to išlo ako voda. Tu sme sa nič takého nedočkalo a svojím príbehom film zaujme skôr amerických sledovateľov. Ústredná trojica je však inak chasa veľmi zaujímavých hercov. James Dean dva týždne po dotočení zomrel a bol to ozajstný rebel na plátne i životom. Pekná Liz Taylor sa vydala koľko, snáď osemkrát? No a Rock Hudson bol veľký milovník žien, ale tento len vo filmoch, keďže o pár desaťročí neskôr zomrel na AIDS a myslím, že nakazil aj svojho priateľa, ktorý za to vysúdil jeho dedičstvo. Inak Hudson bol prvou osobnosťou, ktorá podľahla tomuto vtedy novému ochoreniu. Veľmi zaujímavé, ako elegantne a obdivuhodne vyzerajú veľké hviezdy na plátne, no v skutočnom živote to už také hviezdne nie je. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Čakal som niečo rozhodne lepšie. Nepopieram tu istú ságovitosť, v ktorej sa niektoré charaktery pekne vykreslili, no celkovo mi prišiel ten príbeh až moc naivný. Tiež všetci ospevujú J. Deana no pravda je taká, že predviedol iba priemerné štandardné herectvo, nič extra pamätné. Naviac tu ani veľa nehral. Na druhú stranu sa tu ale podarilo vykresliť celkom slušnú atmosféru amerického juhozápadu a potešil aj pohľad na mladučkú E. Taylor. Na slabší nadpriemer to stačí. 70/100 ()

Reklama

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Rozmáchlá rodinná sága, která si, díky své délce, může dovolit skutečně hodně propracovat vývoj postav, nastínit hodně závažné téma a šarmantně holywoodsky naservírovat pár těch životních pravd. Rock Hudson je skvělej ikonickej rancher typu Gregoryho Pecka, Elizabeth Taylor to nejlepší z oldschoolového holywoodu a James Dean má překvapivě málo prostoru. ()

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Monumentálna romantizovaná silná dráma ságy rodu Benedictovcov o súboji klanu veľkostatkárov s megalomanským ropným magnátom. Úžasný film plný emócií a dramatických osudov, v ktorých nechýba láska, nenávisť či tragédia. Jeden z najsilnejších hollywoodskych príbehov 50.-tych rokov s hviezdnym obsadením, korunovaným epickou trojicou Taylorová-Hudson-Dean vo vrcholnej forme. Pôsobivé južanské drámy s Elizabeth Taylorovou absolútne žeriem. ()

xxmartinxx 

všetky recenzie používateľa

Úchvatná sága ze života jedné jižanské rodiny. Takový kříženec mezi Jihem proti severu a Až na krev. Úžasná Taylor, vždy přesvědčivý Dean. Bohužel se nepodařilo nasadit pořádně vypointovaný konec, který tu jakoby odletěl od tématu. Mrzí mě to, protože jinak by šlo o nefalšovanou pětihvěztičkovou podívanou. ()

Galéria (105)

Zaujímavosti (22)

  • Aby mohol hrať scény s Jettom vo vyššom veku, James Dean si čiastočne ostrihal vlasy a prefarbil ich na šedo. (Šuplík)
  • Premiéra se konala 10. října 1956 v honosném Roxy Theatr na Times Square v New Yorku. [Zdroj: Jiří Žák – kniha Elizabeth Taylorová – Nebezpečný život] (Pavlínka9)

Reklama

Reklama