Reklama

Reklama

Ted Lasso

(seriál)
  • USA Ted Lasso
Trailer
Komédia / Dráma / Športový
USA, (2020–2023), 23 h 55 min (Minutáž: 29–78 min)

Hrajú:

Jason Sudeikis, Brendan Hunt, Stephen Manas, Nick Mohammed, Bronson Webb, Juno Temple, Hannah Waddingham, Jeremy Swift, Teresa Mahoney, James Lance (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(34)

Obsahy(1)

Jason Sudeikis je Ted Lasso. Trenér amerického fotbalu. Přestože s evropským fotbalem nemá žádné zkušenosti, stěhuje se do Anglie, kde ho najali, aby trénoval fotbalový tým. Půjde to, „jako když Lassem mrská“, i když jsou hráči cyničtí a město nepřátelské? (Apple TV+)

Recenzie používateľa BrooksW.Here k tomuto seriálu (4)

Ted Lasso (2020) 

"Football is life." _____________ Parádny liek na zlú náladu, ktorý určite sadne aj tým, ktorí úplne neobľubujú filmy a seriály so športovou tematikou (do tejto skupiny ľudí určite patrím aj ja 😅), naozaj si neviem predstaviť, že by sa našiel niekto, komu by tento seriál nesadol – Ted Lasso totižto predstavuje perfektný feel-good koktejl, ktorý dokáže človeka vynikajúcim spôsobom rozosmiať (ehm, Roy Kent 🤬😉), dojať, ale aj krásne zahriať pri srdiečku... Okrem toho je plný neskutočne sympatických postáv, z ktorých si každú skôr, či neskôr zamilujete, či už chcete alebo nie (okrem tých záporných, samozrejme...) – najväčším plusom je asi to, že takmer žiadna postava tu nie je navyše (no niektoré tu predsa len vystupujú o niečo častejšie) a takmer každá jedna z nich sa vám doslova zaryje pod kožu a v závere sa nebudete chcieť s nikým z hlavnej partie rozlúčiť (teda aspoň tak sa to stalo v mojom prípade). Absolútnou špičkou sú určite Roy Kent a Jamie Tarrt (vo finálnej sérii tvoria naozaj brilantne zladenú dvojicu) a spolu s nimi aj samotný Ted Lasso, kouč Beard, Nate The Great, no tiež aj Keeley a majiteľka AFC Richmond Rebecca – ale takto by sa o tých postavách dalo písať asi donekonečna, pretože všetky sú výborne napísané a ani jedna z nich nie je vyslovene nesympatická (týchto šesť, ktoré som vymenoval, to je iba špička ľadovca, v skutočnosti sú tu úplne všetky postavy parádne). No najväčším plusom tohto seriálu je aj tak niečo úplne iné... Prvýkrát v živote ma skutočne bavilo pozerať sa na futbal, pretože v Tedovi Lassovi je to podané neuveriteľne pútavým a miestami aj poriadne napínavým spôsobom, pri čom sa takmer nikdy nedá predvídať, ako daný zápas nakoniec dopadne – a v tom vždy spočívalo čaro tohto seriálu, a spolu s ním aj tá chémia medzi divákom a postavami, pri čom sa hlavným hráčom naozaj nedá nedržať palce... To, že tvorcovia Teda Lassa svoj výtvor nadmieru milujú je vidno v takmer každej scéne, a to je naozaj krásne, pretože takáto vášeň pre remeslo (ak sa to tak dá vôbec nazvať...) robí finálny výsledok ešte o niečo kvalitnejším... Nedá mi to, ale musím spomenúť aj to, ako sa tvorcovia v tomto seriáli pekne vyhrali aj s LGBT+ tematikou. V iných filmoch a seriáloch mi príde, že býva väčšinou celkom prvoplánová a vkladaná na silu, ale v Tedovi Lassovi pôsobí úplne prirodzene a dokonca aj celkom premyslene – za to si tento seriál určite zaslúži pochvalu... Udeľujem mu 9 zlatých rybiek z 10 a dúfam, že tento rok opäť vykradne nejaké tie Emmy... To je odo mňa všetko... _____________ "I do love a locker room. It smells like potential." ()

Série 1 (2020) (S01) 

Nemám rád filmy a seriály so športovou tematikou... Až na pár výnimiek... A medzi tieto výnimky patrí aj Ted Lasso, alebo aspoň jeho prvá séria. Tento pohodovo ladený seriál (ktorého podžáner sa nie nadarmo označuje ako "feel-good") sa veľmi dobre pozerá, myslím, že práve kvôli tomu dobrému pocitu, ktorý vo vás po zhliadnutí zostane. Herecké obsadenie je výborné, za mňa bol najlepší Brett Goldstein ako Roy Kent, ale samozrejme, že všetci ostatní ho veľmi pekne dobiehali. Okrem obsadenia, aj soundtrack a množstvo vtipných momentov tomuto seriálu veľmi pridávajú na kvalite. Čo k tomu dodať, ja už sa teším na ďalšiu sériu, ale tejto, prvej, dávam 9/10. "You know what the happiest animal on Earth is? It’s a goldfish. You know why? Got a ten-second memory. Be a goldfish, Sam." ()

Série 2 (2021) (S02) 

Druhá séria Teda Lassa je v mnohých ohľadoch iná, ako bola tá prvá. Už to nie je iba o futbale, tentoraz sa tvorcovia rozhodli venovať viac pozornosti vývinu postáv než samotnej hre. A nebolo to úplne na škodu... Zo začiatku sme boli na tej istej vlne, ako v prvej sérii, no potom sa v niekoľkých epizódach začala dejová línia rozchádzať a niektoré postavy dostali vlastné časti (rozhodne najlepší bol pre mňa Beardov večer). Tento spôsob mi príde celkom zaujímavý a vždy keď ho v nejakom seriáli vidím, tak sa teším na záverečné spojenie všetkých týchto línií, čo sa, v tomto prípade, aj stalo. A to v poslednej epizóde, kde sa jedna z najdôležitejších postáv naplno prejavila, no určite to nemyslím v dobrom... Zhrniem to, humor a repliky opäť výborné, herecké výkony znovu skvelé a Roy Kent opäť fantastický, no prvej sérii sa to už úplne nevyrovnalo... Ale aj tak 8/10. "I brought you here to remind you, that football is a fucking game. You used to play it as a fucking kid, because it was fun. And even if you get your fucking legs broken or your fucking feelings hurt. So fuck your feelings, fuck your thinking, fuck all that bullshit. GO BACK OUT THERE AND HAVE SOME FUCKING FUN !" ()

Série 3 (2023) (S03) 

"Perfect is boring." "Except of Shawshank, that's perfect, but not boring." _____________ No ja som úplne stratil slová... Nikdy by som nepovedal, že práve tretia séria Teda Lassa bude kandidátom na seriálový počin roku, ale ono tak aj skutočne je. V poslednej kapitole som si tento seriál zamiloval úplne najviac ako to len bolo možné a je mi naozaj ľúto, že sa s ním musím (dúfam, že nie úplne) rozlúčiť... Veľmi mi budú chýbať tieto týždenné, pravidelné dávky dobrej nálady a špičkového humoru, ktorý je úplne bezchybný (Roy Kent je aj v tejto sérii absolútnym vrcholom všetkej zábavy...) a vlastne sa mi bude nesmierne ťažko lúčiť aj s (takmer) všetkými postavami – skoro každý z hlavnej zostavy si v tejto sérii prešiel ohromným vývojom a to ako skončila každá jedna z postáv ma naozaj zahrialo u srdiečka, každý sa dočkal presne toho, čo si už od úplného začiatku zaslúžil a ja iba žasnem nad tým, ako perfektne to mali tvorcovia premyslené... Skombinovať vážnu drámu a fantastický humor musel byť naozaj tvrdý oriešok, ale v prípade Teda Lassa to bolo zvládnuté najlepšie, ako sa len dalo a preto môžem s čistým svedomím povedať, že tento seriál je pravdepodobne tým najlepším, čo kedy televízne dramedy ponúklo... Finále Teda Lassa som si neskutočne užil a v závere som bol dojatý k slzám... A teraz som nesmierne rád, že som celú túto cestu s AFC Richmond dobehol až do konca. A aj napriek drobným vadám, ktoré táto séria mala, som nemal žiadny problém s tým si ju vychutnať... Dávam 9,5 píšťaliek z 10... Naozaj to nemohlo skončiť lepšie... ()

Súvisiace novinky

Spectacular Music of Hollywood

Spectacular Music of Hollywood

07.12.2023

Zahajovací koncert třetího ročníku Composers Summit Prague představí světové skladatele filmové hudby na jednom pódiu, kde osobně oddirigují svá nejznámější díla. Mezi významné osobnosti patří… (viac)

Kultovní komedie Vybíjená se dočká dvojky

Kultovní komedie Vybíjená se dočká dvojky

28.04.2023

O dvojce slavné komedie Vybíjená s Vincem Vaughnem a Benem Stillerem se spekulovalo už roky, nyní se ale projekt zdá být konečně realitou. Studio 20th Century potažmo Disney film čerstvě odkleplo a… (viac)

Leden plný seriálů

Leden plný seriálů

04.01.2023

Nový rok znamená samozřejmě taky nálož nových seriálů a hned v lednu začneme zjevně zostra. Hollywood totiž odmítá zpomalit, a tak nás už zkraje roku čekají jedny z nejvýraznějších počinů… (viac)

Reklama

Reklama