Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Animovaný
  • Akčný
  • Komédia
  • Dráma
  • Dokumentárny

Obľúbené seriály (6)

One Piece

One Piece (1999)

Anime patrí medzi moje najobľúbenejšie filmové žánre. One Piece radím na vrchol v ketórii anime. Keď sa nad tým zamyslím, tento seriál si dokázal získať moju pozornosť a stále juu má, už vyše 8 rokov, od chvíle ako ho v roku 2003 začali nemci vysielať. Bežal pravidelne o 15:40, vždy som si popri anime na RTL2 písal úlohy do školy, pričom sa na naučil perfektne nemčinu. Prvé časti ma síce moc neoslovili. Keď som videl v mori plávať nejaké čudné kreatúry, deti plaviace sa na mori hrajúce sa na pirátov a kráľa pirátov umierať na popravisku v každej zvučke, zdalo sa mi to dosť čudné. Neskôr, keď si Luffy zregruitoval prvého člena svojej posádky som si seriál doslova zamiloval. Postupne sa jeho partia rozrastala a s každým novým príbehom som ich mal viac a viac rád. Síce ciele každého z nich sú odlišné idú za nimi spoločne, však v dobrej partii ide všetko ľahšie. Nové časti si ešte stále s radosťou pozriem ak sa nájde trochu voľného času, ak nie siahnem po mange. Najviac ma šokovalo, keď som minulý týždeň pozeral opäť verziu s nemeckým dabingom a aj po piatich rokoch som vedel naspamäť všetky slová soundtracku: "Ihr wollt meinen Schatz? Den könnt ihr haben! Sucht ihn doch, irgendwo habe ich den größten Schatz der Welt versteckt!"... Skláňam poklonu tvorcovi tohto skvostu Eiichirovi Odovi.

Community

Community (2009)

Každý z nich je odlišný, no spolu tvoria zohranú partiu, krúžok vysokoškolských študentov. Jeff, zakladateľ komunity je právnik, ktorý svoj titul získal nečestným spôsobom, a preto si školu musí ešte raz zopakovať. Je už zbehlý v tom ako to na takej univerzite funguje, vie čo si môže dovoliť a ako na niekoho urobiť dojem. Na mušku si vezme spriateliť sa s blondínou Brittou, k čomu mu má pomôcť vytvorenie štúdijnej skupiny na španielčinu. Na prvej schôdzke sa tam zíde sedem čudákov. Nakoniec sa z nich stanú najlepší priatelia. Skoro každá scéna obsahuje kopec ľahkého humoru a samozrejme aj mravné ponaučenie. Seriál si celý čas drží vysokú úroveň, čo je v dnešných časoch veľká vzácnosť. Moje najobľúbenejšie epizódy sú 7 a 23.

Láska padá z nebe

Láska padá z nebe (2019)

Perfektné. Prvotriedne hrecké výkony, postavy  šité ako na mieru hercom, soundtrack chytlavejší ako v škandinávskom trileri. Aj keď jednotlivé diely sa blížili stopáži celovečerného filmu, ako divák som sa nenudil a užíval si kažký moment. Humor sa striedal s romantikou, akciou, napätím alebo vážnymi témami. Naši režiséri by si mohli brať príklad od šikovného narábania s kamerou, ktoré dodávalo každej scéne nesmiernu dynamiku.