Reklama

Reklama

Kairo

Trailer

Obsahy(1)

Napínavý apokalyptický příběh sleduje několik mladých lidí, kteří jsou svědky záhadných sebevražd a mizení lidí v okolí. Zdá se, že na vině je rostoucí vliv světa mrtvých. Duchové už nemají místo pro své bytí, a začínají pohlcovat náš svět. Existuje způsob, jak uniknout, jak to zastavit? Mladý Ryosuke Kawashima se o to snaží... (-bad-mad-wolf-)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (106)

Kalidor_ 

všetky recenzie používateľa

Velice zvláštní film v kladném slova smyslu. Tísnivá a depresivní atmosféra byla přítomna od začátku až do konce. Duchové byli tu více, tu méně strašidelní, ale nakonec jsem byl za to přiměřené strašení rád, protože kdyby ještě tvůrci přitvrdili, tak už bych musel spát s rozsvíceným světlem. I tak některé scény husí kůži zajistily. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to dosť dobrý horor z japonskej produkcie. Má výborný príbeh o skupinke študentov, ktorých priatelia sa začali správať príliš zvláštne, čo viedlo až k ich samovražde a postupne si uvedomujú, že za to môže niečo, čo je nad ich sily, prienik duchov do nášho sveta prostredníctvom elektroniky, čo postupne ničí celú ľudskú populáciu. Spracovanie je celkom slušné, ale dalo sa z toho získať aj viac. Táto tématika je perfektná a ponúka mimoriadny potenciál, ale v rámci žánru mi to príde skôr len priemerne podané, film má väčšinu času pomerne pomalé tempo, čo ale to plne schaľujem, pomáha to k tiaživému pocitu z tejto témy, ale nanešťastie hlavne spočiatku sa nájde aj niekoľko slabších scén, ktoré ma moc nezaujali, film sa vylepší až časom a potom sa už na to dobre pozerá až do konca. Len ma mrzí, že tu necítiť ten prechod medzi pôvodným a zničeným svetom, film sa venuje prakticky len pár postavám a ani si to ako divák takmer nevšimnem a zrazu už je skoro všetko vyľudnené. Po hororovej stránke som nadmieru spokojný, toto nie je klasiky pojatý horor, v ktorom ide o prvom rade o jednotlivé scény alebo drsné momenty. Tu ide hlavne o vynikajúcu atmosféru, ktorá pôsobí až príliš tiaživo a depresívne, ani len náznak optimizmu sa tu nenájde, skôr len pocit nevyhnutného konca a samoty. Ale aj tak sa tu nájde aj niekoľko vydarených hororových scén, hlavne perfektne podané pomalé plíženie ducha v miestnosti, celá situácia po zavretí mladíka v továrni alebo zaujímavá scéna s lietadlom. Veľmi spokojný som aj so samotnými duchmi, ktorí pôsobia správne nepríjemne a to hlavne tým depresívnym prosením o pomoc. Herecké obsadenie je iba priemerné, z tohto filmu ani nemám pocit, že by tu šlo o postavy, všetky sú také nevýrazné, vrátane mojej obľúbenej Kumiko Aso, ale ani to moc neprekáža, tento film je hlavne o všadeprítomnej atmosfére. Réžia a technická stránka sú perfektné, kiež by bolo viac hororov takto pôsobivých. Škoda toho scenára, keby sa vylepšil, tak by sa kľudne mohlo jednať o jeden z najlepších hororov vôbec, tá atmosféra a depresívnosť je v rámci žánru asi na najvyššej možnej úrovni, ale aj takto som dosť spokojný. Ani americký remake nebol zlý, ale ten je až moc teenagersky orientovaný. Objektívna kvalita filmu- 80%, film sa páči mne na 76%. ()

Reklama

Paldini 

všetky recenzie používateľa

Duchařský horor postavený čistě jen na atmosféře postrádající jakékoli levné lekačky. O to důmyslněji je budována hrůza. Garantuji Vám, že při některých scénách, hlavně, jak už podotkl d.f.h, ve forbidden room, budete mít chuť se někam schovat a budete si přát, aby to napětí skončilo. Pro mě jasně no.1 mezi japonskými duchařinami (možná až uvidím Ju-on, změním názor). ()

Muel 

všetky recenzie používateľa

| Daiei Film | Kiyoshi ma nádherne zatienil svojím majstrovským dielom menom Cure; temná krimi, s nadprirodzenými elementami, brutálne zrežírovaná a zahraná. Pulse je takmer to isté, ale v hororovom žánri. Takto som bol naposledy hororom vystrašený pri Hereditary, ktoré považujem za to najlepšie v danom žánri za posledných kľudne 20 rokov. Pulse je hrôzostrašný film. A najviac ma na tom všetkom prekvapilo to, ako film pracuje s kontrastom expozičných a vyplňujúcich scén s tými hororovými. Zatiaľčo film miestami pôsobí béčkovo, pretože je a dialógmi to nie je ten najlepšie napísaný film, aký som v živote videl, ale akonáhle Kurosawa prepne do atmosférických hororových scén, je to niečo neskutočné. Hlavne scéna s pomaly sa plíživou ženou, ktorá odrazu zakopne, alebo scéna s duchom na konci filmu v konfrontácii s hlavným hrdinom. Jedné z najlepších scén, aké som kedy v horore videl. Jediné mínusy sú tu možno lacné CGi a celkovo nie drahý look filmu, ale pri takto hútnom obsahu s témami osamelosti vo svete a výbornej réžii to tomu filmu nemám v žiadom prípade problém odpustiť. Kráľ béčkových hororov. Viac TU. | Hodnotenie: 10/10 | ()

seeker23 

všetky recenzie používateľa

66%?? Dlouho nechápavě zírám na toto průměrné hodnocení. Až po chvíli mi to došlo. Film má americký remake. Čili ho shlédlo mnoho lidí, kteří by ho jinak neviděli/neznali, a toto je nejspíš jeden z těch filmů, který si ani nezaslouží, aby na něj koukal jen tak kdekdo. Ano - toto není horror (jak se tu mnohdy objevuje jako výtka). Není to horror v tom smyslu, že by nabízel děs jako atrakci, směsici strachu a "zábavy". Ale nenabízí ani onu čirou atmosférickou hrůzu, jako mnohé asijské horrory. Tento film totiž uvízl mezi světy, kde není dobro a zlo (a to ani v nějakých relativních, nejednoznačných podobách); nepřináší děs, ale směsici bázně, smutku a pocitu jakési zvláštní nevyhnutelnosti. Jediným monstrem, jediným absolutnem (lze-li to tak říci) je tu osamocenost. ()

Galéria (6)

Zaujímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v japonském Tokiu. (Terva)

Súvisiace novinky

Weinsteinovci si zmerajú Pulz

Weinsteinovci si zmerajú Pulz

05.06.2005

Bratia Weinsteinovci chystajú remake japonského hororu KAÏRO (anglicky Pulse) o záhadných úmrtiach súvisiacich s tajomnou internetovou stránkou ponúkajúcou návštevníkom kontakt so svetom mŕtvych.… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené