Reklama

Reklama

Chyť ma, ak to dokážeš

  • Česko Chyť mě, když to dokážeš (viac)
Trailer 1
USA / Kanada, 2002, 141 min

Réžia:

Steven Spielberg

Predloha:

Frank W. Abagnale Jr. (kniha), Stan Redding (kniha)

Scenár:

Jeff Nathanson

Hudba:

John Williams

Hrajú:

Leonardo DiCaprio, Tom Hanks, Christopher Walken, Martin Sheen, Nathalie Baye, Amy Adams, James Brolin, Brian Howe, Frank John Hughes, Steve Eastin (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

Frank W. Abagnale je dnes špičkovým odborníkom, kým však dosiahol 21 rokov, pátrala po ňom polícia mnohých štátov a pre agenta FBI Carla Hanratthyo bol nočnou morou. V šestnástich rokoch sa Frank (Leonardo DiCaprio) od svojich rovesníkov veľmi nelíšil. Ale potom sa jeho rodičia rozviedli a on mal pocit, že ostal sám proti celému svetu a musí sa brániť zo všetkých síl. Robil to spôsobom, ktorý svedčí o jeho celkom mimoriadnych schopnostiach. Nielenže si vyrobil doklady a vydával sa za staršieho, ale prenikol i medzi pilotov jednej z najväčších leteckých spoločností bez toho, aby zložil akékoľvek skúšky. Sfalšovaný právnický diplom mu otvoril cestu ku kariére advokáta a nejaký čas pôsobil aj ako detský lekár. Keďže bol veľmi šikovným falšovateľom šekov, žil v luxusných hoteloch a precestoval veľký kus sveta... (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (1 078)

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Dobrý scenár, kvalitný herci a funkčné vzťahy medzi nimi. Vo svojej podstate je to vlastne one-man show DiCapria, ale ono to pri hercovi jeho formátu vôbec nevadí. Navyše keď mu sekunduje Tom Hanks a Christopher Walken. Keď k tomu pripočítame aj výborný humor a fakt, že sa jedná o skutočný príbeh, jedná sa o jeden z najlepších filmov žánru, no aj tak mi nedá nepovedať, že sa občas Spielberg sústredil a dal väčší priestor banálnym situáciám a okolnostiam, zatiaľ čo tie dôležitejšie dostali na ich úkor menej priestoru, než si zaslúžili. Tak či tak je to výborný film, no ani omylom nie je dokonalý a nepatrí medzi Spielbergov vrchol. ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Príjemná oddychová krimi komédia Stevena Spielberga natočená v retro štýle. Už úvodné titulky sú výtvarne mimoriadne vydarené a neomylne navodzujú nostalgickú atmosféru Ameriky 60.rokov, ktorá sa nesie celým filmom. Skvele vytvorené prostredie tak zaručilo hneď prvý úspech filmu. Ďalším potom bolo obsadenie hlavných rolí. Leonardo DiCaprio, Tom Hanks, či Christopher Walken sú jasnou zárukou dobrého herectva, za zmienku ale stoja aj hviezdy tentokrát vo vedľajších rolách ako Jennifer Garner, Martin Sheen či Amy Adams. Každopádne to bol ale Leonardo DiCaprio, ktorý ma práve v tomto filme presvedčil, aký skvelý herec je. Násťročný chlapec, učiteľ, letec, doktor..V každej profesií je nespočetné množstvo vtipných situácií a človek každou minútou premýšľa, či film zaradiť viac do žánru krimi, alebo komédie. 132 minút ubehne ako voda a človek sa vôbec nebráni, zopakovať si to množstvo minút zábavy znova. Chcete počuť vtip? Klop - klop.. ()

Pepinec 

všetky recenzie používateľa

A je to tady zase; Spielberg, Spielberg, Spielberg, Steven, Štefan, Stýv... Z místních komentářů mám dojem, že se tu nehodnotí film, ale osobnost a momentální psychické rozpoložení Spielberga. Tak ho teda už konečně chyťte, když to dokážete! Já bych rád napsal, že jestli budu za rok touhle dobou bručet v lochu, tak jen proto, že jsem se zase jednou dokonale sžil s hlavním hrdinou. Ano, hrdinou. I přesto, že lhal, podváděl a kradl. Dělá to celý svět, tak proč se tím nepobavit? Skvělých je na tomhle filmu spousta věcí, ale kdybych měl vypíchnout jednu, která tomu všemu podle mě dodává tu správnou šťávu, tak bych dirigentskou tyčkou píchnul do hudby Johna Williamse. Jó, to byly časy, když se Spielbergův mančaft okatě nehnal do klína akademie... ()

Frajer42 

všetky recenzie používateľa

Moc pěkný populárně naučný snímek. Docela mě překvapilo, že film nemá vyloženě slabé místo, kde by jsem pociťoval ten nepříjemný pocit nudy. Všechno pěkně svižně ubíhá a do toho nám hraje precizní hudbba Johna Williamse. Spielberg prostě umí. Herecky je vše odkroucenou minimálně na 1 s hvězdičkou. Bohužel zde však nebyl ani jeden takový moment, kdy by člověku naskočily zimomriavky nebo se zvýšil tep. Vše plyne ve stejné rovině. Tak nějak jsem dokázal totálně vypnout a nadcházející 2 hodiny už nezapnout. Příběh je velmi jednoduchý, takže není potřeba u něj ani nijak přemýšlet. Dokonce jsem si u filmu nenašel čas ani nijak popřemýšlet o hodnocení, takže o něm musím popřemýšlet nyní. Je to někde na rozmezí 3* a 4*. Myslím si však, že mě nebude kousat svědomí, když se přikloním spíše k těm 4*. Koneckonců jsme postoupili nečekaně za skupinky(EURO 2012), tak mám lepší náladu než obvykle. Možná, že to hodnocení silně ovlivnilo. A možná taky ne... ()

Galéria (137)

Zaujímavosti (72)

  • Leonardo DiCaprio na začátku filmu ztvárnil Franka v jeho 16 letech, ačkoliv mu v době natáčení bylo již 28 let. (vyfuk)
  • Natáčelo se od 11. února do 4. května 2002 v Kanadě a USA (New York a Kalifornie). (Varan)
  • Vo filme je uvedené, že Frank Abagnale (Leonardo DiCaprio) ukradol 4 milióny amerických dolárov, no v skutočnosti to bolo 2 a pol milióna. (Raccoon.city)

Súvisiace novinky

Spielberg, DiCaprio a generál Grant

Spielberg, DiCaprio a generál Grant

20.05.2018

Steven Spielberg se rozhodně nefláká. Loni vytasil novinářské drama Akta Pentagon, letos dorazila jeho sci-fi Ready Player One a příští rok se pochlubí Indiana Jonesem 5. Co režisérská legenda chystá… (viac)

Spielberg a Hanks si našli nový projekt?

Spielberg a Hanks si našli nový projekt?

24.04.2014

Steven Spielberg stále neví, jaký bude jeho příští film. Před několika dny začal kroužit kolem historického dramatu The Kidnapping of Edgardo Mortara, teď ale jeho pozornost zaujal thriller z období… (viac)

Reklama

Reklama