Reklama

Reklama

Dôstojníci kapitána Pikea sa stratia počas tajnej misie pre Hviezdnu flotilu. (SkyShowtime)

Recenzie (40)

PeteBuck 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Konečne sa tvorci odhodlali k tomu, že vsadia na pôvodný formát: 1 epizóda = 1 ucelený príbeh. A funguje to lepšie než Picard a Discovery dokopy. Žiaľ, stále tam vidím zle napísané dialógy, blbé nápady, nesympatických hercov alebo postavy. Spock mi pripadal smiešne, nabúchaný ako Schwarzenegger a keď sa s kamenným ksichtom ľahol medzi nohy T´Pring, aby si asi v rámci zásnub pekne zasúložili, tak ho vyruší Pike. To som padol od smiechu z kresla. Nechápem, prečo tam potrebovali dotiahnuť milión postáv z pôvodných sérií (Doktor M´Benga - ktorý je tu šéflekár, tak nechápem, prečo ho McCoy vyrazí z postu šéflekára; sestra Chapelová, Uhura - mimochodom, herečka, ktorá ju hrá, sa na Nichelle NIchols nehrabe, dokonca aj Zoe Saldana bola stokrát prijateľnejšia a samozrejme Chief Kyle, ktorý sa nám akosi zmení na Aziata). Tak ma napadlo, že si pôvodný Pike nevedel zvyknúť na ženskú na mostíku, ale tak sme politicky korektní, tak tam Pikovi švacneme čo najviac ženských a najlepšie zo všetkých kútov zemegule, koho zaujíma, že polovica z nich nevie hrať? A čo tam, do prdele, robil Samuel Kirk? ()

HAL 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

První díl ještě vzbuzoval dost pochybnosti, zas alegorie na Zemi jednadvacátého století a kritizování jací jsou tam všichni bigotní kokoti, což bylo tak hloupé na druhé sérii Picarda - ale zbytek už se drží ve vesmíru, objevování nového, poznávání zajímavých postav (hlavně žádná z nich není Mary Sue jak v Discovery)... a je to fakt hrozně fajn. Velmi příjemný návrat ke Star Treku takovému jakým by měl být - a tím nemyslím stand-alone epizodický, ale prostě napsaný tak aby byl o zajímavých příbězích a úžasu z neznámých hlubin vesmíru, fyzikálních jevech v něm a zvláštních mimozemských ras, ne o debilně napsaném kritickém kázání současné společnosti podle toho jak ji osobně vnímá úzká skupinka autorů. ()

Reklama

JasonV 

všetky recenzie používateľa

Je to tam! Presne to, na čo sme čakali od fiasku menom Discovery. Pilot ponúka všerko to, po čom sme túžili a konštatujem, že tu máme  konečne  dôstojného nástupcu TOS a TNG v novom modernom 4K šate. Ten duch tam proste je a nepokazí ju ani genderovo korektný woke team up na staronovej Enterprise. Viac po prvej sezóne... ()

sirien 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Stejně jako jiný seriály má ST tradičně problém se slabejma pilotama. Nebo doteď měl. Tady jsem na hraně dát 5* - díl není sice nijak revoluční, ale funguje dobře ve všech rovinách - má zajímavou zápletku, nějaké zvraty, představí spoustu nových postav přirozeným způsobem bez křečí. Ale, HLAVNĚ, jednoznačně ukazuje, že se Star Trek vrací do míst, ketrá neměl nikdy opustit - k původní vizi utopistické, optimistické budoucnosti, k posádkám dospělých profesionálů a ke sci-fi co je o ději a scénáři a ne o akci a CGI. A, u Strange New Worlds především - ke značnému respektu k původním sériím, zejména k TOS, ke které jsou SNW v podstatě prequel. ()

jjjerry 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tento seriál zatím ukazuje jak hrozně těžké je napsat dobrý scénář a zrežířovat to realisticky. Nějak podvědome vše srovnávám s ST TNG a potom je toto slabota. Ten scénář je hrozně děravý, věci do sebe nezapadají. Nemáte hrdinu komu můžete fandit. Základní pravidlo dobrého snímku je "show, not tell" a tady je porušeno tolikrát, všichni všechno okecávají, vysvětlují jak pro hlupáky. Jako říkat na cizí planetě Africké přísloví? WTF jako proč, jen aby byla odškrtnuta položka multikultur? ach jo. Sci-fy ano, ale ne nesmysl prosím. Upřímně mně některé postavy vůbec nesedí, hlavně Melissa Navia je hrozně nesympatická. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (2)

  • Tvorcovia vybrali herca Adriana Holmesa ako hereckého predstaviteľa admirála Roberta Aprila (fotografia vľavo) napriek rozdielom voči jeho zobrazeniu v epizóde V opačném čase (1974) animovaného seriálu Star Trek (fotografia vpravo), ktorej dej sa má odohrávať približne o 11 rokov neskôr. (koba)

Reklama

Reklama