Reklama

Reklama

Epizódy(12)

Obsahy(1)

Odvážné, otevřené a provokativní drama od scénáristky Michaely Coelové, která je zároveň představitelkou hlavní role, pojednává o principu dobrovolnosti sexu v dnešní době. Seriál odehrávající se v Londýně, kde lze dosáhnout kýženého uspokojení prostřednictvím pouhé aplikace, vypráví příběh Arabelly (Coelová), bezstarostné a sebejisté Londýňanky, která má partu skvělých kamarádů, nového přítele z Itálie a vzkvétající spisovatelskou kariéru. Když jí však sexuální napadení v nočním klubu převrátí život vzhůru nohama, mladá žena je nucena všechno přehodnotit – svou kariéru, vztah s přáteli a dokonce i s rodinou. Zatímco se Arabella snaží vyrovnat s tím, co se jí přihodilo, vydává se na bolestnou a místy i zábavnou cestu sebepoznání. Ta ji zavede na překvapivá místa – a ke kontroverzním závěrům. (HBO Europe)

(viac)

Recenzie používateľa Trevor k tomuto seriálu (13)

Můžu tě zničit (2020) 

Odvážna, otvorená ale predovšetkým rasistická dráma od scénaristky Michaely Coleovej nie je ani tak o dobrovoľnosti sexu ako o nenávisti jednej afroamerickej fašistky, ktorá 12 epizód nerobí nič iné iba verejne rozširuje nenávisť k bielym heterosexuálne orientovaným mužom. V seriály sa síce objaví aj niekoľko dobrých momentov ale svojmu hlavnému poslaniu - šíreniu nenávisti sa autorka venuje naplno a tak dáva úplne zabudnúť na niekoľko vydarených pasáži ktoré sa v tejto sérii objavia. ()

Eyes Eyes Eyes Eyes (2020) (E01) 

Hneď v momente, ako som na tento rasistický príbeh narazil v službe HBO GO mi bolo jasné, že páchateľom, ktorý znásilní afroamerického transvestitu bude beloch. Pre lepší efekt tohto rasistického príbehu sa počas prvej noci v baroch objavujú iba ľudia všetkých rás okrem bielej (tí sú prirodzene v práci, na tie feťacké individuá ktoré šnúpu kokain a pijú prvú ligu niekto robiť musí). Týmto podtextom sa stratila akákoľvek kontroverzia, ktorú mal príbeh obsahovať a zmenil sa z kontroverzného na rasistický. Nie je čo hodnotiť, preflámovaný večer "umelca-umelkyne" nemá žiadnu výpovednú hodnotu. ()

Someone is Lying (2020) (E02) 

Nič nové pod slnkom, obhajoba užívania drog, neviazaného sexu, feministky, zlý biely muž. Dej, ktorý sa však v prvých 30 minútach vôbec nerozbehol sa konečne niekam pohol, solídny výber skladieb a konverzácie na vysokej úrovni (to myslím ironicky) však do konceptu tohto príbehu zapadli. ()

Don't Forget the Sea (2020) (E03) 

Flashback na výlet do Talianska...ak ste ešte nevideli ódu na fetovanie a trtkačku dvoch kakaovníčok máte jedinečnú možnosť. Inak sa nestane nič. ()

That Was Fun (2020) (E04) 

Tak toto je iný hnoj. Okrem jednoznačného rasistického podtextu, nakoľko sa v epizóde neobjaví žiaden beloch či aziat sa dočkáme nezmyselných konverzácii a súlože. Aj pokrokové hovno je stále hovno, napriek tomu že sa snaží tváriť strašne progresívne, novodobo. ()

...It Just Came Up (2020) (E05) 

Priznávam že výstup Britney v závere, znásilnenie mužom ktoré ohlásil jej kamarát a priebeh výsluchu na policajnej stanici a hudba epizódu robia podstatne lepšou, rasistické poznámky afroameričaniek v štýle Vy ste čierna to je skvelé a dúfam že nie je biela nemôžem nechať bez povšimnutia, pretože všetkým rasistickým výtvorom dávam nízke hodnotenia. A tento seriál je unikátnym príkladom neznášanlivosti ľudí bielej farby pleti černochmi. ()

The Alliance (2020) (E06) 

Afroamerická rasistka, v ktorej réžii sa nesie tento rasistický seriál, obviní biele dievča z toho že si vymyslela znásilnenie afroamerickým alfasamcom a zaklincuje to šikanou na školskom dvore v ktorom v pozadí rozhovoru čiernej aliancie tri afroamerické dievčatá šikanujú a kopú na zemi biele dievča. Tomuto seriálu dokážu ľudia, ktorí rasizmus voči bielym ľuďom tolerujú nadeliť 5 *... ()

Happy Animals (2020) (E07) 

Epizóda s 26 minútovou konverzáciou o ničom zachránil záver, ktorý však bol naozaj vydarený. ()

Line Spectrum Border (2020) (E08) 

Nezamestnaný garbage spoločnosti si polihuje na kmeňoch stromov a rieši akože témy pre intelektuálov, biele dievča túži potom aby ju čierny alfasamec obšťastnil tvrdšie a zároveň všetky čierne postavy v seriály sú obete sexuálneho násilia...fanúšikom seriálu a režisérke by sa zišlo zaspievať chant anglických rowdies : "You know what You are, U know what U r?? You´re racists bastards, now You know what You are!"...ale samozvaní intelektuáli si myslia aké majstrovské dielo uzrelo svetlo sveta... ()

Social Media Is a Great Way to Connect (2020) (E09) 

Afroamerická fašistka, silná žena v druhej minúte epizódy verejne šíri nenávisť voči bielym heterosexuálnym mužom (trestný zákon v českej aj slovenskej republike pravdepodobne pozná paragrafy za ktoré by bolo možné fašistov zo streamovacej služby HBO GO trestne stíhať za nenávistné prejavy voči rase, pohlaviu a sexuálnej orientácii osôb). Za zmienku stoja aj vysoké hodnotenia od liberálnych úbožiakov, ktorí tento fašistický počin afroamerickej režisérky šíriacej rasovú neznášanlivosť považujú za prelomové a pokrokové dielo... ()

The Cause the Cure (2020) (E10) 

Rodinné okno do minulosti a gayzoznamka pre afroameričanov...k dokonalosti tohto rasistického seriálu v tejto epizóde už iba chýbalo aby poctivo pracujúceho afroameričana okradli dvaja belosi. ()

Would You Like to Know the Sex? (2020) (E11) 

Všetkým fanúšikom seriálu (ktorých nie je veľa) odporúčam po tomto nečakanom rozuzlení pozrieť si môj komentár k prvej epizóde... ()

Ego Death (2020) (E12) 

Za Prodigy a ich legendárny Firestarter jedna, nad druhou som chvíľu uvažoval pri tanci hlavnej protagonistky na túto pesničku. Potom som si spomenul na chudákov, ktorých zasiahol elektrický prúd a bolo po druhej hviezdičke. Mimochodom, už teraz sa ako vášnivý čitateľ teším na romány, ktoré na vlastné náklady vydajú osadníci z katanu povedzme zo Žehry, Richnavy či Tachova. ()

Reklama

Reklama