Reklama

Reklama

VOD (1)

Australský specialista na špinavou práci Rake (Chris Hemsworth) jen tak tak přežil události z prvního filmu a teď dostane nový úkol, při kterém půjde o život: má zachránit zbědovanou rodinu nemilosrdného gruzínského gangstera z vězení, kde její členy drží. (Netflix)

Videá (5)

Trailer 4

Recenzie (490)

DaViD´82 

všetky recenzie používateľa

Skvostná "jakože jednozáběrová" poctivá kaskadérská choreografie (o to více škoda do očí bijícího CGI během výbuchů, havárek apod.), žádné serepetičky či dialogové výlevy a hlášky během akce, prostě se to valí ve strhujícím tempu. A tím, že čirá akce vyplňuje dobře polovinu stopáže, tak nesporně je z čeho být upřímně nadšen. Jenže... Zároveň si to podráží nohy úvodem a závěrem. První akce je po dvaceti minutách. A povinná vata "tvařme se, že máme děj a charaktery", která je vyplňuje, by se v nadčasovém akčňáku spláchla za pět minut. Závěr má zase problém, že finální zúčtování (samo o sobě solidní) je výrazně ve stínu všech předchozích akčních pasáží. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Môžem priznať, že prvý film "Extraction ma skutočne bavil a prišlo mi to ako jeden z lepších projektov Netflixu, ktorý ma celkom navnadil na jeho pokračovanie. Veril som, že sa dočkáme rovnako solídneho akčného thrilleru, tkorý ma pohltí. Žiaľ, to sa nestalo. Budem fér a poviem, že "Extraction 2" v reále nie je zlým filmom a je tu dostatočné množstvo scénok, ktoré ma bavilo sledovať, no nebavilo ma to sledovať v kontexte s príbehom filmu a jeho postavami. Pretože sme od začiatku vedeli povedať, kto prežije, kto umrie, aké budú vo filme konflikty, aké bude rozuzlenie a všetko je vďaka tomu vysoko predvídateľné a málo zaujímavé. Myslím si, že keby sa film rozhodne nejakým spôsobom zostať v Bangladéši, kde sa budú snažíť nejakým spôsobom naši hrdinovia prežiť a bude to postupne náročnejšie a náročnejšie, mohlo sa z toho vytrieskať niečo viac. No problém je, že o postavy som nejavil nejaký veľký záujem, situáciu sme videli miliónkrát v minulosti a šarm Chrisa Hemswortha to nijakým spôsobom neposúva k ničomu lepšiemu. Akcia je okrem toho často ako keby som si predstaivl film Michaela Baya, ktorý má proste akciu v krvi, no vie ma rovnako svojimi rozhodnutiami občas nudiť. Toto je podobné. Trvá to dlho a keď človek nejaví záujem o to, čo sa deje, je náročné ma nejakým spôsobom zaháknuť, aby som chcel vidieť zvyšok. Zlý film to nie je, to by som klamal. Ale nie je dostatočne pútavý na to, aby som mu dal lepšiu známku. Za mňa tohtoročné sklamanie. Hodnotenie: C+ ()

Reklama

Eliott 

všetky recenzie používateľa

Je až neuvěřitelné s jakým zadostiučiněním jsem sledoval každý ustědřený úder a nebo pád helikoptéry k zemi. Mezi čímž především vynikl počáteční souboj v gruzínském vězení. Příběh byl sice spíše průměrný, ale i tak dostatečně zajímavý a hlavní je zde samozřejmě akce! První polovina je tak naprosto dokonalá a jelikož je to zároveň tím nejdůležitějším o co tvůrcům jde, sám si nemohu pomoci a musím hodnotit plným počtem hvězd. Je jen velmi málo takto povedených akčních filmů. ()

Slasher 

všetky recenzie používateľa

Musím říct, že Hemsworth je v drsný Rambo poloze jako doma, že tu jsou k*rva dobrý a choreograficky působivý akční sekvence, taky je to velmi sympaticky krvavý a boduje i super záporácký gruzijský charisma. Nečekal jsem, že mě letos zklame (unudí) Wick 4 a naopak mile překvapí tady ta dvojka. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Spoilery. Historicky najdlhší americký film v gruzínčine. Mne sa prostredie nepáčilo. Z hektickej, živelne živočíšnej exotiky sme sa dostali do hnusnej „postkomunistickej“ krajiny, kde každý nosí tepláky a väzenie vyzerá ako chliev pre prasatá. Čudoval som sa, že na oknách mali mreže. Atmosféra je vďaka tomu špinavšia a zemitejšia, ale mne sa to proste nepáčilo. Rovnako sa mi nepozdával scenár. Fakt nie som taký blázon, aby som o jednotkovom scenári tvrdil, že bol báječný. No na dvojkovom je vidno, že ho šili horúcou ihlou, aby kuli železo zahorúca. Vinou toho na také nepodstatnosti, ako logika a prepracovanejšie momenty, zjavne nebol čas a obávam sa, že najmä chuť, čo ma zvlášť štve. Hrdina, ktorý na konci jednotky de facto zomrel, sa v dvojke späť do formy dostane najmä vďaka tomu, že v zasneženej krajine rúbe drevo. Niektoré veci sú buď blbosti, alebo nevysvetlené, v konečnom efekte je to každopádne prašť jako uhoď (Rake má presné informácie o tom, aké zbrane sa kde vo vlakovej súprave nachádzajú preto, lebo v ňom už cestoval a práve on ich tam uskladnil, alebo to tak proste len vyhovovalo scenáristovi?). Akčné filmy pozerám od 80. rokov, ale tak stupídne dôvody pre rozpútanie akčnej scény som dlho nevidel (hračka, telefonát, útek z podzemných garáží). Nepochopil som koniec, kedy hlavný záporák istým spôsobom vyhral, ale nedá mu to, ZAVOLÁ Rakeovi a nakáže mu, aby za ním prišiel ukončiť to na letisko. Rafinovane sa obklopí cca šiestimi chlapíkmi a je prekvapený, keď hrdina prišiel. Keď už mal jeho číslo, nebolo jednoduchšie vypátrať Rakeovu polohu a urobiť prepadovku? „Skvelé“ je i to, ako de facto chýba rozlúčenie s rodinou. Rozmýšľam, či to ešte mám nazvať scenárom, alebo zlepencom troch dlhých akčných scén, pomedzi ktoré filmári narýchlo dopísali zopár dialógov. V nich sa snažia dostať postavám hlboko pod kožu, čo pôsobí nechcene smiešne, keďže dané postavy žiadnu hĺbku nemajú. Dole klobúk i za moment, v ktorom banda po zuby vyzbrojených teroristov rozpúta vojnu v centre mesta, na čo bezpečnostné zložky zareagujú vyslaním cca siedmich policajných áut a jedného vrtuľníka, následne zrejme zbierajú sily (a posily) a keď je po všetkom, tak sa konečne objavia na scéne nové kusy. To už ale šikovní preživší záporáci nasadli do auta a proste sa odviezli z miesta činu preč. Keďže mali kapucne a šiltovky, tak ich nikto nevidel. ()

Galéria (255)

Zaujímavosti (17)

  • Netflix utratil v Česku za film během 75 natáčecích dnů dvě a půl miliardy korun. (chamonix)
  • Časť väzenskej scény bola natočená na rovnakom mieste, kde sa natáčala úvodná sekvencia Mission Impossible 4 (2011), kde Ethan Hunt (Tom Cruise) vošiel, aby vytiahol Yuriho z väzenia. (Arsenal83)
  • Scéna závěrečné konfrontace se natáčela v interiéru kostela Zvěstování Panny Marie v Litoměřicích, ačkoliv kostel zvenčí je úplně jiný kostel. Jde tak o spojení dvou záběrů z různých míst. (Yeosol)

Súvisiace novinky

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

31.05.2024

Sympatický rodák z Austrálie se stále vehementně snaží vymanit se ze škatulky marveláckého Thora. Nejspíš si je velmi dobře vědom toho, že ze slávy boha hromu se věčně žít nedá, proto se snaží… (viac)

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

18.06.2023

V pátek 16. června si na Netflixu odbylo premiéru dlouho očekávané pokračování akčního snímku Vyproštění z roku 2020 v režii zkušeného kaskadéra a akčního koordinátora Sama Hargrava. První film se na… (viac)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (viac)

Reklama

Reklama