Reklama

Reklama

HoKEjový sen

Trailer

Obsahy(1)

Slovensko je hokejový národ. Krajina víťazov Stanley cupu a majstrov sveta. Hviezdna generácia však skončila a nástupcovia neexistujú. Novú nádej priniesli domáce MS 2019. Zápasy slovenskej reprezentácie dostali prvýkrát Košice a pre východ to bola jedinečná šanca zapáliť vášeň aj v novej generácii fanúšikov. Film mapuje štyri mesiace pred začiatkom majstrovstiev v živote dvoch ľudí. Majstra sveta z roku 2002 Ladislava Nagya, ktorý si kvôli MS natiahol kariéru a túži sa s ňou rozlúčiť doma v Košiciach. A Jonáša Pahuliho, začínajúceho hokejistu, pre ktorého je šampionát jedinečná šanca vidieť naživo veľký hokej a aj vďaka tomu nakopnúť vlastnú kariéru. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (15)

Dm1tr1j 

všetky recenzie používateľa

Z názvu filmu sú dve možnosti čo tento dokument mal sledovať. Prvá možnosť je, že by to mal byť zmapovaný sen košického hokejistu. Problém je či mladého alebo starého. Druhá možnosť je preto istejšia, asi je to dokument o sne vyhrať šampionát doma v Košiciach. To ale s jednou výhrou v riadnom hracom čase nejde. Preto teda celý ten dokument stráca šťavu a takú tu športovú senzáciu, kvôli ktorej sa v prvom rade takéto dokumenty točia. Nagy nemal extrémne žiarivú kariéru a jeho koniec nepripomínal pád meteoritu ale pád zemiaku do vreca. Nevýrazný odchod hráča, ktorý už dlho patril k priemeru z tých starých legiend sa mal natočiť úplne inak. Alebo neviem či sa aj vôbec mal točiť....asi nie. ()

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Tento športový dokument je pekným zostrihom zákulisia príprav na MS a konca jednej legendy prelínaná s možnou budúcou hviezdou. Je to natočené skôr na taký príliš televízny štýl a bez nejakých významne hodnotnejších informácií, ale emočne a atmosfericky je to zvládnuté na slušnej úrovni. Vďaka Laci za všetko. 60 % ()

Reklama

majo25 

všetky recenzie používateľa

Pre mňa celkom sklamanie, aspoň na to, akú veľkú reklamu mal tento dokument. Nemám na mysli Laca Nagy, ktorého si ako hokejového útočnika veľmi považujem, je to vlastne posledný z našej zlatej generácie hokejistov a jedna z legiend hokejových Košíc. V NHL hral 8 sezón a nazbieral 311 bodov, čo už niečo znamená. Ale on nie je celkom typ na podobné dokumenty, vo vyjadreniach i emóciách je strohý, nevie proste silnejšie zaujať. Nezdalo sa mi ale hlavne to neustále skákanie medzi jeho príbehom na konci sezóny v košickom tíme a potom na MS 2019 s voľnočasovými aktivitami nejakého neznámeho a vcelku nezaujímavého malého chlapca, ktorý je momentálne v hokejovom ošiali. Pripomínalo to skôr bežný príbeh z relácia Família než hodnotnejší kinodokument. Dobrá hudba to celé aspoň sčasti zachraňovala. ()

ZetDaElO 

všetky recenzie používateľa

Skvelý dokument...pre regionálnu košickú televíziu medzi dvomi inzertnými blokmi. Malo to byť o nádejnom mladom hokejistovi? Na ľade sme ho videli celých 10 sekúnd. Malo to byť o MS 2019 na Slovensku? Zábery z dvoch zápasov trvali cca. 2 minúty. Malo to byť o Lacovi Nagyovi? Pri všetkej úcte ku nemu, nikdy nebol natoľko charizmatický aby si zaslúžil vlastný dokument. A ak už, nepoužiť ani jediný záber z NHL ku hráčovi, ktorého adoroval samotný Gretzky? Neviem, či si to uvedomujete, ale posledným hrajúcim elitným útočníkom zostal už len Tomáš Tatar. Takže ak by mal byť tento film pripomienkou úpadku slovenského hokeja, to sa podarilo. ()

Solo991225 

všetky recenzie používateľa

Zatiaľ čo prvá línia o odchádzajúcej generácií hokejistov v podaní Nagya dokáže patrične nadchnúť aj dojmúť, línia s mladým chalanom pripomína či už Product Placementom (TEN KAUFLAND!!!) alebo finálnym stretnutím s Nagyom jojkárske V siedmom nebi. Ak by urobili samostatný film ako poctu Nagyovi a malému chalanovi časozberný dokument (povedzme 8-10 rokov života) , či jeho sen prežije pubertu, malo by to oveľa väčší zmysel ako pol hodinka zo života normálného 9-ročného chalana z detskej ligy akých sú tisíce. Prvá línia za 4 hviezdy,druhá za 2 hviezdy. ()

Galéria (8)

Reklama

Reklama