Reklama

Reklama

Mrazivá pasca

  • Česko Mrazivá past (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

V odľahlej oblasti severnej Kanady dôjde k zavaleniu ťažko prístupnej diamantovej bane. Zostane v nej uväznená skupina baníkov, ktorým postupne dochádza kyslík. Ich jedinou nádejou na záchranu je tím, na ktorého čele stojí skúsený vodič kamiónu (Liam Neeson), schopný prekonať nebezpečnú cestu cez zamrznutý oceán. Takmer nemožnú misiu komplikuje veľká vzdialenosť, prudká búrka, ale aj postupujúci odmäk. Najväčšia hrozba však ešte len má prísť... (Continental film)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (239)

silentname 

všetky recenzie používateľa

"The Ice Road" celkom funguje ako ľahký oddychový akčný thriller, no film je tak neskutočne hlúpy a niektoré jeho postavy sú schopní zvládnuť také veci, až to miestami prekračuje hranice únosnej inteligencie. Osobne som od momentu ako sa nám na scénu dostane postava, ktorá má s našimi hrdinami ísť a zabezpečiť, aby misia prebehla v poriadku som tušil, že toto bude jeden z tých klasických thrillerov, kde nebude našim najväčším problémom cesta, ale boj so zloduchom, ktorý sa na palubu infiltroval z trošku iných dôvodov. A úprimne si povedzme jedno. Kedykoľvek sa vo filme objaví postava z nejakej spoločnosti, ktorá ide len dohliadnuť na všetko, tak môžeme očakávať, že jeho ciele budú niekde trošku inde. No Benjamin Walker je v tomto filme miestami absolútne nesmrteľný. Je schopný vyjsť z toľkých situácii bez jediného škrabanca, až som miestami skutočne nechápal. Je škoda, že tento film sa nerozhodol byť thrillerovou drámou, kde je misia skutočne ústredným cieľom a nebezpečenstvom je práve tá ľadová cesta a nebezpečenstvá, ktoré predstavuje. To by bol oveľa zaujímavejší film, ktorý by som mohol aj ohodnotiť ako super. No miesto toho sme dostali toto. Nemyslím si, že ide o vyslovene zlý film, no rozhodne mal na viac. A výsledok je skutočne celkom slušné sklamanie. A pritom ani neriešim veci ako efekty a nie najlepšiu produkciu. Pretože to je ďalšia vec, o ktorej by sa dalo niečo povedať. Hodnotenie: C+ ()

Jaro.Krafcik 

všetky recenzie používateľa

Vonku prvý krát nasnežilo, teda už druhý ale po včerajšku to dlho nevydržalo. Vonku momentálne husté sneženie. Tak som si zapol mrazivú pascu s Liamom. Klasická Neesonovka kde sa trochu stráca fyzika, presne ako pri serii FF. Tu boli chvalabohu iba kamióny na ľadovej ploche. Treba však pochváliť vydarenú atmosféru. 3* ()

Reklama

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Neskonalá je trpezlivosť obsadzovať Liama Neesona do akčných výplachov. Niektorý mu aspoň zmenia prostredie a lokácie, aj keď aj tu, ak dobre počítam, sa jedná už o tretiu zasneženú túru pána herca ( po THE GREY a COLD PURSUIT ). A nevyzerá to zle, aj keď samozrejme z toho trčia poriadne tvrdé béčkové stalagmity. Tie necelé dve hoďky, ale neublížia. ()

sir-dave 

všetky recenzie používateľa

Liam Neeson už nemá 40, ale skoro 70. Namísto chvatů zapojil především mozek, přesto slušná Neesonovka co neurazí. Děj nepřekypuje žádným překvápkem, partička má přejet přes zamrzlý oceán, samozřejmě nechybí krtek a komplikace. U šablonovitých filmů Liama to pravděpodobně zapadne někde mezi jeho průměrem, ale na druhou stranu proč ne, oddechovka. ()

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Doba kdy byl Liam Neeson, takovou akční jistotou je docela dlouho pryč, ale pořád má tolik charismatu, že dokáže utáhnout i na oko naprosto banální příběhy. Něco takového jsem očekával i do Mrazivé pasti, jen tentokrát jsem tomu věřil o trochu více, díky neokoukanému tématu. Bohužel Mrazivá past nefunguje prakticky v žádném směru. Liam je sám o sobě unavený a znuděný, takže filmu jeho přítomnost nijak nepomáhá. Bohužel on sám je tou nejmenší přítěží. Tou největší je samotný režisér, který z chabé, ale pro akční film dostačující historky, nedokáže vytáhnout vůbec nic. Postavy jsou nudné až otravné, zvraty podivné a akční scény nejen, že špatně vypadají, ale chybí jim jakýkoliv šmrnc a celé to na mě působilo jako akční film, který běží odpoledne v televizi a pokud bych vyškrtnul Neesona a pár známých ksichtů, vše tomu nasvědčuje. Mrazivá past je tak jeden z nejhorších akčních filmů, za poslední dobu a prakticky všechny rychlokvašky na Netflixu, vychází lépe, protože v nich vždy byla alespoň nějaká zajímavá scéna. Zde není vůbec nic ani pitomej sexy záběr na jeden z použitých kamionů. ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (5)

  • Film je venovaný zosnulému scénografovi Arvovi Greywalovi, pre ktorého bol tento film posledným projektom. (koba)
  • Ľadová cesta v kanadskom Severozápadnom teritóriu, ktorá inšpirovala film, má dĺžku 400 km, prechádza cez 64 zamrznutých jazier a na ľade má šírku asi 50. Vodiči nákladných vozidiel tu cestujú 14-16 hodín pri maximálnej rýchlosti 25 km/h. (Arsenal83)
  • V průběhu filmu si můžeme povšimnout jiných typů kamionu Kenworth, a to například v cca 2/3 filmu, kdy kamiony vyjíždí ze zmrzlého jezera do kopců a jsou pronásledovány skůtry a SUV – zde to jsou starší typy. A naopak při jízdě po druhém zmrzlém jezeře jsou to již o generaci novější typy s výrazně jinými předními světly. (Pazdi)

Reklama

Reklama