Reklama

Reklama

Zrodená pre odplatu

  • Česko Pomsta (viac)
Trailer 1

Keď ešte Anna (Maggie Q) ako dieťa žila vo Vietname, zachránil ju profesionálny zabijak Moody (Samuel L. Jackson) po tom, čo jej zavraždili rodičov. Moody ju našiel v skrini so zbraňou v ruke, ktorou vystrieľala izbu plnú svojich únoscov. Vzal si ju pod svoje krídla a aj po 30 rokoch tvoria skvelý tím. Anna tiež vlastní antikvariát v Londýne, kde sa stretáva so starším zákazníkom menom Rembrandt (Michael Keaton). Keď ju Moody požiada, aby preňho vypátrala istého muža, rozhodí svoje siete. Krátko nato je však Moody vo svojom dome v Anglicku zavraždený, stal sa terčom profesionálnej vraždy. Anna sa pustí do pátrania po páchateľovi a zistí, že Rembrandt je tiež nájomný vrah. Vytvoria neľahké spojenectvo s cieľom vypátrať vraha a pomstiť Moodyho smrť. (TV Markíza)

(viac)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (132)

borec999 

všetky recenzie používateľa

Veterán Martin Campbell síce už dávno nepatrí do prvej ligy, no vlastne vďaka bohu zato. Aspoň nás môže vždy raz za pár rokov potešiť nejakým tým old schoolovým akčným béčkom ( Na hrane temnoty, Cudzinec ). Protegé rozhodne neobjavuje Ameriku- podobný dej sme videli už veľa krát a aj ten jeden zvrat ktorý film má, je dosť predvídateľný. Ale vôbec mi to nevadilo. Herci hrajú dobre (Maggie Q v hlavnej úlohe ma príjemne prekvapila, Michael Keaton a Samuel L Jackson si vo vedľajších postavách tiež svoje odohrali a zvlášť u Jacksona je vidieť že podobné jednoduché akčné béčka ho stále bavia a že si ich v požehnaných 73 rokoch točí už hlavne pre radosť. Réžiu a technickú stránku si Campbell postrážil, akcie je dostatok, je kvalitne natočená a miestami aj príjemne krvavá a efektná. Príjemná oddychovka, ktorá ma svojou jednoduchosťou a priamočiarosťou vlastne dosť potešila pretože podobné akčné béčka za 15-20 miliónov akoby v poslednej dobe zo sveta filmu úplne vymizli... 75% ()

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Akční vypalovačka jak ze staré školy. Vzpomněl jsem si na Campbellovo Casino Royle, mělo to hodně podobný wibe. Nicméně kdo mě překvapil nejvíce byl Michael Keaton, který se nikdy do akce extra nehrnul a tady celkem solidně držel krok s Maggie Q i s klasickými hláškami Samuela L. Jacksona. Žádný extra šlágr, ale pro fanoušky starosvětské akce bez cgi jako dělané. ()

Reklama

BoPo 

všetky recenzie používateľa

Priveľmi starecké. Režisér a najslávnejšie mená z plagátu majú 70 rokov a viac. A je tomu prispôsobená aj akcia. Samuel L. Jackson len strieľa, tomu by žiadne chvaty/hmaty nikto nežral. Michael Keaton sa do nejakej akcie síce pustil, ale pravidelne sa v scénach prestrihávalo na dabléra. Bohužiaľ ani Maggie Q nedodá nejaké nadpriemerné momenty. Odvedie dobrú, ale nijako ohurujúcu akciu. Okrem toho nefunguje ani vytvorený svet plný nájomných vrahov, ktorý miestami pôsobí ako z čias borcov typu Jean-Claude Van Damme. Najlepšie momenty boli tie konverzačné, neakčné v podaní Michaela Keatona, ktorý tu predal svoje charizma. Ale keďže zápletka a ani finále nedodali bonusové dojmy, tak hodnotenie, od počiatočných 3* dojmov, pomaly a isto kleslo až takmer do suterénu. ()

honajz 

všetky recenzie používateľa

Typická pytlákova schovanka - flintu z ruky nepustí. Docela slušně natočený akčňák s velmi dobrou atmosférou a pár poněkud staršími herci, kteří ale makají jak o život a daří se jim vypadat velmi aktivně. Naprosto skvělý je Michael Keaton, jemuž navíc nechybí potřebná elegance. Trochu mi připomínal Jirku Korna. Ostatně Maggie Q ze začátku vypadá jak Křenková (jen na rozdíl od Křenkové umí o něco víc hrát), jeden z padouchů vypadá jak Kryštof, to mě taky bavilo. Jinak trošilinku jinak podaná klasická historka o odvetě, zabili jste mi (doplňte si sami), já vám zabiju (dtto). Ale jak říkám, atmosféra se mi líbila, není to blbé, Michael válí, dobře se na to dívalo. Trochu mi to připomnělo tou atmosférou akčnějšího Specialistu. ()

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Je super vidět, že skoro 80 letý Martin Campell má řemeslo pořád v paži, na druhou stranu je trochu smutné, že právě tento dědula natočil nejlepší akčňak s ženskou hrdinkou, co jsem viděl tak od Atomic Blonde. Film má ve své podstatě jen dvě chyby. Tou první je menší porce akce. To zamrzí o to víc, vzhledem k tomu, že je parádní a ve chvíli, kdy Maggie Q někoho likviduje je radost se dívat i díky příjemnému zobrazení násilí. Druhé negativum je pak celkově slabší závěr, který není úplně uspokojující. Jinak je to výborná, trochu pomalejší žánrovka, kde potěší akční scény i parádní herci. Zvláště staří pardálové se zde vyloženě bavili a Keaton nikdy nebyl víc cool. ()

Galéria (67)

Zaujímavosti (3)

  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v rumunskom Bukurešti a vietnamskom Da Nang. Natáčalo sa aj v Bulharsku a Veľkej Británii. (Real Tom Hardy)
  • Na hudbě k hlavnímu traileru se podílel mimo jiné i český skladatel Tomáš Oliva. (Qaeky)

Reklama

Reklama