Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film kultového režiséra Stevena Soderbergha. Erin Brockovich (Julia Roberts) je matka troch detí. Dvakrát rozvedená a práve teraz je bez práce. Erin si jednoducho nemôže veľmi vyberať a tak aj miesto sekretárky v advokátskej kancelárii je pre ňu vykúpením a šancou zároveň. Tej sa chopí znamenitým spôsobom: pri rešeršovaní banálneho prípadu narazí na stopu, ktorá vedie k veľkej korporácii zodpovednej za znečisťovanie podzemných vôd. Mestečko postihnuté najväčšími škodami jej odrazu leží pri nohách. A ak k tomu prirátame aj dôveru jej šéfa, Erin je na najlepšej ceste obrátiť kartu svojho osudu...Film získal množstvo ocenení v USA, aj v Európe. Pre Juliu Roberts film znamenal definitívne potvrdenie jej talentu, keď za hlavnú úlohu získala nielen Zlatý Glóbus, ale aj Oscara. (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (389)

sud 

všetky recenzie používateľa

Docela zajímavý příběh mladé ženy, která se pokouší odhalit zločin na vlastní pěst. Příběh je podle skutečné události, plynutí příběhu tomu nasvěčuje. Z režie se dalo také vytřískat více, ale Steven Soderbergh odvedl pouze ucházející práci v rámci možností. Julia Roberts má velice pěknou postavu, ale její vzhled je o něco lepší, než její výkon. Nechci říct, že hrála špatně, ale v některých pasážích přehrává. Nakonec nám vznikla dobrá podívaná, ovšem ne taková jaká mohla být. ()

Sinecod 

všetky recenzie používateľa

Film se mi líbí. Je mi jedno, jak moc oskarově napsaný to bylo. Julia byla skvělá jako podle mě všichni ostatní v tomhle filmu a přiznávám, že mi trvalo dlouho než sem Aarona Eckharta poznala. Líbí se mi muzika Sheryl Crow a vůbec tak nějak všechno... That´s all you´ve got, lady! Two wrong feet and fucking ugly shoes! ()

Reklama

kajas 

všetky recenzie používateľa

A přesně v takových rolích Julii žeru. Sympatická žena se zdravým sebevědomím a trochou drzosti v těle bojuje proti bezpráví páchaném na nevinných lidech. Pohádkový příběh, na kterém je nejkrásnější fakt, že se skutečně stal. Chválím také Newmanovu hudbu a Eckharta, ten chlap je proklatě sexy i se šátkem na hlavě. ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Inak natočený happy end. Nezameriava sa primárne na dramatickú akciu a grandiózne vyvrcholenie ale skôr na popis drobnej, mravenčej a trpezlivo nekonečnej práce, ktorá je väčšinou základom úspechu. Ako finančného tak osobnostného. Herecký výkon Julie Robertsovej ma vzhľadom na jej štandard potešil, aj keď žiadna extra sláva to nebola. Boj proti sviniam zamorujúcim životné prostredie si isto získa sympatie verejnosti, len ma trochu zamrazilo pri prezentovaní hlavnej (no nenápadne posunutej) myšlienky filmu: sila je len v masovej jednote a akú - takú šancu má človek len ak sa zaštíti silným zoskupením právnikov Individualizmus a svojbytný názor nemajú šancu. ()

jezurka42 

všetky recenzie používateľa

...´Dobrá, myslím, že jsme vykročili nesprávnou nohou.´ ´To je pravda, dámo. Máte dvě nesprávné nohy v zasraně odporných botách.´ Erin si nenechá jen tak něco líbit. Což je ostatně dobře. Bojuje za práva lidí, kteří jsou nemocní kvůli naprosto nezodpovědným, zasraným parchantům, kteří si neuvědomují, co za hnusárny spáchaly. Erin, jdi do toho. A neboj se je všechny poslat do patřičných míst a vůbec se s nimi nemazli. Dobrá, řeknu to na plnou hubu. Pošli je do prdele a vůbec se s nimi neser. Tohle je ten správný přístup. K nim se totiž ani jinak chovat nedá...k hajzlům jednějm vodpornejm... ()

Galéria (71)

Zaujímavosti (20)

  • Děti hrají hru Monopoly, verzi Harley Davidson, která však byla vydána až v roce 1999. (don corleone)

Reklama

Reklama