Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televízny triptych nakrútený podľa divadelnej hry Petra Karvaša je situovaný do rokov 1525-1527 do obdobia baníckeho povstania v baníckej pevnosti v Ľubietovej, do roku 1849 v čase hurbanovsko-štúrovského povstania v baníckej pevnosti v Ľubietovej a do roku 1944 v baníckej pevnosti v Ľubietovej. (RTVS)

Recenzie (5)

Snorlax 

všetky recenzie používateľa

Když jsem uviděla obsazení, měla jsem trochu strach, že nebudu schopna se věnovat příběhům, neboť se zde vzácně sešlo celé trio nejatraktivnějších Slováků. Ale mé obavy byly rozptýleny velmi záhy. Zajímavý nápad, kvalitní scénář, špičkové herecké obsazení a divák ani nedutá, i když kouká „jen" na televizní inscenaci. ()

Flego 

všetky recenzie používateľa

Filmografia Martina Hollého ponúka vždy vynikajúci zážitok a je tomu tak aj pri tomto televíznom filme. Príbeh je rozdelený do troch častí (Vzbura, Revolúcia a Povstanie ) a každá časť sa venuje inému úseku slovenských dejín. Herecké obsadenie je ako vždy vynikajúce. Druhý komentár. 4+ ()

Padme_Anakin 

všetky recenzie používateľa

Výborné historické drama po všech stránkách, tři strhující příběhy mužů, kteří byli ochotní riskovat vlastní život pro pravdu, svobodu, svou zem.. Herecký ansámbl vynikající, upřímně řečeno nevěděla jsem, kam dřív s očima, no a ve finále mě dostal na lopatu Ivan Mistrík, slzy jak hrachy.. Moc pěkně zpracované a krásně napsané nadčasové sdělení.. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Je to celkom zaujímavý moment dať do troch veľmi vzdialených časových období rovnakých hercov s podobnými vlastnosťami a ešte aj podobným príbehom. Je to akoby cestovanie v čase, ale tým všetko zaujímavé na filme končí. Teda ešte herecké obsadenie je dobré, ale to pomerne nudný príbeh nenapravilo a dobrý iba začiatok každej časti je málo. ()

Reklama

Reklama