Reklama

Reklama

Guľový blesk

  • Československo Kulový blesk (viac)
TV spot

Obsahy(1)

Komédia o jednom veľkom sťahovaní.
Pripraviť, zorganizovať a vykonať výmenu dvanástich bytov je dielo, hodné majstra, ktorý však dr. Radosta nepochybne je. Všetky ťažkosti rieši s ľahkosťou a aby sa grandiózny plán podarilo zrealizovať, pripraví aj malú generálku. Napriek tomu sa však objavia drobné problémy... (STV)

Videá (1)

TV spot

Recenzie (639)

Tsuki 

všetky recenzie používateľa

Lidský druh humoru a různorodé postavičky, které tvoří vtipné kontrasty, ale přesto působí naprosto realisticky (s podobnými charaktery se určitě setkáme i ve skutečném životě). Kde jsou ty časy, kdy se točily takové české komedie? Je zajímavé, že u tohoto filmu jsem si poprvé uvědomila, že mi to vlastně svou poetikou a lidským prvkem připomíná některé japonské filmy... Bohužel u nás už se podobné nápadité a "lidské" filmy netočí, což je obrovská škoda. Chtělo by to další takovou výjimečnou scénáristickou dvojici jakými byli Smoljak+Svěrák. ~(4,2)~ ()

Adam Bernau 

všetky recenzie používateľa

Radek99 mnohomluvně, PollyJean naopak příliš stručně, ale to není směroplatné, oba mají pravdu. Zřejmě i raroh má pravdu. Za sebe bych poznamenal, že když má Hrušínský co hrát, celý film jde o několik pater nahoru. Třeba v Rozpuštěném a vypuštěném zabírá značný prostor nepříliš zajímavou postavou a na filmu je to znát. Kdežto jeho Dr. Radosta je geniální figura. A Ježkovou-Jechovou ve dveřích viděti, záchvaty pokaždé míti. ()

Reklama

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Nějak jsem k tomuhle filmu nemohl najít tu správnou cestu. A...po letech jsem se opravdu pobavil! Jasně nejkrásnější postavičkou je Milada Ježková v roli vrtošivé babky. Její věta, která mi jako jedna z mála kdysi utkvěla v paměti: to je krásná půdička, tady se mi to bude věšet!, je dnes již nesmrtelná a na šálek výborné brazilské kávy mě také zve kdekdo... A tak nádherně zdevastovaného Josefa Abrháma jsem viděl snad už jen ve Svatební cestě do Jiljí... ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Táto komédia je ako doba, v ktorej bola natočená. Napohľad vtipné, no záver s celkovým výsledkom s určitou prázdnotou. Doba takzvanej normalizácie so socialistickým realizmom bola totiž dosť jednotvárna, uniformná, bez ducha niečoho vyššieho a preto práve tento film s mnohými esami svojej doby je tak výnimočný, lebo tu bola kreativita, skutočná zábava aspoň v tom, v čom sa dalo, v takých bežných veciach, aj keď paradoxne človek občas vedel, čo vyvrhne na povrch zvnútra a kde bude zvrat. Nájsť zaujímavé a umelecké aj v možno obyčajnom, to je prednosť tohto diela. Sťahovanie, ktoré by sa vám mohlo vryť do pamäti. Možno keby som bavil o trochu viac a niekde to malo zakomponovaný silnejší odkaz, tak by som neváhal s najlepším ohodnotením. ()

Frajer42 

všetky recenzie používateľa

Když už se jednou sejde taková herecká smetánka, tak to dopadnout špatně snad ani nemůže. Pokud v kolonce režie stojí jméno Ladislav Smoljak, tak je úspěch zaručen. Všem hercům jejich role dokonale sedly. Nejvíc nejúžasnější byl však Ladislav Smoljak v roli spojky a úžasného vynálezce. Ostatní za ním však mnoho nezaostávali. Prostě se jedná o takový lehký inteligentní humor. Přesně takový, který v českých komediích současnosti nelze najít. Co dodat? Raději už nic. Solidní 4*. ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (42)

  • Knotkovi (Josef Abrhám a Daniela Kolářová) bydlí na adrese Melantrichova 472/12 v Praze na Starém Městě. Nárožní dům je gotický, kolem r. 1610 byl ale významně renesančně přestavěn. Fasády byly upraveny v pozdním baroku. Dům má název „U Zelené lípy“, ale měl i název U Zlaté svině. Dům vlastnil od roku 1635 Jan Marcus Marci, tedy Jan Marek Marci z Kronlandu, renesanční lékař, fyzik a matematik, jeden z posledních českých polyhistorů. Na domě je jeho výrazná pamětní busta od autora L. Šindeláře. (sator)
  • Roli pana Bílka (Karel Kalaš) mohl původně ztvárnit Jan Werich. Tvůrci pana Wericha oslovili, ale nabídku vzhledem ke zhoršujícímu se zdravotnímu stavu nakonec odmítl. (Stocki)

Súvisiace novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (viac)

Reklama

Reklama