Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televízny film podľa rovnomennej divadelnej hry Alexandra Nikolajeviča Ostrovského. Satirický obraz skorumpovaného úradníctva v cárskom Rusku, ktorého jediným cieľom je zabezpečiť si blahobyt. Cena za blahobyt je však príliš vysoká. (RTVS)

Recenzie (6)

dyfur 

všetky recenzie používateľa

....zaujímavý je len rok výroby a s tým súvisiaci fakt zachytenia podoby známych slovenských hercov tej doby...inak je to pomerne prvoplánová propagácia čestnosti ...až taká školská .... skorumpovanosť, ktorá sa tu zobrazuje má,ale paradoxne viac čo povedať dnešnému svetu ako vtedajšiemu v ČSSR roku 1965.... ()

rivah 

všetky recenzie používateľa

Na svou dobu ostré, portréty a chování zobrazují hrubost a zkaženost, hulvátství i podlézavost jednotlivých postav, což někdy přeroste až do nadsázky a grotesky. Slabinou je obsazení mužného třicátníka Kvietika do role mladého buřiče, hlasatele morálky. Za zmínku stojí, že mladičká Turzonovová je tu ještě třetinová, prozrazují ji jen velké oči, výrazný noc, ústa a mimika s gesty (max.70%) ()

Reklama

Flego 

všetky recenzie používateľa

Tragicky ostrá satira úradníckeho aparátu v cárskom Rusku, kde korupcia a klientelizmus boli na prvom mieste a peniaze sa stali modlou. Ostrovského divadelná hra v kvalitnom televíznom prepise ponúka skvelý zážitok, ktorý umocnili herecké esá. Siedme hodnotenie a druhý komentár. ()

Zaujímavosti (1)

  • Na začiatku filmu je titulok s autorom predlohy a názvom diela a na konci iba názov ČST a chybný rok natočenia (1954). Nič iné v titulkoch nie je, žiadne mená, dokonca ani meno režiséra. (Autogram)

Reklama

Reklama