Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pri lúpežných nájazdoch znepriatelených hunských kmeňov v detstve osirie Attila aj jeho starší brat Bleda. Obaja potom vyrastajú pod ochranou hunského kráľa Ruu. Z Attilu vyrastie zdatný bojovník, podarí sa mu zjednotiť Hunov a veštkyňa Galen mu predpovie budúcnosť svetovládcu. Rím, znepokojený expanziou Hunov, rehabilituje zradcu Flavia Aetia, schopného vojvodcu a politika. Má v službách slabošského Valentiniana, za ktorého prakticky vládne matka Placida, čeliť na západe útokom Vizigótov a na východe Hunom. Obratný Aetius vyjedná s Ruom spojenectvo, docení Attilove schopnosti a získa ho s vojskom pre víťazný boj s Vizigótmi. Attilu prijmú v Ríme ako významného spojenca. Zaľúbi sa do neho dcéra cisárovnej Honoria, Attila sa podúča vysokej politike a zjavne – napriek vražedným intrigám Placidy – ho čaká veľká budúcnosť. Nedočkavý Bleda dá otráviť Ruu a usiluje sa získať kráľovskú korunu. To donúti Attilu k návratu domov... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (73)

FilmFan24 

všetky recenzie používateľa

Televizní, ale přesto dobrá, minisérie. Nemám rád, když ve filmech z dávné historie mají herci perfektní makeup, čisté ruce a dokonalý chrup jako z reklamy na zubní pastu. Tady je vše "správně špinavé". A Gerald Butler je dostatečně charizmatický hlavní hrdina a "utáhne" i případné nedostatky filmu, dané především rozpočtem . ()

Pavlinenka 

všetky recenzie používateľa

Jedná o několika dílný televizní film, s malým rozpočtem a nízkým počtem komparzistů (ty bitevní scény, kde se spolu mají utkat celé armády a naběhne tam 50 Římanů a 50 Hunů s dvaceti koňma jsou celkem vtipné), ALE , ve srovnání s některými jinými filmy s vyšším rozpočtem, tenhle rozhodně vyhrává. Gerard Butler se na charismatického podmanitele národů nádherně hodí :-) No prostě, na to co to je, je to dobré...3,5 * (hodnocení) ()

Reklama

DonPedro 

všetky recenzie používateľa

Překvapivě dobře fungující směska nesentimentální brutality (trestání poražených nepřátel podle množství krve na jejich zbraních je pěkný a možná i originální detail) a poněkud operetních osobních vztahů. Škoda zbytečně a nenápaditě použitých fantasy motivů, naopak Powers Boothe jako Flavius Aetius je na jedničku s hvězdičkou. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Na TV film slušné, hoci malý, krpatý, šikmáč Attila asi nemal modrooký butlerovkský kukuč. No ale kto by sa chcel pozerať na zhnitého Mongola, keď môže mať hollywoodsku celebritu s platinovým úsmevom? Ako rozprávka pozerateľná, inak ale samozrejme silne nehistorický film bez poriadnych bitiek, nie to ešte reálnych. Ale v tomto formáte natočiť pravdu ani nejde, lebo inak boli Huni len tlupa primitívnych mäsiarov a nie ušľachtilí romantickí hrdinovia. ()

Luciaaas2 

všetky recenzie používateľa

Vydařený televizní snímek o jednom z největších vojevůdců, který si téměř podrobil celý Řím. Gerald Butler Jako Attilam přezdívaný Bič boží obstál a je na něj radost hledět, Kdyby film dostal rozpočet jako filmy ve stylu Gladiátor, Království nebeské, mohlo se ztoho udělat velkolepé dílo, Ale i tak jsem za Attilu velmi vděčný... ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (12)

  • Ve skutečnosti není jisté, jestli byl Attila (Gerard Butler) otráven svou novomanželkou a nebo zda zemřel na udušení následkem prudkého krvácení z nosu ve spánku. Historici se spíše přiklání k udušení. (ajaxx)
  • Atilla (Gerard Butler) nezabil svojho brata v súboji deň po domnelej korunovácii a ani sa nestal kráľom po bratovej smrti. Pravda je taká, že v roku 434, po smrti strýka kráľa Roasa, sa stali obaja bratia, Atilla i Bleda, kráľmi. (beso74)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené