Reklama

Reklama

Ocas tygra

  • USA Tigertail
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Otec se snaží znova navázat vztah s dcerou, se kterou se odcizili, a přitom vzpomíná na ztracenou lásku svého mládí a dávnou cestu z Tchaj-wanu do Ameriky. (Netflix)

Recenzie (4)

bonovox 

všetky recenzie používateľa

Pomaly plynúci snímok o nenaplnenej láske, vzťahov v rodine a živote migrantov. Ak by to malo lepšiu katarziu bolo by hodnotenie vyššie. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Tento film mi sadol. Veľmi som dúfal, že to nebude ťahač emócií. Aspoň nie v tom konvenčnom slova zmysle. Malo to rozhodne nábeh na to, aby sa to stalo filmom o migrantoch a nešťastnej láske, ktorá cez klišé a vypäté situácie hovorí o smutných veciach. Našťastie Alan Yang ide citlivejšou a civilnejšou cestou. Scény v mandarínštine ( či už tie z minulosti ale aj tie z prítomnosti) sú funkčnejšie než angličtina. Tá to trošku ruší svojou topornosťou. Postavy sa v rodnom jazyku cítia viac doma a je to cítiť z ich pohľadov, gést a nevypovedaných pocitov. Na nich stojí celý film. Na tom o čom nehovorí, ale čo sa dá veľmi jasne z obrazu a z mimiky vyčítať. Citlivá hudba dodáva filmu potrebnú atmosféru a koniec je trefný generačný prienik. Pohladilo na duši aj rozosmutnilo, a to bez toho, aby ma to citovo vydieralo. Vravím. Ten film mi veľmi sadol. A Christine Ko je neskonale krásna. ()

Maximilianus 

všetky recenzie používateľa

Podľa mňa to bol celkom dojemný a pravdivý príbeh o obetovaní sa, nešťastnej láske, ťažkom živote imigrantov ale aj začiatkoch mladej rodiny. 7,2/10. ()

SAINTS 

všetky recenzie používateľa

Netflix film TIGERTAIL je uprimnou dramou o rodine taiwanskych pristahovalcov žijucich v New Yorku.Režise filmu Alan Yang napisal scenar podla životnych skusenosti jeho pribuznych a zašiel tak daleko,že natačal sceny v tom istom cukrovare,kde pracoval jeho otec a babička.Je to rozsiahla multigeneračna saga trvajuca niekolko desatroči odohravajuca sa na rôznych kontinentoch.7/10 ()

Reklama

Reklama