Reklama

Reklama

Ocas tygra

  • USA Tigertail
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Otec se snaží znova navázat vztah s dcerou, se kterou se odcizili, a přitom vzpomíná na ztracenou lásku svého mládí a dávnou cestu z Tchaj-wanu do Ameriky. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (4)

bonovox 

všetky recenzie používateľa

Pomaly plynúci snímok o nenaplnenej láske, vzťahov v rodine a živote migrantov. Ak by to malo lepšiu katarziu bolo by hodnotenie vyššie. ()

Maximilianus 

všetky recenzie používateľa

Podľa mňa to bol celkom dojemný a pravdivý príbeh o obetovaní sa, nešťastnej láske, ťažkom živote imigrantov ale aj začiatkoch mladej rodiny. 7,2/10. ()

Reklama

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Tento film mi sadol. Veľmi som dúfal, že to nebude ťahač emócií. Aspoň nie v tom konvenčnom slova zmysle. Malo to rozhodne nábeh na to, aby sa to stalo filmom o migrantoch a nešťastnej láske, ktorá cez klišé a vypäté situácie hovorí o smutných veciach. Našťastie Alan Yang ide citlivejšou a civilnejšou cestou. Scény v mandarínštine ( či už tie z minulosti ale aj tie z prítomnosti) sú funkčnejšie než angličtina. Tá to trošku ruší svojou topornosťou. Postavy sa v rodnom jazyku cítia viac doma a je to cítiť z ich pohľadov, gést a nevypovedaných pocitov. Na nich stojí celý film. Na tom o čom nehovorí, ale čo sa dá veľmi jasne z obrazu a z mimiky vyčítať. Citlivá hudba dodáva filmu potrebnú atmosféru a koniec je trefný generačný prienik. Pohladilo na duši aj rozosmutnilo, a to bez toho, aby ma to citovo vydieralo. Vravím. Ten film mi veľmi sadol. A Christine Ko je neskonale krásna. ()

SAINTS 

všetky recenzie používateľa

Netflix film TIGERTAIL je uprimnou dramou o rodine taiwanskych pristahovalcov žijucich v New Yorku.Režise filmu Alan Yang napisal scenar podla životnych skusenosti jeho pribuznych a zašiel tak daleko,že natačal sceny v tom istom cukrovare,kde pracoval jeho otec a babička.Je to rozsiahla multigeneračna saga trvajuca niekolko desatroči odohravajuca sa na rôznych kontinentoch.7/10 ()

Galéria (25)

Reklama

Reklama