Reklama

Reklama

Dva muly pre sestru Sáru

  • Česko Dva mezci pro slečnu Sáru (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Osamelý jazdec Hogan zachráni mladú ženu pred troma hrubými mužmi, ktorí ju chcú znásilnť a s prekvapením zistí, že je to mníška. To je však len prvé z dlhého radu prekvapení, ktoré počas cesty so sestrou Sárou zažije. Sestra Sára, ktorú prenasledujú francúzski okupanti z Mexika, cestuje za stúpencami prezidenta Juareza. Hogan chce zneškodniť posádku jednej pevnosti, ale to len preto, že za ňu od Francúzov dostane tučnú odmenu, polovicu francúzskeho pokladu. Od istej doby totiž pracuje výhradne pre peniaze. Mexickou pustatinou teda putuje desperát a mníška, čudná a nesúrodá dvojica, ktorú čaká mnoho dobrodružstiev a prekvapení. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (140)

reich 

všetky recenzie používateľa

Dva mezci pro sestru Sáru je westernovka, která je nabitá akčními scény, od zneškodnění hada až po házení dinamitu Hoganem (Clint Eastwood) v pevnosti vedené francouzským generálem. Samotný příběh dokonale funguje, načež je nutné říct, že Eastwood si hlavní roli přisvojil a doslova překonal až nevýraznou Shirley MacLaine v roli sestry Sáry, která je odhodlaná poskytnou nutnou pomoct mexickým povstalcům.  Ovšem právě ona film dost snižuje, celkové napětí nebo nějaké jiskření mezi hlavními herci zde moc nefunguje... Ovšem celý film je doprovázený vynikající hudbou Ennio Morricone, která dokonale podtrhuje celý film. 85%  ()

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

3,5*/5...Hoci je poriadne cítiť "leonovské" dozvuky (predovšetkým v Clintovej postave, Morriconeovej hudbe), tento film je skôr odľahčenou westernovou rozprávkou. Tým najdôležitejším korením sú dialógy medzi Eastwoodom a MacLaine, niektoré parádne vypointované, hláškami sa skutočne nešetrí. Práve táto dvojica film jednoznačne ťahá a to všetko ostatné je len menej podstatný backround... Nič seriózne, ale ako "oddychovka" je tento film naozaj podarený. ()

Reklama

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Jak se tak postupně dostávám ke starým westernům, tak se nemůžu zbavit dojmu, že tvůrci tenkrát uměli vytvořit dobré dvojice, u kterých byste to ale rozhodně nečekali. Dneska by jim kdekdo mohl závidět. Drsňák Clint tu totiž narazí na prostopášnou jeptišku Shirley, která nemá daleko k tomu si přihnout ze žitný.  Děj je jednoduchý, ale pro podobnou dvojku naprosto postačující. Sarkasmus teče proudem jako ohnivá voda z hrdla lahve. No, co víc chtít? Snad jen tu dokonalou hudbu z pera Ennia Morriconeho. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Tak tu som skutočne nevedel, čo mám očakávať a teda očakával som niečo celkom odlišné, čo som samozrejme rád. Nejde o žiadnu nudnú road movie pustou krajinou, ktorá by stavala celú takmer dvojhodinovú stopáž na špičkovaní dokonale sadnúceho si páru, aj keď to tam samozrejme je tiež. Do hry sa odstáva aj nejaká tá politika a pletky Frantíkov s Mexikánmi skutočne nemáme v každom druhom westerne. Záverečná sekvencia tak nie je obligátnou prestrelkou, ale regulérnou vojnovou bojovou scénou. Nad tým všetkým ale dominuje zábavná zložka filmu, čo Siegel podtrhne aj záverečnou vtipnou scénkou. ()

Havenohome 

všetky recenzie používateľa

Sú to také omnoho vtipnejšie Madisonské mosty v pohybe plus akcia. Čo replika, to hláška. "Když budu chtít ženskou, nějakou si najdu a nemusím se ženit!" Clintov romantický hrdina je pokračovaním Muža bez mena. Scenár by mohol ísť do scenáristickej príručky - v podstate skoro celý film sú to iba dve postavy na malom priestore a napriek tomu sa tam stále niečo deje. Don Siegel je starý lišiak. Film plne zodpovedá jeho životnému krédu "Jsem děvka, dělám za prachy." Režisér, ktorý nemá umelecké ambície, točí komerčáky pre štúdia, ale je taký šikovný, že nakoniec natočí niečo viac ako umenie. Scéna popravy realisticky nekompromisná a surová, v pozadí sa ozve trubka, ktorú akoby Ennio sám sebe ukradol z prvej dolárovky a ovanie vás pravá westernová osudovosť. A to nehovorím o kláštorných choráloch v hudobnej zložke. Ennio si musel dobre ulietať, keď to skladal. A stretnúť jebtišku ako Shirley MacLaine je asi nedostižným snom. :) ()

Galéria (81)

Zaujímavosti (11)

  • Hodně herců a příslušníků štábu během natáčení onemocnělo důsledkem špatné kvality vody. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Mexiku. (reich)

Reklama

Reklama