Reklama

Reklama

Oklamaný

  • USA The Beguiled (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Během občanské války Severu proti Jihu je těžce zraněný voják Unie John McBurney (Clint Eastwood) od jisté smrti zachráněn mladou dívkou z nedaleké jižanské internátní školy. Když se rozhodne ukrýt ho v bezpečí internátu, jsou zdejší ženy a dívky zprvu šokované, ale nakonec se vojákovi rozhodnou pomoci, ačkoli se jedná o nepřítele. John se postupně zotavuje a ženy v jeho okolí začínají být jedna po druhé okouzleny jeho nezaměnitelným šarmem. Atmosféra ve škole začíná houstnout, ve vzduchu visí příznaky žárlivosti, lsti i zrady... Legendární herec, režisér a skladatel Clint Eastwood zde předvádí opravdu výjimečný herecký výkon, který dle mnohých světových kritiků patří mezi jeho nejlepší. Toto dílo je navíc nejoblíbenějším filmem režiséra Dona Siegela (Drsný Harry, Útěk z Alcatrazu). (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (112)

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

Film, ktorý začína ako "rozprávka", začína postupom času hustnúť, pridáva sa mysterióznosť a tajomnosť spolu s jemnou (teda len zdanlivo jemnou!) prímesou zakázaného, aby sa to celé pomaly a hypnoticky "zvrhlo" do fatálneho psycho vyústenia...Oceňujem perfektne zvládnutú prácu s gradáciou príbehu, nepredvídateľnosť deja a konania postáv, ako aj zaujímavé historické zasadenie celej story do jedného domu počas americkej občianskej vojny. Veľmi zaujímavé a originálne dielko, ktoré je síce výrazne artovo štylizované, ale vo svojej podstate rovnako drsné ako ďalšie eastwoodovky:) ()

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Drsňák Clint Eastwood, který už byl v té době známý jako bezejmenný hrdina spagetti westernů a vyřešil svůj první případ jako Drsný Harry se v tomto snímku předvádí jako chorý a prakticky bezmocný voják, který skončí v dívčí internátní škole. To co se zdá být nejdříve jako krásný sen se brzy změní v noční můru a dokáže, že žárlivé a pomstychtivé ženy jsou daleko nebezpečnější než ostřílení kovbojové nebo san francisští zabijáci. ()

Reklama

RHK 

všetky recenzie používateľa

Už Cimrmani ve hře Vizionář řekli: "My nesmíme ani naznačovat". Krásně černý film s Clintem Eastwoodem o přeměně žen z holubic na káňata, jak se zpívá v závěrečné písni, a to při záchraně jednoho zraněného unijního vojáka v dívčí škole. Režie - Eastwoodův dvorní režisér Don Siegel. Trailer nenalezen. ()

Xeelee 

všetky recenzie používateľa

Pomodli se za mě, ano? – Ráda, ale nemám ponětí, co to je. Oklamaný je zvláštní mrazivé mysteriózní drama se znepokojující snovou atmosférou, perfektně napsanými postavami, které jednají tak trochu jinak, a velmi silným erotickým nábojem. Navíc při operaci zamrazí i trošku někde jinde (a to tak že velmi). Zajímavé komentáře: StarFan ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Oklamaný je dobrý názov, ale možno ešte lepší je ten poľský - Oszukany. Lebo Clint sa veru nezdá, ale aj bez cigary je to riadny neřád. Najmä v spoločnosti sedem nie všetko vábivých žien, ale stále žien, no a v čase vojny, keď ostatní čakajú, kedy ich prepichne bajonet, radšej použiješ ten svoj na niečo príjemnejšie. Avšak film prináša aj varovanie pre mužov: So ženami sa nezahrávajte. Najmä vtedy, keď ste im vydaný na milosť či nemilosť... Škoda, že film sa vďaka zlej propagácii stal prepadákom, pretože je to zabudnutý unikát v Eastwoodovej tvorbe. ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (22)

  • Film v USA prepadol, a to najmä kvôli zlej propagácii zo strany štúdia Universal, ktoré ho prezentovalo ako horúcu melodrámu s jedným mužom a siedmymi ženami. Podľa Eastwooda a Jenningsa Langa film, okrem toho, že bol zle medializovaný, prepadol aj kvôli tomu, že Eastwood bol "zbavený maskulinity". (Arsenal83)
  • Film sa podľa Siegela zaoberá témami sexu, násilia a pomsty a bol založený na "základnej túžbe žien kastrovať mužov", hoci ústrednou témou je muž, ktorý má pomer s viacerými ženami. (Arsenal83)
  • Několik let po dokončení filmu o něm Clint Eastwood prohlásil: „Nebyl jsem si tehdy jistý, jestli je na něco takového obecenstvo připraveno nebo jestli takový příběh vůbec chce. Věděl jsem však, že já takový film chci!“ (ClintEastwood)

Reklama

Reklama