Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Doněck zničí výbuch atomové bomby. I když není jasné, kdo zaútočil, lze očekávat protiúder na předem určené cíle USA. Prezident Spojených států dostává pouze nótu, vedení SSSR odmítá jakékoli jednání a použije jaderné zbraně. I když by ještě bylo možné zabránit masovému nasazení vojenských potenciálů, začínají mít hlavní slovo generálové. Americký bombardér se vydává na území protivníka, kde má zničit strategicky nejvýznamnější cíl - sídlo vrchního vedení Sovětského svazu. (Warner Home Video CZ)

(viac)

Recenzie (19)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Už krátko po skončení druhej svetovej vojny sa začal vyostrovať nový globálny konflikt. Začala studená vojna. Svoje záujmy chceli presadiť dve svetové mocnosti. Na jednej strane stáli Spojené Štáty Americké so svojimi spojencami a na strane druhej bol mocný Zväz Sovietských Socialistických Republík a jeho vazalské štáty. Dve vojenské impéria na seba mierili atómovými zbraňami. USA versus SSSR. NATO versus Varšavská zmluva. Situácia bola mimoriadne napätá. Hoci aká maličkosť či nedorozumenie mohlo spustiť nukleárny holokaust. Film "Nebezpečná žiara" celkom vierohodne popisuje udalosti, ktoré mohli odštartovať tretiu svetovú vojnu. *** ()

honajz 

všetky recenzie používateľa

Osobně jsem ten film nepochopil. Chvílemi to vypadalo, že se odehrává jaderný konflikt, pak zase, že ne, a zatímco se mezi sebou dohadují, letí na Sovětský svaz americký bombardér, kde ani posádka není jednotná. Každopádně od možnosti podobného konfliktu jsem čekal daleko víc, třeba jako od Fail Safe. Více napětí, psychologie, hraničních konfliktů. Ale tohle je celé pojaté jako akční katastrofický film jakékoliv béčkové produkce, i s podobnými herci. Takovému konstruktu se pak těžko věří nebo jej člověk přijímá za něco víc. ()

Reklama

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Nevyrazny reziser Jack Sholder /renegati, Tajemne Zlo/ mal zmysel zivota. Jo, smrtelne vazne, bez prdele kazdy ma miesto na tej zemi. Tuna riesi medzinarodne politicke veci zo zaciatku 90. rokov, Sovietsky Zvaz, USA, nejake tie jadrove zbrane. Jo, tie jestvuju a spominane dva staty ich nahromadili suverenne najviac. Dokonca jestvuju i otcovia atomovych zbrani, len tak pre zaujimavost  u USA to bol Oppenheimer a u ZSSR Kurcatov. Pozeram, ze reziserovi Jackovi Sholderovi slubili ucast herci ako Powers Boothe /Sin City 2005, Con Air 1997/, Rebeka de Mornay /Ma me rad, nema me rad, Identity 2003/, Martin landau /Zlociny a Poklesky, Nevada Smith/, dalej este pan reziser zlanaril aj James earl Jonesa Star Wars 1977, 1980, 1983, Matewan 1987 a Cesta do Ameriky 1988/. Dostatok kvalitnych ludi, kvalitny scenar - vydalo na slusny nadpriemer  : 79 % ()

harycek 

všetky recenzie používateľa

Ze začátku to vypadalo jako hrozná kravina , ale vyklubal se z toho napínavý,strhující a do konce gradující film , škoda že jsem ho shlédl v dosti špatné obrazové kvalitě (TV rip), ale obsahu to neubralo!!!!!Jedno poučení nedej bože aby o osudu světa rozhodovali takoví debilové jako ve filmu , tím myslím ministr vnitra a Rip Torn!!! ()

kelley 

všetky recenzie používateľa

Poměrně neznámý, ale velmi dobře zpracovaný katastroficko-apokalyptický film, který jsem jakýmsi vnuknutím prozřetelnosti náhodou nahrál z televize (tenkrát ještě) na VHS. Nezaměřuje se jen na akci, ale i na psychologii postav, zejména posádky bombardéru, která nic netušíce (zase nějaké cvičení...) se najednou ocitá uprostřed té konečné války... Přesto že je film americký, neodpudí vás přehnaným vlastenectvím i když i tady je místo pro hrdinství. Film má velmi hutnou depresívní atmosféru, díky které ani moc nevadí poněkud béčkovitě působící triky (..ten rozpočet). ()

Galéria (6)

Zaujímavosti (2)

  • Ve filmu je možné vidět jedno ze čtyř letadel vyrobených pro Letectvo Spojených států amerických Boening E-4B. (Terva)
  • Snímek byl natočen na motivy románu z roku 1983 "Trinity´s Child" Williama Prochnaua. (Terva)

Reklama

Reklama