Reklama

Reklama

Recenzie (10)

majo25 

všetky recenzie používateľa

Myslím, že aj na svoju dobu ide o nízkorozpočtovejšiu záležitosť, ktorá mala v prvom rade spopularizovať knihu napísanú iba 6 rokov predtým. Všetko je rýchlo vypovedané a skratkovité, dokonca aj humorné prvky. Hl. postava je typovo celkom dobre obsadená, čo sa už nedá povedať o ženskom náprotivku, ktorý je riadne ohyzdný. ()

Vyhy 

všetky recenzie používateľa

Ono tomu není co vlastně vytknout, protože na tu dobu to mělo úspěch a muselo to diváky fascinovat. Z pohledu dnešního rozmazleného konzumního diváka to může být nuda. Já beru za fascinující to, že jsem udržel pozornost, když jsem vlastně přes hodinu poslouchal stejnou hudbu dokola. :) Je ale pravdou, že neznat Tarzanův příběh, tak se za začátku ztrácím, protože se zde hodně spoléhalo na to, že divák nějaké to povědomí o příběhu má. Každopádně, jsem rád, že jsem to mohl vidět a byl to zážitek! ()

Reklama

PetraMishka 

všetky recenzie používateľa

Film ukazuje narození Tarzana, jeho únos opicemi, dětství a dospělost, kdy se seznámí s Jane. Nejvíc se mi líbila část s dětstvím, kdy byl představitel Tarzana kouzelný a sálala z něj radost z hraní. Některé scény byly slabší a hlavní postava v dospělosti nevypadala, že skáče po stromech, ale nebylo to špatné, jen průměrné. ()

Kass 

všetky recenzie používateľa

Zábavný, z dnešního pohledu politicky nekorektní film o nadřazenosti bílé rasy. Děj je přímočarý. Čtenář knihy se zorientuje velmi snadno a nečtenář v příběhu chlapce vychovaného opičáky bloudit taky nebude. Jednoduchá zápletka stejně primárně slouží jen jako podklad pro akční jízdu v atraktivních exteriérech se skvadrou zvířátek a bubu domorodci. Film byl točen v americké Louisianě, vyjma vložených záběrů z afrických dokumentů. Ve své době zaznamenal velký komerční úspěch. Za jeho svižnost a přiměřenou stopáž dávám hvězdu navíc. ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Jednoznačne lepšie spracovanou je úvodná časť s detailami o vzbure na lodi, ktorá prinútila jeho rodičov usadiť sa na opustenom ostrove cez jeho uvedomenie si že nie je opicou až po prvé stretnutie s iným človekom. Z mladého Gordona Griffitha ide o nefalšovanú radosť z toho, že hrá vo filme a prirodzene lepšiu schopnosť dieťaťa pretvarovať sa a užívať si dej. K tomu prirátajme jedny z prvých záberov divočiny či monzúnu a tak bola prvá polovica ozaj veľmi dobre natočená. V druhej časti už dospelý Tarzan v podaní Elma Lincolna iba hrá, spolu s ním ostatní učinkujúci iba dopĺňajú bohužiaľ príliš nemotorne spracovanú časť o jeho prvej láske s rovnako unáhleným koncom. Filmy z filmového praveku zbožňujem, ale tentokrát som posledných 30 minút prosebne čakal na koniec... ()

Galéria (11)

Reklama

Reklama