Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Za ranného šera nájdu v Prahe mŕtvolu zlodeja Toufara s nožom, zabodnutým v chrbte. Inšpektori Bouše a Brůžek navštívia jeho milenku, prostitútku Annu, prezývanú Paraplíčko. Je zrejmé, že skôr ako otvorila dvere svojho bytu, oknom ktosi utiekol. Paraplíčko je teda odvedená na výsluch k šéfovi kriminálky - Radovi Vacátkovi, ale aj keď je šokovaná fotografiou mŕtveho, nič neprizná. (STV)

(viac)

Recenzie (128)

saaaky 

všetky recenzie používateľa

Nemám příliš v oblibě české starší filmy, pokud v nich zrovna nehraje pan Hrušínský st. I přesto jsou ale perfektním obohacením filmové zásoby a každý správný vlastenec by je měl shlédnout :) Pěnička a paraplíčko k nim rozhodně patří. Perfektní herci - pan Marvam, Vinklář, paní Bohdalová - to vše značí smysluplnou komedii, která nikoho neurazí a rozhodně patří mezi české legendy a filmové stálice. ()

frantisekly 

všetky recenzie používateľa

Čítal som veľa o tom, že film Pěnička a Paraplíčko má nejaký romanticko-humanistický presah. To snáď iba u tých, čo si prvorepublikovú Prahu predstavujú ružovo. Lenže rozstrieľať břevnovský činžiak rotou policajtov na rešeto - to už tak romanticky nevyzerá. Sequens totižto točil pravdu. Anča Kulatá bola rodená k....a. A rodená k...a sa nikdy nepolepší (viď posledná scéna filmu s Mlíkom). Že Pěnička bol nejaký rytier? Nuž, keď sa Vacátkovi spovedal na povale, tak mu do očí povedal, prečo sa pochytili s Toufarom. A Anča to nebola. Jedine žeby tak Pěnička pomenoval svoj hasák. Film treba vidieť viackrát, s krátkym odstupom. Jedine tak môže divák odkryť charaktery hrdinov vrstvu po vrstve. ()

Reklama

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Tahle gangsterská historka mi v rámci čtyř televizních filmů s radou Vacátkem přišla nejslabší a to i přesto, že Brzobohatý je můj velký oblíbenec. Přesně jak napsal Enšpígl, tak Bohdalka která nebyla pěkná ani jako mladá je opravdu všechno, jenom ne femme fatale. Humor na mě moc nefungoval, ale naštěstí ta tradičně kvalitní herecká sestava a Sequensova jistá režie to v tom průměru spolehlivě udrží.55% ()

gezper 

všetky recenzie používateľa

Herecky vynikající, scénař trochu řidší a natáhnutý, a do toho pokus o melodicky-poetickou variaci na téma pražské galerky - kde často hraje prim i hudební stránka. Ale i tak je to stále dobré, ač Vacátko-filmy jsou i lepší (a seriál samotný je geniální naprosto). [70%] ()

Tomas_PO 

všetky recenzie používateľa

Seriál bol holt seriál, mal väčšiu šťavu ako jednotlivé filmy. Príbeh je až príliš priamočiary, zápletka jednoduchá a vrah odhalený hneď zo začiatku. Je však zaujímavé sledovať, ako sa dynamiku a napätie podarilo udržať až do samotného konca. Záverečná scéna na pôjde je parádna, pekná pripomienka starej Prahy s celým komparzom domovníka, policajtov, či hasičov. Zároveň krásne priblíženie 'pražskej galérky', ktorá donúti diváka si čo-to o nej pogúgliť. Podarila sa aj hudba, tá znie v ušiach ešte stále. ()

Galéria (3)

Zaujímavosti (14)

  • Postava domácího byla do filmu dosazena dle skutečné postavy domácího, který se snažil vystěhovat z domu režiséra Sequense. (Witta)

Reklama

Reklama