Reklama

Reklama

Mariah Carey: Fantasy

(hudobný videoklip)
všetky plagáty
Krátkometrážny / Hudobný
USA, 1995, 4 min (Alternatívna 5 min)

Recenzie (5)

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Krystalicky čistý letný videoklip. Song sampluje Tom Tom Club's "Genius of Love", ale v tom najlepšom slova zmysle. Marča bola kosť a ( nielen ) v tomto videu to dáva jasne najavo. Pohodovka se vším všudy. ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

"IMAGES OF RAPTURE CREEP INTO ME SLOWLY" ---------- Celkom som sa bál dňa, kedy začnem na ČSFD hodnotiť/komentovať porno, stalo sa. Bál som sa dňa, kedy začnem na ČSFD hodnotiť/komentovať hudobné videoklipy a hoci som sa tomu veľmi bránil, eventuálne to prísť muselo. Dlho som váhal, ktorý bude ten prvý a učinil som zlý výber, lebo som si neskoro (až teraz, keď to píšem) uvedomil, že tu ide vlastne o videoklip (k nemu práve žiadny vzťah nemám), nie o skladbu. Tej môžeme mimo iného ďakovať za úplne prvý crossover medzi R&B a hip-hopom, čo beží doteraz. Zo samotného klipu je silne cítiť 90s, z čierneho Hummeru H1 zase Tupaca, rollerblading pri pláži mi pripomína GTA: San Andreas a MiMi je tu úplne top, menšie cameo si strihol legendárny Ol' Dirty Bastard a 'Fantasy' si vyspevovala aj Soo Yung, kým ju neuniesli. ------- KLIP: 2* / SKLADBA: 5* ()

Zaujímavosti (3)

  • Skladba a najmä jej remix s ODB pod hlavičkou Bad Boy Records je považovaná za prvú, ktorá spojila R&B žáner s hip-hopom a zároveň tento spopularizovala v mainstreamovej popkultúre. (Real Tom Hardy)
  • Natáčanie prebiehalo v auguste 1995 v newyorskom Playland Amusement Park. (Real Tom Hardy)
  • Mariah Carey nebola dovtedy spokojná s tým, ako vyzerali jej videoklipy, preto sa tento rozhodla režírovať sama. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama