Reklama

Reklama

Unesení

(seriál)
všetky plagáty
Trailer
USA, 2002, 14 h (Minutáž: 84 min)

Tvorcovia:

Leslie Bohem

Scenár:

Leslie Bohem

Hudba:

Laura Karpman

Hrajú:

Dakota Fanning, Matt Frewer, Emily Bergl, Heather Donahue, Joel Gretsch, Adam Kaufman, John Hawkes, Ryan Hurst, Camille Sullivan, Eric Close, James McDaniel (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(10)

Obsahy(1)

Sú tajomstvá, ktoré si každý nechávame pre seba. Sú však tajomstvá, ktoré před nami niekto tají. Séria z produkcie Stevena Spielberga, ktorá získala najprestížnejšiu televíznu cenu EMMY. Rozpráva generačný príbeh troch rodín, ktoré zohrali kľúčovú úlohu v histórii únosov mimozemšťanov. Zasadené do kontextu konkrétnych historických udalostí nanovo prepisuje pozemské udalosti a dodáva im mysterióznu príchuť. Šialene silný príbeh o stretnutiach ľudstva s mimozemskými civilizáciami, kde napätie celkom ovládne obývačky a kde budete počuť svoj vlastný dych. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (103)

Dromed 

všetky recenzie používateľa

Seriál jako takový je velice dobře a profesionálně natočený (což je od produkce Stevena Spielberga očekávanou samozřejmností) ale musím uznat, že stupeň napětí a strachu se hodně lišil podle epizody. Místy byl seriál až příliž přehnaný a uplně ztratil na tajemnosti. Například 4 druh jasně dokázal, že ukázat méně někdy znamená báti se více. Toď konec kritiky a začala by jen samá chvála což je zbytečné. Za zmínku snad jen stojí herecký výkon mladičké Dakoty Fanning. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Kvalitná televízna séria, ktorá ale pravdepodobne zaujme len fanúšikov sci-fi. Občas sa film sústreďuje veľmi na dialógy a vysvetlenia, čo mu uberá na tajomnosti a napínavosti. Chválim hlavne hudbu, ktorá síce nieje od Johna Williamsa, ale je rovnako´´ williamsovská´´ , ak nie viac. Ako celok je to nadpriemer s krásnym a dojímavým ´´E.T.ovským´´ koncom. ()

Reklama

kitano 

všetky recenzie používateľa

Po filmarskej stranke to veru ziaden zazrak nieje. Patos, omielanie tych istych klise, vyrazne kolisava kvalita, ci podaktore komicke masky a efekty. Kladom serialu je vsak jeho obsiahlost. Serial ma naozaj obrovsky casovy zaber a odohrava sa na pozadi skutocnych historickych udalosti co mu dodava na uveritelnosti. A iked je to fikcia, je zalozena na najznamejsich dohadoch a informaciach, ktore sice nikdy neboli dokazane, no akosi ani vyvratene. Takze ked odhodime vsetku tu klisovitost, mohli by sme si dokonca povedat, ze takto nejak sa to mohlo skutocne udiat. To je najvacsim kladom. TAKEN vas minimalne donuti na temou UFO trochu viac porozmyslat. A aj to sa pocita. (6.5/10) ()

BlueZero 

všetky recenzie používateľa

Dosť nudné. Slabučké herecké výkony. Hrozná maska. Ale zo všetkého najhorší bol asi pol-hodinový záver, v ktorom sa nič neudialo. Jediné, čo stojí za zmienku je výkon Matt-a Frewer-a, ktorému jeho úloha geniálne sadla. Možno, keby to nebol seriál, ale len maximálne 2-hodinový film, tak by z toho bolo niečo lepšie. ()

Davies182 

všetky recenzie používateľa

Povedený seriál z produkce strýčka Spielberga nezapře svou košatou rozvětvenost děje, nad kterou strávili géniové scénáristi nejednu probdělou noc. Tato série má navíc své tajemné vizuální kouzlo, málo seriálů vypadá jako Uneseni. Další plus bylo sledovat herecké začátky Dakoty Fanning. Pro fanoušky UFO a mystery jasná volba. ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (11)

  • Minisérie Uneseni se kromě diváckého zájmu těšila i přízni odborníků. Získala cenu Emmy v kategorii nejlepší minisérie a byla nominována na Zlatý glóbus v kategorii nejlepší minisérie či TV film. Americká Akademie sci-fi, fantasy a hororů jí udělila svoji výroční cenu Saturn za nejlepší televizní program a v dalších pěti kategoriích ji nominovala. [Zdroj: ceskatelevize.cz] (sator)
  • Postava Allie Keysové byla časopisem TV Guide zvolena jako 16. největší sci-legenda. (HappySmile)
  • Seriál se odehrává v období od srpna 1944 do prosince 2002. (sator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené