Reklama

Reklama

VOD (1)

Bozz vlastne ani celkom presne nevie, prečo bol naverbovaný do armády napriek tomu, že ju tak neznáša. Spojené štáty sa potrebujú pohnúť ďalej vo vietnamskom konflikte a tak ani výcvikové kempy pre nových vojakov nie sú žiadnou prechádzkou. Neprichádza do úvahy, že by niekto nad Bozzom zaváhal v akomkoľvek prípade. Je to skvelý vojak s vodcovskými schopnosťami, lenže na jeho budúcu kariéru dôstojníka si robí zálusk aj niekto iný. A zďaleka nie je jediným, kto by Bozza radšej videl povaľovať sa v posteli kdesi v Texase. Na to všetko si musia ešte počkať, alebo niečo preto urobiť. Pre budúcu čatu začína posledná časť výcviku. Dokonalá simulácia Vietnamu Tigerland. A pre niektorých to bude boj s ostrými nábojmi... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (288)

Niktorius 

všetky recenzie používateľa

Táborem tygrů Joel Schumacher opět potvrzuje, že největší divadla dokáže sehrát s malými kašpárky - snad je tomu tak proto, že poloprázdný měšec ho nesvádí k překombinovanosti a nasazování diváckých atrakcí. Ale....Je mi až trapné to vyslovit, ovšem tento snímek naopak trpí značnou jednopduchostí, především v charakterech postav (všichni jsou učebnicové výlupky určitých archetypů a není těžké odhadnout, jak se budou časem vyvíjet), nevyjímaje samotného Bozze, který - ač je Collinem Farrelem skvěle zahrán - představuje spíše ten prostší typ rebelujícího frajera a málokterý divák se k němu dokáže upnout. Zamrzí to, ale vzhledem k ostatním kvalitám filmu jde o nedostatek odpustitelný. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Nejak ma táto, akože myšlienková "fajtovačka" rádobého hrdinu, ktorý oponuje všetkým a všetkému mimo jeho ideály - minula. Asi som sa "prebojoval" do filmového stereotypu. Poslednú dobu (neviem, čo mi šmykol "remeň") som siahal na samú vojnovačku, a tak ma zrejme už tie "očakávané" deje v rámci žánru nijak nedojímali. "Končím, prepínam .. ", je čas na "Jozefínu Mutzenbacher". ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Tvrdá príprava vojaka na vojenské prostredie. Ukazuje nám čo všetko sa môže diať a deje vo vojenských výcvikových centrách. Vojaci si tu prechádzajú životnou skúškou. Bozz, ktorého stvárnil Colin Farrell je vojak, ktorý má výborne naštudované vojenské zákony a pomáha svojim kamarátom dostať sa z výcviku domov k rodinám. On však stále zostáva a provokuje svojím správaním nadriadených, ktorých dovádza k šialenstvu. Myslím, že režisér až príliš "tlačil na pílu" a celkový dojem bol nerealistický. Preto film radím medzi priemer. Kto chce vidieť skutočnú klasiku, nech sa radšej pozrie na Full Metal Jacket. ()

eLeR 

všetky recenzie používateľa

O podobných frajeroch s dobrým srdcom filmy už nejaké boli, aj o tvrdom výcviku americkej armády, aj o tých, ktorí to nezvládli, aj o takých, ktorí im to sťažovali ... Tigerland je vskutku atmosferický a Colin veľmi uveriteľný. A chválim muziku ... šetrilo sa ňou, ale vždy bola použitá v správnej chvíli. Z mojej strany spokojnosť. Videné v rámci Season Challenge Tour vol. 2 ()

Thomick 

všetky recenzie používateľa

Rebelskej příběh, kterej nehláškuje ani nepronáší moudra a veškerou pozornost věnuje potyčkám mezi vojínama. Ne, to mě nezajímá. Fanaticky roztřepanou kameru, na který jako by si amatér v jednom kuse zkoušel, co že všechno vlastně dokáže, a brutálně neinvenční scénář, co si navíc vůbec netyká s gradací, bohužel v konečnym součtu nepřebíjí ani tradičně skvělej Farrell. Ten sice umí kdekoliv a kdykoliv, jak jsem se milerád přesvědčil, že ale navrch umí vysekat kdejakýho poseru z armády, to už jsem se dozvědět opravdu nemusel. ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (7)

  • Slovo "fuck" je ve filmu vysloveno dvěstě sedmdesát šestkrát. (Bakllazaan)
  • Kniha D. Trumba vyšla i v Československu jako "Johny si vzal pušku" na konci 70. let. Byla dokonce natočena i jako TV inscenace v hlavních rolích s M. Peškem a P. Soukupem. (Robbi)
  • Pro dosažení větší autenticity se režisér Schumacher rozhodl natáčet na 16mm film místo pro Hollywood typičtějšího 35mm. Snímek díky tomu také částečně působí, jakoby byl skutečně natočen v 70. letech, do kterých je situován jeho děj. (Teabag)

Reklama

Reklama