Reklama

Reklama

VOD (1)

Bozz vlastne ani celkom presne nevie, prečo bol naverbovaný do armády napriek tomu, že ju tak neznáša. Spojené štáty sa potrebujú pohnúť ďalej vo vietnamskom konflikte a tak ani výcvikové kempy pre nových vojakov nie sú žiadnou prechádzkou. Neprichádza do úvahy, že by niekto nad Bozzom zaváhal v akomkoľvek prípade. Je to skvelý vojak s vodcovskými schopnosťami, lenže na jeho budúcu kariéru dôstojníka si robí zálusk aj niekto iný. A zďaleka nie je jediným, kto by Bozza radšej videl povaľovať sa v posteli kdesi v Texase. Na to všetko si musia ešte počkať, alebo niečo preto urobiť. Pre budúcu čatu začína posledná časť výcviku. Dokonalá simulácia Vietnamu Tigerland. A pre niektorých to bude boj s ostrými nábojmi... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (288)

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Rozhodne zajimavej film. Tohle je asi prvni film, co jsem videl, kterej se zameruje ciste na vycvik a neni tu pak videt, jak jdou vojaci do valky. Coz se da povazovat za originalni a samotnej vycvik je hezky realistickej a misty docela drsnej. Problem je v tom, ze se dej nijak nevyvyji, postavy se na konci filmu chovaj stejne jako na zacatku a pribeh se taky nikam neposune. Cekal jsem, ze alespon po prijezdu do Tigerlandu zacne nejaka akce nebo se neco zasadniho stane, ale bohuzel. Nicmene Farrell to vetsinou utahne, jednak hraje skvele a navic je jeho postava velmi slusne napsana, i kdyz neni moc jasny, o co, ze mu to jde. Trochu mi pripomnel Mahonyho z Policejni akademie. Takze celkove to je co se tyce herectvi, kamery a rezie velmi slusnej nadprumer, ale co se tyce pribehu zase podprumer, takze to vic jak na 3* nebude. ()

Kubick 

všetky recenzie používateľa

Být v armádě a mít pod sebou takového sr.., tak bych se asi taky choval jako oni. Na druhou stranu být v armádě, kde bych musel absolvovat náročné výcviky k tomu, že se třeba jednou nemusím vrátit domů. To už se dá pochopit jeho chování. Mít na výběr, všema deseti bych sáhnul po roli Colina, protože na rozdíl od jeho kapitánů, seržantů, desátníků a bůhvíčeho všeho může vcelku snadno „dezertovat“. Originální film a taky návod k tomu, jak dá ve slavné US Army utéci ze skoro horké půdy ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Tvrdá príprava vojaka na vojenské prostredie. Ukazuje nám čo všetko sa môže diať a deje vo vojenských výcvikových centrách. Vojaci si tu prechádzajú životnou skúškou. Bozz, ktorého stvárnil Colin Farrell je vojak, ktorý má výborne naštudované vojenské zákony a pomáha svojim kamarátom dostať sa z výcviku domov k rodinám. On však stále zostáva a provokuje svojím správaním nadriadených, ktorých dovádza k šialenstvu. Myslím, že režisér až príliš "tlačil na pílu" a celkový dojem bol nerealistický. Preto film radím medzi priemer. Kto chce vidieť skutočnú klasiku, nech sa radšej pozrie na Full Metal Jacket. ()

Hal_Moore 

všetky recenzie používateľa

Paráda, tak trochu válečné drama, s velice syrovým a studeným obrazem třesoucí se kamery, božským Colinem Farrellem a v neposlední řadě s parádní atmosférou. Joel Schumacher dokazuje, že když chce, tak mu všechno jde. Výběrem Colina Farrella trefil do černého, tento ir je největším talentem Hollywoodu. Dalo by se říci, že celý film nadzvedává právě Farrellův výkon a zčásti je to také pravda, ale skutečnost je taková, že Colin je jen jednou z velice chutných ingrediencí této velice zdařilé pochutiny. Postavy nevyznívají ploše, ne každý se dá zaškatulkovat. Chvíli si o někom myslíte něco, co za okamžik přehodnotíte o sto a osmdesát stupňů. Kdyby bylo takových filmů víc, vůbec bych se nezlobil. I s malým rozpočtem se dá rozehrát kvalitní podívaná. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Dvojlístok Shumacher- Farrell funguje výborne, škoda, že si to chlapci zopákli už iba raz. Tábor tygrov mi pripadal zaujímavý vďaka realistickému zobrazeniu výcviku amerických vojakkov v špeciálnych táboroch, odkiaľ boli prevážaní do bojov vo Vietname. Čiže z faktografického pohľadu vám film určite niečo prinesie. Napríklad sa dozviete, že mali povolenú iba hodinu spánku denne. Okrem toho je to výrazný ľudský príbeh. ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (7)

  • Colin Farrell za svůj hvězdný výkon získal cenu pro nejlepšího herce od Bostonské společnosti filmových kritiků. (JARDAHONDA)
  • Kniha D. Trumba vyšla i v Československu jako "Johny si vzal pušku" na konci 70. let. Byla dokonce natočena i jako TV inscenace v hlavních rolích s M. Peškem a P. Soukupem. (Robbi)
  • Slovo "fuck" je ve filmu vysloveno dvěstě sedmdesát šestkrát. (Bakllazaan)

Reklama

Reklama