Reklama

Reklama

VOD (1)

Bozz vlastne ani celkom presne nevie, prečo bol naverbovaný do armády napriek tomu, že ju tak neznáša. Spojené štáty sa potrebujú pohnúť ďalej vo vietnamskom konflikte a tak ani výcvikové kempy pre nových vojakov nie sú žiadnou prechádzkou. Neprichádza do úvahy, že by niekto nad Bozzom zaváhal v akomkoľvek prípade. Je to skvelý vojak s vodcovskými schopnosťami, lenže na jeho budúcu kariéru dôstojníka si robí zálusk aj niekto iný. A zďaleka nie je jediným, kto by Bozza radšej videl povaľovať sa v posteli kdesi v Texase. Na to všetko si musia ešte počkať, alebo niečo preto urobiť. Pre budúcu čatu začína posledná časť výcviku. Dokonalá simulácia Vietnamu Tigerland. A pre niektorých to bude boj s ostrými nábojmi... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (288)

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Prehliadol som, že film nakrútil slávny Joel Schumacher a prípadné nedostatky by som mal vysvetliť svojou menšou chápavosťou. Dodatočne som sa tiež dočítal, že u Schumachera platí nepriama úmernosť medzi rozpočtom a výsledkom. Ak to platí aj obrátene musel by sa producent poriadne buchnúť po vrecku. Film, prakticky bez príbehu, stojí a padá na zaujímavom výkone Colina Farella. Inak je to o utriasaní charakterov a vzťahov medzi mladými mužmi v stresujúcich podmienkach očakávaného vyslania do Vietnamu. Výrazne som sa nudil. ()

becki_tu 

všetky recenzie používateľa

Schumacher má filmy všeho druhu. Počínaje těmi nezapomenutelnými (Volný pád, Telefonní budka), přes ty dobré nebo průměrné, do kterých bych zařadil i Tábor tygrů až po ty, mírně řečeno, méně povedené. Tábor tygrů je rozhodně zajímavým pohledem na výcvik amerických jednotek pro válku ve Vietnamu, ale časem pomalu upadá do stereotypu a už nebaví tolik jako na začátku. Mezi nejsilnější stránky filmu patří určitě vynikajicí Colin Farrell a skvělá "akční" kamera, mezi ty slabší stránky řadím nepříliš záživný příběh, mizivou atmosféru a nevýraznou hudbu. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

Těžko na cvičišti, lehko na bojišti, ale uvědomělý rebel Bozz letitému rčení příliš nevěří. Má vojenská zkušenost s výcvikovou buzerací mu dává nesměle za pravdu a nemohu zcela vyloučit, že jakoukoli válku bych, místo pohodičky v první linii, také raději prosouložil v hotelu, proflákal v base nebo aktivně proležel doma u televize. Mé, v podstatě pacifistické, oko zahlédlo mnoho lepších snímků o bojovém výcviku, ale asi žádný z nich nenáboroval do řídnoucích řad US Army tak málo nových zájemců o "perspektivní povolání". ()

JJ.Gibson 

všetky recenzie používateľa

Tábor tygrů je opravdu skvělý snímek, který je pro mě mnohem mnohem lepší než třeba Olověná vesta, ta se věnoval jak výcviku, tak potom i pohybu na bitevní poli, ale to nebylo ono. Kdežto Tábor tygrů se věnuje pouze výcviku a zato pořádně, Joel Schumacher si dal hodně záležet a bylo to vidět. Herecké obsazení bylo taktéž skvělé a Colin Farrell to zvládl na výbornou! ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Je to naozaj veľmi autentický film, má silu ducha a danej doby. Je uveriteľný so zaujímavým dejom a ako príbeh z vietnamskej vojny je dosť dobrý a má aj posolstvo. Colin Farrell nepatrí medzi mojich obľúbencov, tu však hraje podľa mňa jednu zo svojich životných rolí, na toto sa veľmi dobre hodí, dokonca viac ako na policajta mu podľa mňa sedí úloha vojaka. Tábor tygrov je pre mňa taký polodrsný film, splnil očakávania, ale na mimoriadne dobré hodnotenie to nespĺňa výnimočnosť a nejaké extra dejové body. ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (7)

  • Kniha D. Trumba vyšla i v Československu jako "Johny si vzal pušku" na konci 70. let. Byla dokonce natočena i jako TV inscenace v hlavních rolích s M. Peškem a P. Soukupem. (Robbi)
  • Brožovaná kniha, kterou Bozz čte na začátku filmu je "Johnny Got His Gun" od Doltona Trumbose. Jedná se o protiválečný román o mladíkovi, který v první světové válce přišel o obě ruce, obě nohy, zrak, sluch a řeč. Mimochodem též zfilmován samotným autorem knihy. (Bakllazaan)
  • Slovo "fuck" je ve filmu vysloveno dvěstě sedmdesát šestkrát. (Bakllazaan)

Reklama

Reklama