Reklama

Reklama

VOD (1)

Bozz vlastne ani celkom presne nevie, prečo bol naverbovaný do armády napriek tomu, že ju tak neznáša. Spojené štáty sa potrebujú pohnúť ďalej vo vietnamskom konflikte a tak ani výcvikové kempy pre nových vojakov nie sú žiadnou prechádzkou. Neprichádza do úvahy, že by niekto nad Bozzom zaváhal v akomkoľvek prípade. Je to skvelý vojak s vodcovskými schopnosťami, lenže na jeho budúcu kariéru dôstojníka si robí zálusk aj niekto iný. A zďaleka nie je jediným, kto by Bozza radšej videl povaľovať sa v posteli kdesi v Texase. Na to všetko si musia ešte počkať, alebo niečo preto urobiť. Pre budúcu čatu začína posledná časť výcviku. Dokonalá simulácia Vietnamu Tigerland. A pre niektorých to bude boj s ostrými nábojmi... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (288)

tron 

všetky recenzie používateľa

Film, ktorý urobil Colina Farrella. Drsný a búrlivý Ír sa síce mihol už v pár filmoch pred týmto, ale až Tábor tigrov ho dostal do nie ani tak diváckeho, ako skôr producentského hľadáčika. Rozhnevaných mladých mužov á la Frajer Luke mám rád, ale hoci Schumacher s Farrellom a Coleom Hauserom urobili veľa, nestačí to a výsledkom je (napriek špinavej, realistickej, obnaženej, ba až dokumentárnej atmosfére) priemer, ktorý málokoho dostane do kolien. Ale áno, Farrell tomu svojou neukáznenou charizmou dáva veľa. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Prehliadol som, že film nakrútil slávny Joel Schumacher a prípadné nedostatky by som mal vysvetliť svojou menšou chápavosťou. Dodatočne som sa tiež dočítal, že u Schumachera platí nepriama úmernosť medzi rozpočtom a výsledkom. Ak to platí aj obrátene musel by sa producent poriadne buchnúť po vrecku. Film, prakticky bez príbehu, stojí a padá na zaujímavom výkone Colina Farella. Inak je to o utriasaní charakterov a vzťahov medzi mladými mužmi v stresujúcich podmienkach očakávaného vyslania do Vietnamu. Výrazne som sa nudil. ()

Reklama

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Určitě hodně slušně natočený film. Někdy moc nerozumím tomu proč střídá Joel Schumacher neustále výborné filmy s hovadinami. Je neskutečně nevyrovnaný. Tady se film hodně podobá Olověné vestě. Celý se odehrává ve výcvikovém táboře. Je to válečný film bez války, která ovšem poletuje pořád někde okolo. ()

Thomick 

všetky recenzie používateľa

Rebelskej příběh, kterej nehláškuje ani nepronáší moudra a veškerou pozornost věnuje potyčkám mezi vojínama. Ne, to mě nezajímá. Fanaticky roztřepanou kameru, na který jako by si amatér v jednom kuse zkoušel, co že všechno vlastně dokáže, a brutálně neinvenční scénář, co si navíc vůbec netyká s gradací, bohužel v konečnym součtu nepřebíjí ani tradičně skvělej Farrell. Ten sice umí kdekoliv a kdykoliv, jak jsem se milerád přesvědčil, že ale navrch umí vysekat kdejakýho poseru z armády, to už jsem se dozvědět opravdu nemusel. ()

Shadwell 

všetky recenzie používateľa

Těžko říct, jestli se o to zasloužil herecký démon Farrell, nebo Schumacher… ale Tigerland má všechny parametry akurátního výjevu. Je to chytrá, antimilitaristická „henleinovka“, která se nepřiklání ani k etice, ani k estetice. Je to lákavý pohled na intervenci Američanů a říká zhruba toto: Američané tehdy nebojovali proti Vietnamcům, ale sami se sebou. ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (7)

  • Colin Farrell za svůj hvězdný výkon získal cenu pro nejlepšího herce od Bostonské společnosti filmových kritiků. (JARDAHONDA)
  • Brožovaná kniha, kterou Bozz čte na začátku filmu je "Johnny Got His Gun" od Doltona Trumbose. Jedná se o protiválečný román o mladíkovi, který v první světové válce přišel o obě ruce, obě nohy, zrak, sluch a řeč. Mimochodem též zfilmován samotným autorem knihy. (Bakllazaan)
  • Kniha D. Trumba vyšla i v Československu jako "Johny si vzal pušku" na konci 70. let. Byla dokonce natočena i jako TV inscenace v hlavních rolích s M. Peškem a P. Soukupem. (Robbi)

Reklama

Reklama