Reklama

Reklama

Príliš hlučne sa zabávajúce deti, hádajúce sa páry a naozaj neznesiteľné sparno... Takáto kombinácia je už sama o sebe dosť desivá, no ak k tomu ešte pridáte i koniec náročného pracovného dňa, ktorý rozhodne nepatrí medzi vaše najšťastnejšie, a cestou domov uviaznete v zdanlivo nekonečnej dopravnej zápche sprevádzanej všetkými už spomenutými extrémne stresujúcimi faktormi, pred ktorými nemáte kam uniknúť, môže sa bez problémov stať, že vám skrátka prasknú nervy! Nuž a presne to sa stalo i Williamovi Fosterovi (Michael Douglas), inak úplne obyčajnému, slušnému a ničím zvláštnym nevynikajúcemu americkému občanovi, ktorý sa ponáhľal domov. Jeho prípad totiž dokonale potvrdzuje nadčasovú platnosť starého známeho „tichá voda brehy myje“! Všetko sa to začalo v istom momente, keď duševne akoby úplne neprítomný William vystúpil zo svojho auta, len tak ho nechal stáť uprostred dopravného chaosu a vybral sa poobedňajšou horúčavou sužovaným Mestom anjelov domov pešo – s nepríčetným výrazom v tvári, ktorý neveští nič dobré! Beda tomu, kto mu skríži cestu... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (1 097)

viperblade 

všetky recenzie používateľa

Dejte pozor na naštvané Američany. I když vypadají neškodně, tak mohou ublížit!!! :-) Takhle nějak můžeme charakterizovat tento film. Prostě jednoho dne, moc teplého dne, se Michael Douglas naštve a jde si to vyřídit se světem. Ale čím více si to se světem vyřizuje, tím více se vydává na cestu, ze které není návratu. Musím říct, že z Michaela šel v některých momentech fakt strach a nevěděl jsem, že zahrát psychouše pro něj nebude problém. Za mě můžu doporučit. ()

kiddo 

všetky recenzie používateľa

Is that why my chicken dinner is drying out in the oven? You're mad because they lied to you? Listen, pal, they lie to everyone. They lie to the fish. But that doesn't give you any special right to do what you did today. Byla by blbost nahlížet na D-Fense prostě jako na někoho, komu jednoho dne přetečou trenky, kdo se postaví proti buzeraci a bojuje za své podobně neprobuzené spoluovčany, či jako na oběť, jíž se ubližuje, nebo na psychopata, který konečně dává průchod svým latentním sklonům k násilí. D-Fens je totiž od všeho trochu a výsledná mixáž nedává dohromady nějakého Robina Hooda nebo špinavého padoucha, ale obyčejného člověka, který nezvládl, co na něj život naložil. Všechna "moudra", která Douglas ve filmu pronese, nejsou nějaké osvícené novinky, které by ti blbouni, co zůstávají tvrdnout v zácpě, neznali - oni je znají až moc dobře, taky ale vědí, že s nimi musí žít a že zvednout hlavu a řvát "nespravedlnost" není ideální a už vůbec ne zaručený způsob, jak se nespravedlnosti zbavit. Nakonec jediný, kdo tu dělá nějakou skutečnou a produktivní vzpouru, je Robert Duval. ()

Reklama

ClintEastwood 

všetky recenzie používateľa

Mistrně natočená i zahraná schizofrenie a pekelný výlet až na samé dno lidské duše. Michael Douglas v roli muže, kterému tak trochu povolí společností šponované nervy a vezme osud do svých rukou. Stačí malá souhra několika nepříjemných náhod či událostí a muž, který si je jistý svým životním postojem a prioritami, je rázem na druhé straně barikády. Co je dobro a co je zlo? A jak vypadá spravedlnost? Existuje vůbec? Člověk, který měl skvělou práci i rodinu, se během jednoho dne dostane na šikmou plochu a může ztratit vše, na čem mu kdy záleželo. Najde cestu zpět? ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Pre mňa osobne srdcová záležitosť, film ktorý som videl nespočetne krát a stále ma nenudí. Životná rola M.Douglasa, film o človeku na ktorého sa toho nakopilo naraz veľa a nezvládol to.Takéto ťažké dni zažijeme občas všetci,preto prijať a vcítiť sa do tejto postavy nieje vôbec problém.Výborné gradovanie deja až do "westernového" finále.Krásny a dojímavý hudobný doprovod.Viac takýchto filmov.100% ()

sud 

všetky recenzie používateľa

Chytře napsaný příběh o chlápkovi, kterému ruplo v bedně a chce si to vyřídit s celým světem a my mu při tom držíme palce. Výborný Michael Douglas a neméně skvělý Robert Duvall (nevím, co proti němu každej má, obzvláště v tomto filmu). Skvělý film, který mne sice neposadil na prodloužená záda (i když závěr k tomu neměl daleko), ale bylo mi v jeho společnosti příjemně. 75%. ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (29)

  • Podľa príbehu je Foster neskorý tridsiatnik. Michael Douglas počas nakrúcania filmu mal v skutočnosti 48 rokov. (donnie22)
  • Detektiv Brian (Steve Park) ve filmu říká, že nemůže překládat panu Leeovi (Michael Paul Chan), protože je Japonec, zatímco pan Lee Korejec. V reálu je Park Korejec a Chan Číňan. (-bad-mad-wolf-)
  • V úvodním záběru, kdy se kamera pohybuje okolo aut, lze v odrazu jednoho z nich spatřit kamerový jeřáb. (imagoo)

Súvisiace novinky

Zemřel režisér Joel Schumacher

Zemřel režisér Joel Schumacher

23.06.2020

Ve věku 80 let zemřel slavný scenárista a režisér Joel Schumacher. Tvůrce poslední rok zápolil s rakovinou, nakonec však tento boj prohrál. Schumacher, jenž svoji homosexualitu od počátku kariéry… (viac)

Reklama

Reklama