Reklama

Reklama

Batman a Robin

  • Česko Batman a Robin (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Napětí a strach: Přikryje Gotham City věčný příkrov ledu? George Clooney bojuje jako černý rytíř Batman proti nejhroznějšímu nebezpečí: ledový Mr. Freeze (Arnold Schwarzenegger) a jedovatá Poison Ivy (Uma Thurman) ohrožují město. Batman však musí ochránit více než jen Gotham City - mladická zanícenost kamaráda Robina (Chris O'Donnell) bojujícího se zločinem a krásná Batgirl (Alicia Silverstone) jej často vystavují nebezpečí. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (855)

Dudek odpad!

všetky recenzie používateľa

Tak teprvne na potřetí jsem schopen napsat komentář k tomuto vydařenému filmu. Nejdříve jsem se potřeboval přesvědčit, zda je tento Batmanovský díl myšlen opravdu vážně, nebo zda se jedná jen o žertovný kousek Joela Schumachera. Závěr je přesně takový, jako každý očekával. Schumacher to myslel opravdu vážně, jen se vydal špatnou cestou. Nejdříve se rozhodl změnit Gotham v nějaké šilené moderní město, poté přidal Batmanovi bradavky a parádní pomocnici Batgirl a nakonec vytvořil tři záporáky, kteří v sobě sice skrývají obrovský potenciál, ale zároveň se scénáristovi podařilo z nich udělat tři naprosto zbytečné postavy. Všechno špatně, po temných děsivých uličkách města jakoby se slehla zem, zbyly jen náznaky, a ještě k tomu malé, stejně tak to dopadlo s charaktery hrdinů; o hereckých výkonech ani nemluvím. Ještě že se Nolan rozhodl jít novou cestou, i když jeho odklon od Burtona se mi také nelíbí. ()

Phobia 

všetky recenzie používateľa

Skvělý příklad hollywoodské demence. Hercům museli asi hodně, HODNĚ zaplatit, aby se k něčemu tak trapnému propůjčili, jinak to nechápu - tolik slavných jmen a takový ostudný filmový průser. Kdyby za ten rozpočet radši odchytili a kastrovali toulavé kočky celého světa nebo udělali něco podobně užitečného pro lidstvo... Joeli, Joeli, Tvé filmy sice mají kolísavou úroveň, ale obvykle oscilují mezi průměrem a skvělými kousky. Tak proč taková hnusná, smrdutá kaňka ve Tvé jinak přijatelné filmografii? Hvězdičku za to, že jsem tu hovadinu viděla celou a nepozvracela se (to jsem byla mladší a hloupější - dnes už bych si postavila kýbl vedle křesla). Možná jsem si trochu ucvrnkla smíchy - hlavně při kreacích pana guvernéra:-). 19% ()

Reklama

Jordan odpad!

všetky recenzie používateľa

zamrznutý gotham, umierajúci alfred, arnie ako záporák - k tomu kopec neónov, cirkusových atrakcií a poriadna dávka brakovosti: to je najhorší a najbizarnejší batmanovský film ever! batmanovi fanúšukovia ho nenávidia a preklínajú, no má niečo do seba; každopádne je to film, ktorému môžete dať buď odpad alebo plné hodnotenie - stredná cesta neexistuje; buď dobrovoľne degradujete na jeho úroveň a užívate si tú šialenú, pestrofarebnú béčkovú jazdu, alebo len krútite hlavou a neveríte vlastným očiam a ušiam; akiva napísal scenár s primrznutým mozgom a joel ho zrežíroval opojený nejakými extraktmi z jedovatých rastlín - jedine tak sa dá vysvetliť tento kolotočársky film... určite bolo v roku 97 niečo vo vzduchu, lebo rovnako ťažko sa vysvetľuje účinkovanie hercov ako uma thurman a george clooney v tomto hybride; je jasné, že schumacher to myslel ako zábavku, sradnu, na čo odkazujú lacné (cheesy) hlášky (freezove hlášky sú variácie rôzneho využívania slov "cool", "chill", "ice" a "freeze" - a po desiatich minútach, kedy ich povie asi 30, vám začnú liezť na nervy) a finty ako bradavky na kostýmoch batmana a robina (majú inak aj čierno namaľované okolie očí), fóry ako batmanova visa karta (tento sa mi, úprimne, páčil, veľmi), freeze uväznený v chladničke a rôzne iné detaily... kostýmovo je to veľdielo, ničiteľ ako golem skrížený s hulkom a wrestlerom, pankáči a gang z mechanického pomaranča ako motorkoví pretekári a podobne... má to však o pol hodinu viac, ako by malo mať a to i napriek tomu, že sú tu skvostné svižné scénky ako úvodný hokej (aké praktické, že batmanova a robinova uniforma má v topánkach zabudované korčule... len odkiaľ vzali tie hokejky?); jednoducho - film tak nepochopiteľný, že by sa o ňom dalo premýšľať, písať a diskutovať donekonečna, akurát to za to nestojí... perverzný skvost; ()

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Oproti prvním dílům z toho režisér udělal jen směšnou frašku s dobrými triky a hvězdným obsazením. Atmosféra je pryč a temnost taky. Děj je pro smích, ale na druhou stranu George Clooney je ok, O'Donnell mě osobně v roli Robina sedí a je tam taky krásné ženské duo Thurman, Silverstone. Schumacher tuhle Batmanovskou serii nicméně téměř zabil. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Georgovi Clooneymu sa podarilo nemožné. Zabil superhrdinu Batmana. Tým, že ho zahral. Je to prvotriedný, hollywoodsky herec so silnou charizmou a prirodzeným sexepílom. O tom nepochybujem. Avšak do roly Batmana sa púšťať nemal. To mu vôbec nesadlo. Rovnakým spôsobom sa strapnil aj Arnold Schwarzenegger, ktorý tu stvárnil zápornú postavu, nešťastného Mr.Freeze. Obaja pôsobili kŕčovito a nepresvedčivo. Chris O´Donnell mi liezol na nervy už v predchádzajúcej časti "Batman Forever". No a moja najobľúbenejšia herečka Uma Thurman tu tiež zrovna nezahviezdila. Joel Schumacher je skúsený režisér, čo natočil už nejeden kvalitný snímok, ale pri tomto titule sa niekde stala chyba. Škrípe to. Preteká farbami. Nepodarilo sa to tak ako si to zrejme všetci zúčatnení predstavovali. ** ()

Galéria (175)

Zaujímavosti (48)

  • Celosvětová premiéra proběhla 12. června 1997 v Los Angeles. (Varan)
  • Ve filmu byl použit jako Batmobil stejný model jako v předchozím filmu z roku 1995 (Chevrolet 350 ZZ3), ale s kompletně přepracovaným designem. (ajaxx)

Súvisiace novinky

Filmová Batgirl našla režiséry

Filmová Batgirl našla režiséry

21.05.2021

Studio Warner Bros. už nějakou dobu chystá filmovou sólovku Batmanova sidekicka v podobě Batgirl. Snímek měl původně točit Joss Whedon, po jeho problémech se ale režisér stáhl do ústranní a místo něj… (viac)

Zemřel režisér Joel Schumacher

Zemřel režisér Joel Schumacher

23.06.2020

Ve věku 80 let zemřel slavný scenárista a režisér Joel Schumacher. Tvůrce poslední rok zápolil s rakovinou, nakonec však tento boj prohrál. Schumacher, jenž svoji homosexualitu od počátku kariéry… (viac)

Costner vs. Superman, Hardy vs. Batman

Costner vs. Superman, Hardy vs. Batman

25.02.2011

Přípravy na návrat nejslavnějších superhrdinů jsou v plném proudu. Zack Snyder chce do nové verze Supermana (v hlavní roli Henry Cavill) stůj co stůj obsadit Kevina Costnera. Ten už pěkných pár let… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené