Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent Oakes (Anthony Hopkins) a Kevin Pope (Chris Rock) sú agentmi CIA, ktorí sa usilujú zabrániť, aby sa do nesprávnych rúk dostala kufríková atómová bomba. Jediný spôsob, ako sa im to môže podariť, je predstierať, že sú potenciálnymi kupcami. Kevin Pope ako pražský obchodník so starožitnosťami Michael Turner si získa dôveru ruského mafiána Adrika Vasa (Peter Stormare). Pope predstaví Vasovi Oakesa ako bohatého záujemca o kúpu. Uprostred rozohranej partie Kevin však tragicky prichádza o život. CIA naplánuje vyhľadať Kevinovho blíženca menom Jake (Chris Rock). Dvojičky boli oddelené bezprostredne po narodení a na Oakesovi je teraz, aby zistil, či je Jake schopný vkĺznuť do Kevinovej úlohy a pomôcť dokončiť misiu. Hoci je Jake inteligentný a šikovný, vychovávala ho ulica. A tak premena nebude ľahká... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (322)

CaptainNor 

všetky recenzie používateľa

Kdyby byla Česká spojka mnohonásobně lepší, než ve skutečnosti je, pokládal bych si otázku, kdo dostal ten hloupý nápad, obsadit do akční role agenta CIA Anthony Hopkinse, když se do ní absolutně nehodí. Jelikož tomu ale tak není a film je mdlý a nudný, pokládám si jinou otázku: Jakým inkoustem byl (ne)scénář sepsán, že se jím nechal Anthony omámit a roli vzal?! Praho, co jsi Hollywoodu udělala, že se mu v tvé magické náruči nedaří?.. (xXx, Liga vyjímečných, Mission Impossible..) ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Snaha urobiť z Chrisa Rocka akčného hrdinu nevyšla. Hlavný problém je v jeho postave, ktorá je proste taký obyčajný neschopný chudáčik. V bežnom akcniaku by nemal ani na to, aby bol sidekickom, ale len vtipnou figúrkou, ktorá sa vo filme občas mihne. Takže prvá hodina sa venuje hlavne humoru. A ani ten vôbec nefunguje. V iných filmov celkom vtipný Chris Rock sa tu vďaka nudnému scenáru nemá jak predviesť. Nie je tu žiadna zapamätateľná hláška. Nič. No a v druhej polovici sa konečne dočkáme trochu akcie. Nejaká tá prestrelka a jedna naháňačka priemernej kvality. Na Bruckheimera sakra komorný akčniak. Vlastne to vyzerá jak video Seagalovky spred 15tich rokov. Len sa to namiesto hnusného Bulharska odohráva v o niečo menej hnusnom Česku, takže si tu užijeme pár českých viet a nepostrádateľného Marka Vašuta. Výsledkom je podpriemerný a nudný akčniak. 4/10. ()

Reklama

kOCOUR 

všetky recenzie používateľa

Jestliže existuje něco jako dokonalý průměr, tak tenhle počin ho definuje naprosto precizně. Film nevyniká naprosto v ničem, Rockovi hlášky postrádají humor a dobré načasování, Hopkins se do role agenta (při vší úctě už hodně dlouho) vůbec nehodí - jeho pobíhání s pistolí po place vyvolává spíš úsměv na rtech - a výjimečně nepotěší ani Marek Vašut...hláška "Nice coat" to rozhodně nezachrání. A pánové, kam se probůh poděl scénář...? ()

Cival 

všetky recenzie používateľa

Ano, byl tu Martin Dejdar s falešným břichem v Pánské jízdě. Byl tu i Zdeněk Srstka v roli zavilého žalářníka z Bathory. Ale znuděný penzionista Anthony Hopkins v kůži sprintujícího agenta je fakt směšný skoro úplně stejně. V podprůměné buddy-rutině, s níž se Schumacher spokojuje čím dál tím častěji, si ho dává i Chris Rock. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Kde si?“ – „Na rohu ulíc ´Bozaj ma´ a ´Nesnaž sa ma nájsť´.“ Nie je to akčný film, sitkom, ani buddy movie. Má od každého niečo a nie je to naplno nič z toho. Taký divný hybrid. Dá sa to pozerať, ale musíme zabudnúť na fakt, že produkoval Bruckheimer (SKALA) a režíroval Schumacher (VOĽNÝ PÁD). Peter Stormare v x-tej verzii afektovaného ruského mafiána, tentokrát mu to ale celkom vyšlo (zábavný pohľad je i na "podávača kabátov" Mareka Vašuta). No a samozrejme bizarné české reálie a striedavo unavený, striedavo znechutený a striedavo unudený Anthony Hopkins (na strane druhej, agenti CIA sú možno práve takýto). Neviem koho to napadlo, každopádne tohto pána skombinoval s Chrisom Rockom, čo je fakt drastická kombinácia. Rock mi pripadá ako sympaťák, nie je to zázrak, ale je fajn. Každopádne, diváci nemali záujem, film s rozpočtom 70 miliónov na celom svete zarobil... 65. Nečudo, je to celé nejaké divné, napr. výcviková časť, v ktorej sa má hlavný hrdina stať svojím dvojčaťom, je úplne blbá, nechápete, ako sa z neho po čomsi takom mohol z pouličného grázlika stať degustačný playboy a vtipné scény (učenie sa po česky hláškou "mám vaginálnu infekciu", to ako vážne?) nie je vtipné. Niektoré hlášky ale potešili ("Boli sme takí chudobní, že sme lízali známky."). ()

Galéria (71)

Zaujímavosti (19)

  • Původně se měl film jmenovat "Black Sheep". Tak už se ale jmenuje jiný film, tak byl název změněn na "Bad Company". Nakonec tvůrci zjistili, že i toto jméno už bylo použito. Rozhodli se ale, že už ho nezmění. (duklak2)
  • V závěru filmu během honičky s mercedesem se v jednom ze záběrů utrhne přední SPZ a zůstává vyset jen na jediném šroubku. Hned v dalším záběru je však značka opět přimontovaná. (Mr.Hudson)
  • Jake Hayes (Chris Rock) ve filmu používá mobilní telefon Nokia 92xx Communicator. (Mr.Hudson)

Súvisiace novinky

MacGyver míří do kin

MacGyver míří do kin

25.05.2010

Parodie od chlápků ze Saturday Night Live nazvaná MacGruber během uplynulého víkendu totálně propadla (4 miliony dolarů se zoufalým průměrem na jedno kino jsou fiasko i pro film za skromných 10… (viac)

Reklama

Reklama