Reklama

Reklama

Co jsme viděli, co jsme slyšeli

  • USA Things Heard & Seen
Trailer

VOD (1)

Pár z Manhattanu se odstěhuje do starobylé osady v Hudson Valley, kde zjistí, že jejich manželství obestírá zlověstné tajemství, které si nezadá se záhadami prastaré vesnice. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (151)

Faustka 

všetky recenzie používateľa

A co nám zůstává skryto. … Existují dva světy. Některé dny jsou jasné, hřejivé.. plné slunce a šťastných myšlenek. Jiné jsou zamračené, chladné a prostoupené temnotou zlých skutků. Těch druhých se bojím! Přesto mě něčím přitahují i když má jemná duše trpí. Tím se učím čelit překážkám, které přijdou. Jsem křehká, ale bojuji. Jin a jang. ()

borec999 

všetky recenzie používateľa

Rodina sa presťahuje do domu, v dome sa začnú diať čudné veci, členovia domácnosti cítia čudné pachy, vidia prízraky a otec rodiny začne počuť hlasy, ktoré mu hovoria aby zabil svoju rodinu. Áno, to je v skrate dej toho filmu. A neprestáva ma prekvapovať, že si tvorcovia mysleli že zoberú najznámejší, stokrát filmovo spracovaný príbeh o Amytville, pomenie mená, pár okolností a my im to zožerieme. Ešte si k tomu pripočítajte, že film má 2 hodiny, z hľadiska hororového je veľmi mierny a v podstate skôr ide o triler. Potom mi zostali len 2 pozitíva- herci a fakt, že film je pod záštitou Netflixu takže technická stránka je v pohode. Čo je aspoň za mňa málo. Sklamanie a podpriemer. PS: Natalia Dyer zo Stranger Things zbytočná a Amanda Seyfried síce hrá fajn, no mala by si asi dôslednejšie vyberať projekty, lebo sa jej nominácie na Oscara začnú veľmi rýchlo krátiť. 35% ()

Reklama

silentname 

všetky recenzie používateľa

Tak toto je sklamanie ako remeň. "Things Heard & Seen" malo reálne patriť medzi kvalitné duchariny. No výsledok je vysoko pod mierou spokojnosti. Je pravda, že film je natočený pôsobivo, herci vo svojich rolách fungujú celkom dobre a režijne je to spracované celkom solídne a film má nejaké tie momentky. No po stránke scenáru film maximálne škrípe a nemá dokopy žiadnu charizmu ani nevie budovať atmosféru. Hororových momentiek je tu podľa mňa pramálo a okrem toho sa tu počas jednotlivých scénok skoro vôbec nebuduje ani nejaké reálne napätie. Bohužiaľ je to naopak skôr vysoko monotónne a nevie čo to má vlastne robiť so svojim konceptom. Videl som kritikov, ktorí tvrdili, že je to mizerné spracovanie silnej knihy. Možno je to pravda, no neviem si reálne predstaviť, že by dokázala tieto postavy vykresliť o moc lepšie. Môj najväčší problém s filmom totiž nie je absencia napätia, málo hororových elementov, dokonca ani tá prepálená dvojhodinová stopáž (hoci súhlasím, že film mohol byť kratší a zlepšilo by to určite jeho tempo). Najviac mi tu vadí fakt, že celé je to postavené na vzťahu našich dvoch protagonistov. A nielenže je to vysoko predvídateľné, no dokopy ich vzťah absolútne nemá žiadnu iskru ani nič. A reálne mi boli obaja úplne ukradnutí a všetko čo sa okolo nich dialo. To by sa nemalo stať. Ak je epicentrom filmu manželský problém nášho páru, mal by som nejakým spôsobom aspoň voči jednej strane niečo pociťovať (najlepšie obom). No reálne som pri sledovaní necítil absolútne nič. EvilPhoenix tu spomína, že štýlom to pripomína Bayov "The Amityville Horror". Ja súhlasím. No v tom filme na mňa pôsobil vzťah medzi Melissou George a Ryanom Reynoldsom úprimný. A oveľa viac mi na nich oboch záležalo, než na tejto dvojici. Toto je len prázdny a nudný film, kde sa sem tam blysne nejaká v pohode momentka. No nevie absolútne budovať napätie. Bohužiaľ. Hodnotenie: D+ ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Ani vlastně nevím, co jsem čekal. Subtilní Amandu Seyfried v posledních letech docela můžu, naopak příběhy s nadpřirozeným tajemstvím spjatým s pohnutou historií nějakého odlehlého domu méně. Do něj se přestěhuje mladý pár s malou dcerkou. Ona se razantní změnou obětovává dominantnímu manželovi, který na venkově našel práci na soukromé vysoké škole. Sama je restaurátorkou, která bojuje s poruchou příjmu potravy (což pro děj nakonec nemá žádný význam), a která brzy začne přicházet na lži, které jejího milého provázejí. A do toho ještě barák s temnou minulostí… Každopádně tvůrci scény sympaticky ladí do let minulých, má to takovou melancholickou náladu, děj drží divákovu pozornost. Na palec nahoru jsou i herci a jejich výkony. Jenže holt musíme ctít žánr, takže se kupředu derou lekačky a mysteriózní nálada, což přebíjí dosavadní znepokojivou atmosféru s vyhrocenými vztahy mezi jednotlivými postavami. Nakonec ale příjemná jednohubka. I když se zbytečně slabším závěrem. ()

Gorehound 

všetky recenzie používateľa

No, je to skôr dráma/ thriller s haunted house rámcom. Zahraté aj nakrútené je to výborne, prostredie veľmi pôsobivé, "sekerová" odbočka v deji prekvapivá, ale tá pointa... No, neviem. Ale ok, dáva to zmysel. Starostlivo nakrútený, zahratý film, ale že by ste sa k nemu vracali... Až mi je všetkej tej očividnej snahy zručných tvorcov ľúto. ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (7)

  • Keď manželka nájde pod klavírom noty, jedná sa o skladbu "Lacrimosa" od Wolfanga Amadea Mozarta, z Requiem. F. Murray Abraham (Floyd DeBeers) v roku 1985 získal Oscara za rolu Antonia Salieriho vo filme Amadeus (1984). (belinko)
  • Snímek se natáčel v Hudson Valley v New Yorku (USA). (SONY_)

Reklama

Reklama