Reklama

Reklama

Agentka CIA Mase Brownová (Jessica Chastainová) vyráža na smrtiacu misiu. Prísne tajná zbraň sa dostala do rúk nepovolaných žoldnierov, a tak vymyslí plán. Spojí sily s medzinárodnou konkurenciou! Prvou oslovenou špiónkou je drsná nemecká agentka Marie (Diane Krugerová), ďalšou bývalá spolupracovníčka MI6 a špičková počítačová špecialistka Khadihjah (Lupita Nyong'o) a treťou skúsená kolumbijská psychologička Graciela (Penélope Cruz). Tieto ženy sa navzájom nemajú príliš v láske, ale v záujme dôležitej misie je nevyhnutné, aby spolupracovali. Pred nepriateľom musia byť vždy o krok vpred, pretože sú v jeho hľadáčiku a neustále sleduje tajomná žena Li Mi Šeng (Bingbing Fanová). (TV JOJ)

(viac)

Videá (7)

Trailer 1

Recenzie (131)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Jessica Chastain túžila vytvoriť ženskú tímovku vo veľkolepom akčne špionážnom prevedení a síce sa snaží, ale moc to teda nevyšlo. Na projekt sa podarilo zohnať viac než solídny rozpočet, ale nie práve najschopnejších ľudí a to na všetkých postoch. Určite som rád, že to nie je nič v štýle Charlieho anjelov, takže pôvab agentiek a podobné zbytočnosti sa tu prakticky vôbec neriešia, vlastne len v jednej situácii, ale je to poctivejšia žánrovka. Zápletka už je trochu zaostalá, takéto superzbrane, ktoré v nesprávnych rukách zničia svet ma už dávno nebavia, ale aspoň je to celé svižné, často sa striedajú krajiny a lokácie a nenudí to. Nenašiel som tu síce ani jednu scénu, ktorá by strhla, ale aspoň sa na to dá pozerať. A môže za to aj hviezdne medzinárodné obsadenie v zložení Jessica Chastain, Diane Kruger, Penélope Cruz, Lupita Nyong'o a Bingbing Fan, ktoré sa postupne pridávajú do deja. Na akčné hrdinky sa ale vôbec nehodia, obzvlášť práve hlavná Jessica Chastain, ktorú mám rád v menších filmoch alebo vo vedľajších úlohách veľkofilmov, no tu akosi nesedí. Ale aspoň sú to všetko schopné herečky, aby to dokázali celkom uhrať, len každá z nich má na svojom konte aj podstatne zaujímavejšie úlohy. No mimo nich už nie je o koho stáť, hlavne záporáci nestoja za nič. Veľkým sklamaním je ale hlavne akcia. Je jej tu dosť a obsahovo je úplne v poriadku, klasické súboje, prestrelky a nejaká tá naháňačka, odohrávajú sa aj v dobre zvolených lokáciách, no tu všetky klady končia. Natočená a zostrihaná je neuveriteľne otravne. Tu nie je jediný úsek akcie, ktorý by sa dal aspoň trochu pochváliť, mizerne prevedené súboje, digitálne prestrelky, úplne zlá kamera, tu som bol vždy rád, keď bolo po akcii a radšej sa všetci spolu rozprávali. S režisérom nemám žiadne skúsenosti, ale svoju prácu tu nezvláda vôbec. A to ani mimo akcie, kde to zachraňuje len všetko ostatné. Takže podľa mňa to nie je až taká katastrofa, raz sa na to pozrieť dá, ale pri takom rozpočte sa mohli posnažiť trochu viac. 54% ()

MickeyStuma 

všetky recenzie používateľa

Ženský špionážní thriller tradičně o špionkách snažící se zachránit svět. Jsou tři, takže jakoby to v podstatě kopírovalo snímek ´Charlieho andílci´ (2000). Ale vlivem přítomnosti čtvrté ženy, která agentkou není, to také zároveň připomene motiv románu Alexandra Dumase staršího ´Tři mušketýři´. Ta čtvrtá je psycholožka, či co, a tak vlastně mezi agentkami působí podobně, jako D´Artagnan mezi mušketýry. A aby jich nebylo málo, později se k nim přidá ještě pátá. Je to však jen hloupá čirá zábava patřičně poupravena do sounáležitosti genderové vyváženosti se vším, co k tomu patří. Rasová vyváženost samozřejmě také nechybí. Nejen že jsou zastoupeny všechny tři, ale tradičně je tu i dvoubarevné partnerství či manželství. Tentokrát je neobvyklá změna, neboť nyní má černoška bělocha. Každopádně kodex druhého Lebensbornu je tak zachován. Takže tu máme nebojácné, do všeho se vrhající, ženy agentky s nechybějícím a doslova do očí bijícím sexismem. Intriky nestojí za řeč, ale nejdůležitější je fakt, že mužští padouši blbě střílí a byť  jsou o hlavu větší a fyzicky zdatnější, agentky jim bez problému, jak se jednoduše říká, nakopou prdel. Spousta kýče nejen v akčních scénách, ale jen tak v rámci filmové zábavy to stačí. Že jo předvídatelné?  No jo, je. Ale divačky to zajímá? Snímek Netflixu, který tímto známým motivem opět jen zaplnil svou knihovnu. ()

Reklama

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Jessica Chastain umí být stoprocentně věrohodná například v rolích silných žen, které s muži vytřou podlahu díky svému mozku (Případ Sloane, Velká hra), nicméně když totéž dělá v akčním žánru a má k tomu zbraně, hmaty a chvaty, už jí to tolik nevěřím. Na rozdíl třeba od Diane Kruger, která je pro mě v The 355 tou hlavní hvězdou a nakonec tím hlavním důvodem, proč se dívat až do závěrečných titulků. Tenhle film... Už v úvodní scéně s hacknutím letícího letadla dá najevo, v jakém žánru se budeme pohybovat. Škoda jen, že se to bere tak vážně a především že je to tak dlouhé. Je to průměr s několika dobrými scénami, na které si ale nejspíš zanedlouho nevzpomenu. ()

Rathalos 

všetky recenzie používateľa

Ajeje,viditelne pojdem proti vacsine,ale tu na CSFD to nie je nic nove,dovodom je,ze tento akcny thriller ma velmi prekvapil,siel som do toho s tym,ze to bude dalsia nudna americka prestrelka,ale nebola,aj napriek dvojhodinovej stopazi to zbehlo ako voda,zapletka bola fajn,obcas prisiel nejaky ten zvrat,herecky boli presvedcive a aj sympaticke,hlavne Penelope Cruz,cim je starsia,tym je viac je*atelna,aspon jedna z mala znamych hviezd,ktora si nedo*ebala ksicht po*ebanymi plastikami,natocene to bolo dobre a potesil ma aj zaver,cize,ci sa to niekomu paci alebo nie,mam to v prdeli,davam plnu patku,dohovoril som...:-) ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Je tam množstvo klišé, kto je kto odhadnete hneď na začiatku, aj jednotlivé zvraty, ale... prednedávnom tu bol podobný a oveľa viac vyhajpovaný Grey Man a ten sklamal na celej čiare. 355 je omnoho zábavnejšia jednohubka, kde by som sa nebránil ani pokračovaniu. Máme tu 5 cool báb naprieč rasami a farbou vlasou a spolu im to super ladí. Straty skutočne bolia a vedomie, že sa nedá veriť žiadnej inštitúcii, i keď pôsobí v demokratickej krajine, je skôr fakt aktuálneho sveta, než fikčný výmysel scenáristov. 70% a hore zaokrúhľujem najmä vďaka tomu, že o tomto filme akoby nikto nepočul. ()

Galéria (181)

Zaujímavosti (11)

  • Film měl mít premiéru již v lednu 2021, ale kvůli pandemii covid-19 byla premiéra odložena. (peeteno78)
  • Název filmu odkazuje na Agenta 355, což bylo kódové jméno neidentifikované špiónky, která bojovala za Patrioty během Americké revoluce. (peeteno78)

Reklama

Reklama