Reklama

Reklama

Sissi - Mladá cisárovná

  • Česko Sissi, mladá císařovna (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Zaspomínajme si na nezabudnuteľnú Romy Schneiderovú v úlohe pôvabnej princeznej Alžbety Bavorskej, do ktorej sa zamiluje rakúsky cisár František Jozef I. (Karlheinz Bohm). Obaja mladí ľudia musia prekonať najrôznejšie prekážky, až kým je Alžbeta v roku 1854 korunovaná za cisárovnú, ktorú jej poddaní s láskou nazývajú Sissi. Vtedy sedemnásť ročná Romy Schneiderová sa vďaka tejto úlohe stala populárnou nielen v Rakúsku a Nemecku, ale v celej Európe. Sissi z nej doslova urobila filmovú hviezdu, na ktorú nemožno zabudnúť. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (58)

Faidra 

všetky recenzie používateľa

Ve věku, kdy jsem odrůstala pohádkám, mi Sissi připadala jako jejich důstojná náhrada. Člověk přece mohl tvrdit, že je to historický film. Nakonec Brokeback Mountain by se také dala vydávat za western. Čímž nechci tyhle dva počiny, mající společného jen to, že oba jsou filmy, srovnávat. Jen si po letech a společně s mnoha dalšími povzdechnout, že film podle skutečného života Alžběty Bavorské by sice nebyl sladký jako Sachrův dort, ale určitě zajímavější. ()

tomtomtoma 

všetky recenzie používateľa

A pokračování osudů Sissi (teď již sedmnáctiletá Romy Schneider), naní jako začínající císařovna a manželka Franze Josefa (Karlheinz Böhm). Jakési dočasné odcizení v citech a boj o hlavním slově u Franze Josefa mezi Sissi a arcivévodkyní Sohií (Vilma Degischer), matkou císaře. Sissi dokonce použije rafinovaný dočasný útěk, aby nakonec slavila triumf nad svojí ženskou rivalkou. A jakýsi přerod v zodpovědnou císařovnu, když po domluvě své matky vévodkyni Ludovici Bavorské (Magda Schneider), je schopna pochopit, že má v první řadě státnické povinnosti, od kterých nemůže utíkat, kdykoliv se jí chce. Závan vtipu přináší bláznivý plukovník Böckl (Josef Meinrad) a arcivévoda Franz Karl (Erich Nikowitz), otec císaře. A vše končí korunovací znovu šťastné dvojici maďarským králem a královnou. A královnu milovali asi všichni lidé, protože měla všechny ráda. ()

Reklama

Pavlínka9 

všetky recenzie používateľa

Já tomu filmu prostě nemůžu dát "odpad" :) Už jen kvůli těm šatům :) To je tak to nejkrásnější na celém filmu :) Podle mého názoru "nejrůžovější" a "nejoptimističtější" a nejzidealizoavnější příběh mladé císařovny, který byl celý jinak. Vím, že mě to v dětství děsně bavilo (ani nevím proč) :D Ale že je to reklama na německý národ jsem si všimla až v pozdějším věku. ()

zdeny99 

všetky recenzie používateľa

Krásná pohádka pro diváky pokračuje. Jenže pro Sissi už tou pohádkou přestává. Nese se totiž v duchu, že Sissi má vše a zároveň nic. Sissi sedí ve zlaté kleci a to nejvíce pozná, když se jí narodí dcera, o kterou ji chce připravit její tchýně, aby ji vychovávala ona sama. V této záležitosti proti Sissy poprvé vystoupí Franz, který pro ni do této udělal cokoliv, co jí na očích viděl. Proto Sissi utíká do svého rodiště... Na druhou stranu Sissi se začne míchat i do státnických záležitostí, konkrétně s Uhrami a hrabětem Andrášim. Zde je úspěšná a Franz se na konci nechává korunovat uherským králem. Je to krásné pokračování toho, co jsme viděli již minule. Ke krásným exteriérům a interiérům z prvního dílu přibývají další a další. Skvostná televizní červená knihovna pokračuje ve velkém stylu. [2797. hodnocení, 50. komentář, 66%] ()

joelly01 

všetky recenzie používateľa

Jeste vetsi bombice nez jednicka, jak Sissi trpela ze ji ta zla tetka vzala dite tak jsem se uplne trasla vzteky a pak jsem se normalne rozbrecela dojetim kdyz Franz Josef rikal jak ji miluje ze vseho nejvic a vzal ji na tu krasnou horskou chatu! Jezisi, ja jsem posledni dobou fakt hrozny kolotocar.... ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (14)

  • Film zobrazuje historické udalosti, ktoré sa stali oveľa neskôr, než sú vo filme zobrazované. Rakúsko-uhorské vyrovnanie a korunovácia cisárskeho páru za kráľa a kráľovnú Uhorska sa udiala v roku 1867, 12 rokov po tom, čo sa Sissi (Romy Schneider) narodila prvá dcéra Sophie. (Arsenal83)
  • Sissina (Romy Schneider) prvá dcéra Sophie zomrela vo veku dvoch rokov počas cesty do Uhorska. Druhé dieťa, Gisele, narodená o rok neskôr, prežila rovnakú chorobu. Vo filme to vôbec nie je ukázané. (Arsenal83)
  • Sissi (Romy Schneider) v skutočnosti raz ušla z dvora, ale bolo to pre iné dieťa. Udialo sa to po narodení syna Rudolfa v roku 1858. Neskôr sa tiež postavila proti prísnej brannej výchove, ktorá bola preňho plánovaná. (Arsenal83)

Reklama

Reklama