Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Milencům Patty a Drakeovi se podařilo splnit jejich velký sen. Společně si koupí na úvěr polorozpadlý viktoriánský dům v poklidné čtvrti Pacific Heights. Aby mohli lépe splatit dluh bance, začnou větší část opraveného domu pronajímat. Jedním z nových obyvatelů domu se tak stává vždy elegantně oblečený a důvěryhodně vyhlížející Carter Hayes. Patty s Drakem ale brzy zjistí, že nezaplatil slíbenou část nájmu předem. A než se oba vzpamatují z prvního šoku, změní se Carter v rafinovaného sadistu, který jim v jejich vlastním domě udělá ze života pravé peklo... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (58)

Vodny 

všetky recenzie používateľa

Tento thriller jsem viděl před pár lety a nedávno znovu v TV. Jedná se o dobrý film s klasickou zápletkou, kdy psychopat ohrožuje slušné lidi. Výborně je do filmu zakomponovaný soud a viditelně pokřivené právo, kdy morálně vítězící jedinec nemá proti promyšlenému právnímu tahu nejmenší šanci. Čím více se snaží psychopata dostat z baráku, tím větší problémy si nadělávají. Policie je proti nim, stejně tak i soud a právník je bezmocný. Nakonec musí vzít odvahu do svých rukou a vypořádat se s ním po svém. Dobrý thriller, který určitě dodíváte i když tušíte, jak to dopadne. ()

A.Beech 

všetky recenzie používateľa

Ak budete ignorovať absolútne nelogický fakt na ktorom je postavený celý film - že nájomca nie je schopný ani pomocou polície či súdu z vlastného domu vyhodiť nájomníka ktorý nezaplatil ani cent za bývanie od kedy sa tam nasťahoval - tak v takom prípade sa jedná o celkom slušne spravený thriller s dávkou patričnej mysterióznosti. Ak však začnete nad filmom premýšlať (to vám naozaj neodporúčam) v hlave vám začnú chodiť otázniky prečo polícia chráni takéhoto človeka. ()

Reklama

PEZ 

všetky recenzie používateľa

Typický thriller 90. rokov. Je to prvý kinofilm dnes už skúseného scenáristu Daniela Pynea. Zaujímavý je nápadom, kedy prenajímateľ ťahá za kratší koniec oproti nájomcovi-podvodníkovi. V tomto film fungoval bravúrne, miestami to bol horror. Ku atmosfére dopomohli kvalitné herecké výkony Michaela Keatona, Melanie Griffith a Matthew Modina. Len to tempo a predvídateľný záver nedávajú možnosť hodnotiť vyššie. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Len rok po premiére megahitu Batman, kde Michael Keaton stvárnil hanblivého (!) a zakríknutého (!!) Brucea Waynea (čo už asi viac s rozpore s komiksovou predlohou ani byť nemohlo), jeho novonadobudnutej slávy zneužili a obsadili ho prekvapivo do zápornej úlohy šialeného stalkera, terorizujúceho pár. V tej dobe boli podobne ladené príbehy v móde (Úplne bezvetrie, Plavba, Ruka na kolíske, Stopár, Spolubývajúca). Psychopat zo San Francisca je zručný, pevnou rukou nakrútený psychotriler, avšak s krajne stereotypným scenárom. Našťastie vďaka fajn kastingu slušne odsýpa a poteší atmosféra (mám rád výpravu tohto parádneho amerického mesta). ()

sona123 

všetky recenzie používateľa

Nevím proč, ale film bych řadila k tomu lepšímu z daného žánru. Určitě kvůli Keatonovi, který je opravdu odporný a slizký, kvůli kulisám a snímání, které je zajímavé a na výši, takže se na to dá koukat i po letech, temné atmosféře a vůbec, celkově to dává výborný celek, který jsem schopna roky udržet v paměti, což je pro mě důležité kritérium. A pak i to téma, copak příšerný soused není něco, co známe? A právní kličky - teror. Povedený film. ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (1)

  • Natáčení filmu probíhalo v Beverly Hills. (Terva)

Reklama

Reklama