Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hollywood, město snů, se mění v děsivou noční můru v adaptaci legendárního románu Nathanaela Westa. Mladý nadějný režisér se zamiluje do začínající herečky a chce z ní udělat hvězdu. Čím blíže ji poznává, tím horší je pro něho přihlížet jejímu soužití s otcem alkoholikem ve společnosti náboženských fanatiků… (oficiálny text distribútora)

Recenzie (113)

Radyo 

všetky recenzie používateľa

Je pravda, že "nesmrtelnost" dal jménu Homer Simpson až onen animovaný človíček ze seriálu Simpsonovi, ale Homer Simpson (Donald Sutherland) v tomhle snímku je také postava, která si zaslouží své místo v Síni slávy. Velmi precizní výkony odvádějí i Karen Blacková a William Atherton, avšak i jejich snahu nakonec přebije onen "den kobylek" v samotném závěru filmu. Skutečně velkolepé vyvrcholení. ()

curunir 

všetky recenzie používateľa

,,VZRUŠUJE MA KEĎ HĽADÍM NA PRÁZDNY INVALIDNÝ VOZÍK, ALE JA SOM LEN ČERPACIA STANICA, JEŽIŠ JE MAJITEĽOM NAFTOVÝCH POLÍ A MODLITBA JE BENZÍN." __ Vrcholom vydareného českého znenia by už bolo, ak by Sutherlandovho Homera Simpsona daboval Vlastimil Bedrna, ktorý to prepožičal hlas trpaslíkovi. Povedzme si však rovno, že film len veľmi ťažko ponúka niečo, čím by na väčšine svojej plochy vedel upútal a jeho celkové napredovanie sa odvíja od toho, že v podstate ani nie je veľmi čo rozprávať, nakoniec viaceré načrtnuté línie idú do stratena (náboženskí fanatici...). V literárnej predlohe mohlo všeličo inakšie a filmová adaptácia je iba nesprávne uchopená, pretože v podstate ide o príbeh Faye (viem si predstaviť, že o pár rokov skôr by túto fiflenu dobre stvárnila aj Faye Dunaway) a ,,(naivných) mužov v jej živote". Ako už bolo napísané, úchvatný záver je akoby odinakiaľ a pre mňa patrí medzi najnezabudnuteľnejšie filmové zakončenia. Vzhľadom na predchádzajúce komentáre ho netreba rozoberať, stálo by však na zváženie, ako by bol film hodnotený, ak by sa takto nekončil. Zaujímalo by ma, či sa to ozaj pri premiére ,,Bukaniera" udialo? (1003. hodnotenie, 87. komentár k filmu) ()

Reklama

Slasher 

všetky recenzie používateľa

Nezřízená divňácká komedie (jak z pera Lynche / Johna Waterse) se škálou ubohých postav. Viva morální dno, žárlivost a hollywoodský sen, co se rozsype. Chvíli mi to trvalo, postrádal jsem děj a čert aby se vyznal, ale bavilo mě prostředí L.A. třicátých let, pár scén se zaryje a finále je zajímavý hell. ()

dANo 

všetky recenzie používateľa

Neviem prečo, ale čakal som úplne niečo iné... Nebol to zlý film, ale nesplnil moje očakávania aj čo sa týka príbehu a tiež samotnej réžie. Jediné pozitívum vidím v hereckých výkonoch. No a možno keby nebol ten záver taký "pritiahnutý za uši", tak by som rozmýšľal aj nad lepším hodnotením, ale keďže mi nesedel, tak je to len priemer. ()

MontyBrogan 

všetky recenzie používateľa

Príbeh oportunistickej blondíny v Hollywoode a submisívnych mužov v jej okolí, ktorými máva ako gýčovým vejárom vo svojej mramorovej paži (ten jej popri tých okázalých outfitoch mimochodom celkom chýbal). Kvalitatívne nemám moc čo vytknúť, jedine ak zdĺhavosť či pomalý rozbeh, ktorý však vykompenzoval sugestívny a nápaditý záver. Skôr by som sa chcel vyjadriť k tomu, že to nepokladám za neo-noir, ako sa vyjadril istý užívateľ, ktorý ma primäl k tomu, aby som si film konečne pozrel. Ak tento žáner chápem správne, musel by tu byť zločin zahalený istým rúškom tajomstva a potom postupne odkrývaný. No nie vykonaný takto jednoznačne, impulzívne a kumulovaný davovým šialenstvom. Ale to už oscilujem medzi vecným opisom a spoilerom. Tak v kocke, niežeby vyvrcholenie deja nebolo dostatočne veľavravné, len nie je úplne noirové. Obzvlášť keď sa tam vlastne iný, podobne temný moment vôbec nenachádzal. Dobová atmosféra a fatálna žena v popredí tento žáner síce evokujú. Ale tým to asi aj končí. ()

Galéria (44)

Zaujímavosti (8)

  • Postava Dicka Powella je ve filmu ztvárněna jeho synem Dickem Powellem Jr. (Kulmon)
  • Goldie Hawn odmítla roli Faye Greener. (Kulmon)
  • Malcolm McDowell byl osloven, zda si nechce zahrát hlavní roli. (Kulmon)

Reklama

Reklama