Reklama

Reklama

Vraždy ve Valhalle

(seriál)
Krimi / Dráma / Mysteriózny / Thriller
Island, 2020, 6 h 16 min (Minutáž: 45–48 min)

Tvorcovia:

Þórður Pálsson

Hrajú:

Nína Dögg Filippusdóttir, Sigurður Skúlason, Tinna Hrafnsdóttir, Arndís Hrönn Egilsdóttir, Bergur Ebbi Benediktsson, Aldís Amah Hamilton (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(8)

Detektiv s pohnutou minulostí se vrací na rodný Island, aby pomohl zapálené policistce dopadnout sériového vraha spojeného se záhadnou fotografií. (Netflix)

Recenzie používateľa warrenur k tomuto seriálu (8)

Vraždy ve Valhalle (2020) 

Z pociatocnych matucich indicii a odvadzania pozornosti sa vykluje celkom zaujimava, hoci standardna a obcas i predvidatelna kriminalka. A i napriek tomu, ze obcas ustredna vysetrujuca dvojka "blbne" a opomina vo svojom konani logiku, da sa zabavit. Avsak kvalit severskych kriminaliek, na ake sme zvyknuti dosahuju v mojich ociach iba dva diely. I tak odporucam, nejedna sa o ziadnu "filmarsku tragediu". Priemer. ()

Nevídané (2020) (E01) 

Kata/Katrin - zrejme s ruskymi predkami je sebavedoma postarsia vysetrovatelka, ktorej vyfuknu poziciu sefky krimi-oddelenia. Koroner pocuvajuci trash-metal v marnici je uz aky guilty pleasure. :) Pripad vyzera na norsku klasiku, som zvedavy, ci sa niecim odlisi. Bol by som tomu rad. Priemer. ()

Návrat (2020) (E02) 

Vysetrovatel, Nor Arnar je zvlastny, zdrzanlivy typek. Ako v podobnych skandinavskych trilleroch, vzdy je tam postava niecim vyrazna, ci inak zaujimava a netypicka. Uvidime, co sa z neho vykluje. Zatial to vyzera na zast a daddy issues. Hlavna premisa sa vsak zrejme uz odhalila ukazanim fotografie z chlapcenskeho "domova", ktore zavrazdeny mali svoju spojitost. Zrejme sa nam ukazal motiv. Rozhodne nadpriemer, avsak priskore, a nie moc originalne nitky veduce do minulosti moje ocakavania nepredcili. 65% ()

Valhalla (2020) (E03) 

Zatial najlepsi diel. Po detektivnej stranke i postranke atmosfery. Vyzera to tak, ze Arnar pri "uteku" do Osla popalil vsetky mosty. A pani detektivka zasa mlci o synovom videu, napriek dokazom z mobilu a pritomnosti dievcata na policajnej stanici. ()

Jizvy (2020) (E04) 

Silne svedectva uz dospelych muzov o tom, co sa dialo v domove Valhalla, kde boli malymi chlapcami. Detektivka stale ohladom svojho syna nekona a ani ho nekonfrontuje. Naviac zneuziva svoje postavenie aby traumatizovala dalsim vypocuvanim dievcensku obet?! Silna kava, matka/nematka. ()

Všem na očích (2020) (E05) 

Necakal som az taku naloz logickych premetov. Bilo to do oci. Najviac asi to, ako ako sa da kolegovi "posrat" rukojemnicku situaciu pocas toho, ako ju skoro vyriesi. Tie dalsie ani nespominajuc. Ach jo. ()

Tajná místnost (2020) (E06) 

Zaver je celkom slusne vygradovany, ale kedze som Arnar-ovo "vyhostenie" spat do Norska povazoval za podozrive, a uz predtym vsimavy divak mohol postrehnut nesulad vo vysetrovani, neprekvapil ma ten zaver. ()

Rozcestí (2020) (E07) 

Konecne velmi slusny diel. Odhalenie a brutalny "uder" v priamom prenose a konfrontacia so "zmrdom" numero uno bolo pekne vygradovane a malo to atmosferu. Takisto zaver u Arnar-ovej sestry roky ovladanej chlapom od "svedkov jehovovych" bolo velmi slusne. Spokojnost. 80% ()

Reklama

Reklama