Reklama

Reklama

Temné lesy

(seriál)
Trailer 1

VOD (1)

Epizódy(6)

Obsahy(1)

Sestra varšavského státního zástupce před 25 lety záhadně zmizela. Díky právě objevenému tělu má novou naději zjistit, co se tenkrát stalo. (Netflix)

Recenzie používateľa Anderton k tomuto seriálu (7)

Temné lesy (2020) 

Cobena sa tentokrát chytili Poliaci a chceli byť iní, než ich britskí alebo španielski kolegovia. No a iní síce sú, ale o niečo menej presvedčiví. Temné lesy sú mierne rozťahané, občas v nich hapruje logika, čo by nevadilo, ak by bol dej natoľko napínavý, že by to každému bolo jedno. Ak si hutnosť deja porovnám napríklad so šesťdielnym francúzskym Hvozdom, nedá sa skonštatovať nič iné, len že Temné lesy by boli skvelým celovečerákom, prípadne trojdielnou minisériou. Ale v rámci doplňovania si Cobenovských adaptácií odporúčam a čas strávený s týmito postavami neľutujem. 70% ()

Konec nevinnosti (2020) (E01) 

Klasický otvarák, kde je hneď jasné, kto je hlavná postava. Postupne sme formou retrospektív zoznamovaní s tým, čo sa odohralo v minulosti a mám dojem, že tie retrospektívy budú súčasťou celého seriálu. Pričom je zrejmé, že by sme sa bez toľkého množstva návratov do minulosti bez problémov zaobišli. Ale uvidíme, kam to bude celé smerovať, máme tu bezcharakterného novinára, ktorý je zrejme všetkého schopný a v súčasnosti sa opäť začína vraždiť... ()

Lži (2020) (E02) 

Príbeh sa rozbieha, napriek tomu mám dojem, že dej by mohol byť hutnejší a občas by nejaká tá dejová skratka prišla vhod. Je dobre, že retrospektíva nezahŕňa iba udalosti z letného tábora, ale pokračuje ďalej, i keď tu máme dejové barličky typu antisemitizmus, aby sme zrejme mali nejakú tú ďalšiu možnú motiváciu, prípadne slepú uličku. Hapruje ale logika, zistiť, kto je mŕtvola sa dá predsa aj inak ako identifikáciou a ťažko sa dá chápať aj reakcia matky, ktorá predsa hneď musela vedieť, že ide o jej syna. ()

Nic nevíš (2020) (E03) 

Podľa mňa tu dej doposiaľ najviac prešľapoval na mieste, určite sa doterajší vývoj dal zhrnúť bez problémov do dvoch častí. Ale zase viac času trávime s hlavnou postavou a dostáva sa nám pod kožu, rovnako aj aj ústredná postava ženská. O čo ide rodičom mŕtvoly, to zatiaľ nechápu nielen postavy, ale ani my diváci. Od druhej polovice série očakávam zvýšenie tempa aj hutnejší dej. ()

Co oči nevidí (2020) (E04) 

Osobne mám dojem, že tento diel bol výživnejší než tie predchádzajúce, ono vždy je v krimi seriáli dobrým znamením, keď sa niekde objavia staré kosti, najlepšie niekde v jazere. Hustne to aj na úrovni vzťahov, slizký novinár už konečne koná a náš hlavný hrdina akosi nevie, čo a ako ďalej. Ešte viac ale poteší línia z minulosti, kde to začína vyzerať na naivnú teenagerskú sledovačku, ktorá má svoje čaro a hráme sa aj na zlého policajta, ktorý je nesympatický a tým pádom mu ani nedržíme palce. ()

Tvoje sestra je mrtvá (2020) (E05) 

Neviem prečo sa predposledná epizóda volá presne takto. To, čo malo byť prekvapenie na záver, je súčasťou názvu. Ale ono to môže byť na konci aj tak všetko inak. Začiatok je celkom rezký, záver tiež a ten dokonca aj trochu prekvapí, to medzi je ale už klasické stredné seriálové tempo s mdlým hlavným hrdinom. Na ňom je síce fajn, že neprepadá emóciám, ale aj tak pôsobí na okolie trochu submisívne a podľa toho sa aj niektorí menej charakterní ľudia k nemu chovajú. ()

Dlouhá cesta domů (2020) (E06) 

Osobne ma vyriešenie prípadu z minulosti, ale aj z prítomnosti, presvedčilo. Nie ale až natoľko, aby som zmenil aj hodnotenie celej série na výrazne nadpriemerné. Myšlienka je jasná, rodič urobí pre svoje dieťa úplne všetko. Aby to bolo zrejmé aj tým menej chápavým, tak kvôli tomu je tu trochu umelo našróbovaná podzápletka s novinárom a jeho obvineným synom. Úplný záver je nakrútený skvele a má atmosféru. Avšak na to, aby sme ho dostatočne precítili, by musela byť pre neho o niečo lepšie pripravená pôda. ()

Reklama

Reklama