Reklama

Reklama

Temné lesy

(seriál)
Trailer 1

VOD (1)

Epizódy(6)

Obsahy(1)

Sestra varšavského státního zástupce před 25 lety záhadně zmizela. Díky právě objevenému tělu má novou naději zjistit, co se tenkrát stalo. (Netflix)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (70)

silentname 

všetky recenzie používateľa

"The Woods" podľa mňa mali na to, aby boli vynikajúcim seriálom, no mal som vnútorne pocit, že to bude zaujímavejšie. Mám tak trošku pocit, že seriál rozpráva dva príbehy, pričom ja ako divák som sa zaujímal len o jeden z nich. A postupne sa nám veci odhaľujú, začínajú do seba zapadať, no trvalo to nejaký čas, kým ma to začalo nejako výraznejšie zaujímať. Prvé dve epizódy ma absolútne nechytili, veci začali naberať trošku správny smer v štvrtej a piatej epizóde, finále nebolo už veľmi prekvapivé. Myslím si, že highlight si seriál vychytil (ako väčšina seriálov poslednej doby čo som videl) v predposlednej epizóde. Ale celkovo by som povedal, že postavy sú celkom dobré, ich história je zaujímavá a sú tu momentky, ktoré na mňa celkom zapôsobili. No súčasne tu potom riešime aj príbeh Pawlovho prípadu, kde pracuje ako prokurátor a musí bojovať proti bohatému otcovi, ktorý urobí čokoľvek, aby ochránil svojho syna, ktorý spáchal trestný čin. Nehľadiac na nič. A tie časti sú skôr na vyplnenie času. Je tam určitá paralela, no nie je tam nič, čo by ma nejako výrazne zaujímalo. Myslím si, že seriál za pozornosť stojí. Ako krimi je to celkom okey. No pravda je taká, že som od toho čakal oveľa viac. Pôsobilo to zaujímavejšie, než to vo finále reálne je. A to je škoda. Hodnotenie: C+ ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Cobena sa tentokrát chytili Poliaci a chceli byť iní, než ich britskí alebo španielski kolegovia. No a iní síce sú, ale o niečo menej presvedčiví. Temné lesy sú mierne rozťahané, občas v nich hapruje logika, čo by nevadilo, ak by bol dej natoľko napínavý, že by to každému bolo jedno. Ak si hutnosť deja porovnám napríklad so šesťdielnym francúzskym Hvozdom, nedá sa skonštatovať nič iné, len že Temné lesy by boli skvelým celovečerákom, prípadne trojdielnou minisériou. Ale v rámci doplňovania si Cobenovských adaptácií odporúčam a čas strávený s týmito postavami neľutujem. 70% ()

Reklama

Necrotongue 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Polskou filmovou tvorbu mám dost v oblibě, takže jsem se na seriál těšil, to jsem ale vůbec netušil, co mě vlastně čeká. Tvůrci střídali obě časové roviny (to je teď opravdu in) snad až příliš často, takže jsem v tom měl občas chaos, k tomu přidali velice zvláštní chování většiny postav, navíc se tady otevřelo nadměrné množství otázek (podle mého názoru), takže se řešily vraždy, zmizení, znásilnění, antisemitismus, vydírání, zpronevěra atd., atd. Při tomto výčtu by člověk očekával strhující tempo, ale opak byl pravdou. Příběh postupoval rychlostí zraněného slimáka obaleného v medu a slazeném kondenzovaném mléce, takže mé hodnocení nemohlo být vyšší. ()

jedna_vrana 

všetky recenzie používateľa

Prvé dva diely ponúkli divákovi všetko to, čo dobrý kriminálny seriál má mať – myšlienku, dejový spád, prelínanie prítomnosti s minulosťou, dobrú prácu kamery na navodenie atmosféry, sympatický herec v hlavnej úlohe – aj v mladej, aj v jeho súčasnej podobe. A potom sa celé dielo postavené na dobrých základoch akosi rozsypalo. Až do konca prevládal pocit nudy a neuveriteľnosti ako hlavného, tak aj vedľajších príbehov. Film stratil potrebné tempo a zahrnul diváka množstvom balastu. ()

BarryLyndon 

všetky recenzie používateľa

Nejhorší kousek, na který jsem se těšil asi nejvíc! Protože Poláci detektivky a mystéria umí...Tohle bylo jako turistické značení které malovala parta zfetovaných autistů, protože to vedlo odnikud nikam. Strašný slowburn s opravdu jednoduchou zápletkou, která má oproti ostatním coblenovkám minimum děje i zápletek. V podstatě se to vrací k minulosti jako jako české Kukačky, akorát nudně. Fakt už mi bylo ke konci jedno kdo to udělal, chtěl jsem se jít do toho lesa zakopat taky a ukončit to utrpení! 4/10 Koukám že Poláci na další rok adaptují coblenovku Zachowaj spokoj, tak snad to bude lepší.... ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (2)

  • Keď sa v deji presunieme do roku 1994, keď mladý Pawel čaká Lauru pred jej panelákom, zreteľne vidieť, že na bytovke sú plastové okná, čo v roku 1994 nemohlo byť. (Stillborn83)

Reklama

Reklama