Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Futbalový štadión v Coffs Harbour v Austrálii. Futbalový tím Austrálie práve vytvoril svetový rekord v najvyššom víťazstve v medzinárodnom futbalovom zápase v pomere 31:0. Zdolaný tím Americkej Samoy sa po tejto porážke v kvalifikácii na majstrovstvách sveta stane terčom posmechu športového sveta – a pripraví tak pôdu pre film maorského režiséra Taiku Waititiho. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (9)

Trailer 1

Recenzie (98)

alchac odpad!

všetky recenzie používateľa

Tihle kokoti na sněhu, nebo spíš na něčem daleko výživnějším, se sice zpočátku jeví jako taková sice pitomoučká, ale jinak celkem stravitelná oddechová komediální blbinka, kterou vskutku mohli být, kdyby Tikka po slabé půlhodince nepřisypal do hrnce nějakou opravdu výživnou duhovou masalu, nezamíchal to jednorožčím rohem a následně výsledný pokrm neservíroval jako hlavní chod skupinové agitační tranzistorové psychoterapyje, u jejíhož sledování jsem ve chvílích, kdy jsem se asi měl smát, zachovával takový pokrfejs, že vidět mě Eflek, okamžitě ukončí nehereckou kariéru, a jejíž klíčové oselství by se dalo shrnout jako „je úplně jedno, jaký jsi beznadějný zoufalý pablb, prostě z toho měj radost!“ A já tedy plně v souladu s tímto vrcholem zenové moudrosti uděluji zasloužený plný počet. P.S.: Dost by mě zajímalo, co to vlastně Fassbender v poslední době hulí. ()

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Film není totální komedie, ale spíše velmi úsměvný a především pozitivní film, což atribut, který mám ve filmech moc rád a Taika Waititi tu energii umí přes filmové plátno velmi kvalitně zprostředkovat. Ještě jsem říkal, že pokud i nadále bude trenéra česká repre prasozvat parta kamarádů z Kozlovny a nebo golfová grupa z bývalých fotbalistů, můžeme se dočkat podobnýho výsledku jako Americká Samoya, ještě že je v Olmíku klub Bemlmondo, kde fotbalisté dokážou kvalitně připravit na repre špíl. ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Waititi urobil z documentary mockumentary. Takže kým reálny príbeh je o vášni, športovej snahe a zápolení, povstaní amatérskych lúzrov, no Waititi urobil z tejto vášne idiotské vtipkovanie domorodcov, ktorí ako športovci nevyzerajú a hrajú za nich brucháči, čo počas zápasu meditujú. Podľa dokumentu však za Samou hrali normálni chlapci a áno aj transgender na práškoch, ktorí sa snaží doteraz zmeniť na ženu, no hlas má ako Daniel Hůlka v najlepších rokoch. Aj vzhľadom na to, v akých kruhoch sa Waititi pohybuje, akú agendu pretláča spolu so zlatou milenkou Ritou, je jasné, že jedným z hlavných dôvodov urobiť tento film bola pre neho woke linka, ktorá je úmyselne jemne v popredí a prikrášlená: to tretie pohlavie, alebo faʻafafine ako ho na Samoe nazývajú, napríklad nikdy nevykoplo loptu z čiary v nadstavenom čase. Takže v konečnom dôsledku je to film s  klamlivým zobrazením skutočnosti a síce o lúzroch, ktorí povstali z popola, no stále sú tým zosmiešňovaním aj tak ukazovaní ako lúzri. ()

hroubek 

všetky recenzie používateľa

S režisérem Waititim je to složité. Umí vytvořit skoro geniální dílo, ale pak umí udělat z boha hromu úplného idiota. Waititi si prostě dělá to, co ho baví a moc nebere ohledy na diváky. Na Jede gól jsem se po přečtení zápletky docela těšil. Pak přišly trailery a první recenze a moje nadšení opadlo. I tak jsem filmu zkusil dát šanci, a on mi to moc hezky oplatil. Waititi natočil sympatickou feel good komedii, která nemá žádné ambice, a chce jen zlepšit náladu. A kupodivu to funguje dost dobře. Hodně pomohlo, že jsem měl nízké očekávání, přistoupil jsem na pravidla filmu a chtěl jsem se bavit. Michael Fassbender předvedl dobrý výkon a líbil se mi, jakým způsobem to hrál. Oscar Kightley je super a dodává filmu pozitivní energii. Kaimana předvedla moc hezký výkon a svým způsobem je srdcem filmu. Film má hezkou atmosféru, vtipné momenty a i pár dojemných scén. Nejedná se o film, který je nějak významný, ale když ho uvidíte, tak vám to neublíží. Jeden gól je sympatická odpočinková komedie. ()

3DD!3 

všetky recenzie používateľa

Takoví milí lidé. Takový milý film. Kopanou jsem hrál naposledy na střední a jsem asi tak dobrý hráč jako Fassbender, ale přesto na mě Waititiho pohodová komedie parádně zafungovala. Bizarní epizody z poznávání americké Samoy a tréningové koláže korunuje nepřekvapivě první zápas. Fotbalové kokosy na sněhu. Přesto to nejlepší a nejsilnější co Jeden gól předvedl není komediálního rázu. Při poločasovém proslovu na chvilku film přepne a díky Fassbenderově silnému výkonu člověka neuvěřitelně i zasáhne. Vytáhne na povrch temnotu a nečekanou krutost světa. Proti tomu se dá bojovat jen tak, že si užíváte života a snažíte se zabavit, ne že se točíte ve spirále sebedestrukce. Teda tak to Waititi podle mě myslel. ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (6)

  • Film mal premiéru na Medzinárodnom filmovom festivale v Toronte 10. septembra 2023. Obsadenie filmu sa však nezúčastnilo premiéry kvôli štrajku SAG-AFTRA v roku 2023. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Další filmové Star Wars dorazí v roce 2025

Další filmové Star Wars dorazí v roce 2025

08.03.2023

Ačkoli mají nejnovější informace z prostředí společnosti Lucasfilm a světa Star Wars daleko k oficiálním oznámením, lze je v současnosti považovat za velice pravděpodobné. Server Variety totiž… (viac)

Waititi, Netflix a knihy Roalda Dahla

Waititi, Netflix a knihy Roalda Dahla

06.03.2020

Režisér Taika Waititi (Králíček Jojo, Thor: Ragnarok) napíše a natočí dva nové chystané animované seriály pro Netflix. Ty pak budou vycházet ze známého dětského díla spisovatele Roalda Dahla Karlík a… (viac)

Reklama

Reklama