Reklama

Reklama

Zámek a klíč

(seriál)
  • USA Locke & Key
Trailer 1
USA, (2020–2022), 21 h 31 min (Minutáž: 34–57 min)

Predloha:

Joe Hill (komiks)

Hrajú:

Kevin Alves, Thomas Mitchell Barnet, Coby Bird, Asha Ashanti, Laysla De Oliveira, Griffin Gluck, Eric Graise, Connor Jessup, Emilia Jones, Hallea Jones (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(3) / Epizódy(28)

Otec tří dětí je zavražděn. Sourozenci se tak nastěhují do domu, který je plný klíčů proměňujících realitu. (Netflix)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (165)

E´Tonno 

všetky recenzie používateľa

Po dopozeraní poslednej tretej série, ponechávam svoje pôvodné hodnotenie so 4 hviezdami. Prvá séria a jej úvod sú jednoznačne najlepšie a mysteriózno a temnota z nej len sršia na všetky strany. Od druhej série som čakal viac, nakoľko potenciál s kúzelnými kľúčmi sa ponúkal naozaj obrovský, avšak nakoniec sa z nej vykľul "len" nadpriemerný, nadprirodzený šmak. Tretia séria je už skrz-naskrz iba priemerným fantasy a že je posledná mi teda vôbec neprekáža. V každom prípade seriál určite nie je stratou času a zrejme si ho v budúcnosti rád ešte raz pustím. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Je možný, že neznalost komiksové předlohy, je pro mě v tomto případě kámen úrazu. Od začátku jsem ale docela pochopil, oč v tomto seriálu půjde, ač to není na první pohled úplně jednoduchá myšlenka. Jen jsem se ale nedokázal nějak zakoukat. Jak tu mnozí zmínili, je to taková nesourodá kombinace dětského rodinného příběhu s něčím, co do té rodinné pohody úplně nejde. Chvílemi dost dětské, chvílemi rádoby teen, pak jako šokující nějakým momentem, ale ve výsledku jsem to po šesti dílech vypnul, protože jsem na tom neviděl zbla zábavného. ()

Reklama

Kienast 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Další trefa do černého od Netflixu, čekal jsem to víc hororový, ale bavil jsem se, herci výborní, objevování klíčů a zjišťování jejich účinků parádní (obzvlášť otevírání myslí). Tak jen co mohu vytknout jsou o něco slabší závěrečné epizody a krátký finální souboj, ale zase si tvůrci úplným závěrem luxusně připravili půdu pro další sérii či série a za to tleskám. Plný počet nedám jen z intuice, že by další série mohla být ještě lepší. Silné 4* ()

Marceloo 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Po smrti svojho manžela sa Nina Locke (Darby Stanchfield) presťahuje do Mathesonu, kde stojí rezidencia, ktorá patrila rodine jej zosnulého manžela. The Key House, je opradený temnými historkami a miestni obyvatelia sa tomuto miestu vyhýbajú. Jej syn Bode (Jackson Robert Scott) začne krátko po prisťahovaní v dome nachádzať tajomné klúče. Tie otvárajú rôzne miesta v dome a postupne začínajú odkrývať tajomstvá, ktoré viedli k smrti ich milovaného manžela a otca. - Bol som na tento projekt celkom zvedavý, aj keď som nevedel, o čom to má byť. Horor a fantasy sa tu podarilo skombinovať celkom prijatelne, aj keď miestami vyzerá celý seriál trochu detinsky. Najviac ma bezpochyby zaujalo trio mladých ústredných hercov. Jackson Robert Scott sa postupne stáva zvučným hororovým menom (5 zo 6 projektov jeho krátkej kariéry je hororových), Emilia Jones tu ešte vylepšila svoj výkon z Ghostlandu a aj Connor Jessup, s ktorým som sa tu stretol prvý raz, ma svojím výkonom zaujal. Potešil ma aj hororový klub na počesť otca gore Toma Saviniho a aj malé kameo jeho samotného. Nemôžem zabudnúť na velmi kreatívnu prácu so zápornou postavou, ktorá bola až neočakávane svieža. Tvorcovia tu podobne ako v Chilling Adventures of Sabrina kombinujú old-schoolovo ladené kulisy s moderným príbehom a vychádza im to tak, že sa na to tiež dobre pozerá. Štvrtú hviezdičku dávam za to, že sa dielo od Netflixu po dlhej dobe zaobišlo bez stupídneho SJW bullshitu, a aj keď tu pár scén ladených v tomto štýle bolo, tvorcovia ich do deja zakomponovali precízne a scény pomáhali posúvať dej dopredu. V podstate ma to bavilo viac, než som čakal, pretože dielam od Netflixu sa už radšej vyhýbam, ale toto je výnimkou a určite uvítam aj ďalšiu sériu. EDIT: Bóďa, rodina Zámkových alebo Finta? Mám silný pocit, že ten, kto to prekladal, berie rovnaký matroš ako týpek ktorému jazdí pes na snouborde. + herečka z Incident in a Ghostland a Residue + herec z It, The Prodigy a Fear the Walking Dead ()

Lachtaan 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Zámek a klíč je přesným prototypem rodinných rychlokvašek z dílny služby, která se hned po Disneym této tématice věnuje nejvíc, příliš jí to ale nevychází. Tohle jsme předloni zkusili, aby se seriál rychle přetavil v ten případ, který dokoukáváte jen z čiré setrvačnosti. Každou sérií totiž kvalita klesla prudce dolů. ()

Galéria (330)

Zaujímavosti (6)

  • Komiksová předloha se odehrává ve městečku Lovecraft, pojmenovaném podle spisovatele H.P. Lovecrafta. V seriálové adaptaci chtěl autor komiksu i scénáře Joe Hill uctít dalšího svého oblíbeného hororového tvůrce, a tak se městečko jmenuje Matheson podle Richarda Mathesona. (D.Moore)
  • Natáčení probíhalo v Novém Skotsku v Kanadě, konkrétně v městečku Lunenburg, a v Ontariu (v Hamiltonu, na Humber College Lakeshore Campus v Etobicoke a v Torontu – včetně Cinespace Film Studios). (noelcoward73)

Reklama

Reklama