Reklama

Reklama

Ragnarök – Konec světa

(seriál)
Trailer 1
Nórsko / Dánsko, (2020–2023), 13 h 50 min (Minutáž: 38–55 min)

Hrajú:

David Stakston, Jonas Strand Gravli, Herman Tømmeraas, Theresa Frostad Eggesbø, Emma Bones, Henriette Steenstrup, Gísli Örn Garðarsson (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(3) / Epizódy(18)

Obsahy(1)

V jednom norském městě, které je ohroženo znečištěním a tajícími ledovci, se zdá, že přichází konec světa. Dávné zlo ale dokáže vyzvat na souboj jen legenda. (Netflix)

Recenzie používateľa Melios k tomuto seriálu (4)

Série 1 (2020) (S01) 

Prvý nášup epizód ukazuje tzv. "Nórskeho Teen Wolfa". Navzdory svojej, za mňa osobne, prepálenej stopáži je dej zábavný, mierne švihnutý, ale hlavne si oproti Twilightu či už skôr zmienenému Teen Wolfovi dobre uvedomuje, že jeho námet nie je žiadne terno a tak neočakávajte, že by sa z toho tak rýchlo stala otrepaná edgy teen sračka. Čo, ale musím určite vytknúť sú efekty. Miestami vyzerajú veľmi dobre a miestami to zas vyzerá akoby Netflixu došli prachy a zbytok zbúchali počas jednej opileckej noci. Koniec série nabáda na druhú sezónu, mne osobne stačilo už toto. Ak by som to mal zhrnúť povedal by som, že je Ragnarok nadpriemerný projekt. Niečo piedviedol na výbornú a niečo vyložene skazil. V priemere by to, ale stále bolo tak 70:30, čo stále nie je zlé. Ak máte radi klasické hero journey kedy sa z outsidera stane ten najviac badass charakter, akého ste kedy videli, pretože zdedil nadpozemské supershopnosti môžem len odporučiť. Ja, popravde hľadám trošku niečo iné... ()

Nový kluk (2020) (S01E01) 

Ako už tu bolo nižšie povedané od prvej epizódy podobenstva podľa severskej mytológie sa nedá moc čakať. Zväčša sa nám tu predstavujú nové postavy (najviac mi prídu sympatické práve Magne a Isolde), čo predpovedá značne spomalené tempo. Ťažko sa to dá nejako hodnotiť, seriál sa ešte len rozbieha, ale i tak toho predviedol už viac než dosť. Zaujímavý, na svoju tému krátky a výstižný dej. Skvelé fázovanie, ktoré vás udrží až do konca epizódy a konečný zvrat, ktorý vo vás vzbudí efekt nasledujúcej epizódy. Takže, aby som to zhrnul na to, že je seriál značne obmedzený dokázal sa celkom dobre predviesť. Prvý diel značí, že je to len špička ľadovca fantázie tvorcov. Dúfam, že ju nevyhodia. Zatiaľ 77% a Známka: B ()

541 metrů (2020) (S01E02) 

Cesta mladého Twilightového Teenwolfa sa započala. Druhý diel je naplnený skvelými filmárskymi technikami a aspektami, ktoré bohužiaľ prevýšili tínedžerské ufňukané pocity a prehrotené atmosférické scény. Ťažko povedať. Skvelé pokračovanie, ale pokazené... ()

Jutulheim (2020) (S01E03) 

No oproti minulému "Teen wolfovi" je Jutulheim obrovský krok vpred. Neviem ako moc sa príbeh drží severskej mytológie, ale už prestal so zoznamovaním postáv a prešiel rovno k veci s napínavou zápletkou od začiatku až do konca. Len tak ďalej. ()

Reklama

Reklama