Reklama

Reklama

Ragnarök – Konec světa

(seriál)
Trailer
Nórsko / Dánsko, (2020–2023), 13 h 50 min (Minutáž: 38–55 min)

Hrajú:

David Stakston, Jonas Strand Gravli, Herman Tømmeraas, Theresa Frostad Eggesbø, Emma Bones, Henriette Steenstrup, Gísli Örn Garðarsson (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(3) / Epizódy(18)

Obsahy(1)

V jednom norském městě, které je ohroženo znečištěním a tajícími ledovci, se zdá, že přichází konec světa. Dávné zlo ale dokáže vyzvat na souboj jen legenda. (Netflix)

Videá (5)

Trailer

Recenzie (78)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Neskutočne krásna príroda - to je to prvé čo tu udrie do očí. A potom tá typická severská precíznosť v súvislosti s postupnou a v pomalom tempe gradujúcou dramatizáciou. Na druhú stranu ale nie všetky scénky bavili, bolo tu trocha vaty, ako aj jasné ovplyvnenie americkými teen filmami o záchrane všetkých a všetkého. Koniec mohol byť tiež trochu epickejší, nie taký banálny šuvix. Som ale zvedavý na druhú sériu. Zatiaľ slabší nadpriemer. 70/100 ()

Flopik 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Netflix nám naservíroval ďalšiu pecku, tento krát z Nórska. Nádherná príroda, skvelo podaný príbeh, ktorý neodkrýva zbytočne veľa a celková mytológia je spravená na jednotku. Postavy svojské, chvíľu trvalo kým som si na ne zvykol (hlavne teda na Magneho) ale sedia tam parádne. Troška by sa mohlo pritvrdiť s akciou, tej tam je dosť málo ale inak nemám čo vytknúť. Posledná čas skvelá, konečne sme tu mali nejaký ten súboj. Hudba tak isto palec hore. U mňa prvá sérka za 5* Tak druhej sme sa troška viac sústredili na mytológiu, prišla prekvapivá smrť a bola aj akčnejšia. Na druhú stranu mi vadilo, ako z Magneho robia ohromného hlupáka, dúfam v aspoň malinké pridanie inteligencie. Za mňa skvelá Saxa, ktorá si pýta omnoho viacej priestoru. Posledná časť skvelá, pekné zamotanie, rýchlo 3 sériu. ()

Reklama

triberpaddy 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Když chcete natočit "wannabe fantasy béčko o obrech a bozích v moderním světe", ale máte nulový CGI budget a mizerný scénář, za který by se styděli i v 90. letech, měli byste se raději nechat utratit svým obvodním veterinářem. Ještě více celý dojem sráží mimořádně otravné schéma "hrdina má pravdu, nikdo mu nevěří a všichni jsou od začátku do posledního momentu proti němu", které je obvykle alespoň částečně umírněno závěrečným rozuzlením a zobrazením osudu všech hlavních postav, jenže v tomto případě oni důvtipní tvůrci zapomněli dotočit jakýkoliv závěr. Tohle mohl být osmdesátiminutový kýč a ne vleklá, zbytečně šestidílná série ničeho. Hvězdička za kladivo. ()

scarfacer 

všetky recenzie používateľa

Příběh o Thorovi už asi nikoho nepřekvapí, ať už je zasazen do jakékoliv doby, nebo prostředí. Tenhle mi je rozhodně příjemnější, než ten husťák z Avengerů. Nejvíc mě na celé věci bavil hudební doprovod. Pamatuju si, jak jsme jako smradi sjížděli OST, tady jsem si vlastní OST vytvořil sám s appkou na chytání muziky. Myslím, že každý by si našel tu svou, rozhodně originální výběr. ()

DJ Rocco iNc 

všetky recenzie používateľa

Severská kopírka Smallvillu, s prvkami Twilightu, kde vám rozuzlenie celého príbehu vyrazí, slušne povedané, "dekel". Osobne ma zaujala atmosféra a príbeh, ktorý zobrazuje severskú mytológiu, čo spadá pod fantasy, ktoré mám rád. No vo veľkej miere bolo veľa vecí zbytočne dlho naťahovaných a akcie bolo zhruba asi toľko, koľko je v samotnom trailery. Pravdepodobne je v ňom zobrazená asi všetka akcia z celého seriálu. Slušné zvraty si vyslúžili taktiež hviezdičku, takže celkovo by som Ragnarok ohodnotil ako niečo, čo neuškodí, prekvapí, zabaví, ale neohromí. ()

Galéria (151)

Zaujímavosti (5)

  • Město Edda, v němž se celý příběh odehrává, je fiktivní. Skutečné město, kde byly natáčeny exteriéry, je Odda nacházející se v Norsku mezi městy Bergen a Stavanger. (Van_Stajpen)
  • V epizodě Magne (David Stakston) přivolá mjolnir do ruky, ale podle mytologie k tomu potřebuje rukavici. Toto si tvůrci vypůjčili z Marvelu. (Nautilus06)

Reklama

Reklama