Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co má společného kráska městečka, roztleskávačka a vzorná dcera s nemanželským synem místní lehké ženy, rváčem a chlapcem z polepšovny? Nic, dokud k městečku nespadne družice s tajným vládním experimentem - podivným fialovým slizem, který se pohybuje, požírá a absorbuje vše živé a roste, a roste a roste... Boj o život začíná. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (248)

mm13 

všetky recenzie používateľa

Kvalitná osemdesiatková zábava, v ktorej sa pracuje so známymi, 800x overenými proprietami zvoleného žánru, ale deje sa tak šikovne, skoro až sviežo a hlavne funkčne. Nečakané a nápadité úmrtia v úvode potešia nie menej, než "proti-systémové" finále, hlavné postavy sú vo svojom odhodlaní presvedčivé (fandíte im), epilóg možno očakávaný, ale taký tam skrátka patrí a je neodolateľne podaný (a zahraný). Fakt tomu niet čo vytknúť. ()

sidzej 

všetky recenzie používateľa

Solídne hororové béčko 80tych rokov s výbornými trikmi a maskami rúcajúce Hollywoodske tabu vraždenia detí. K tomu narážka na Piatok 13teho, miestami solídne napätie. Akurát ten príbeh je strašne jednoduchý a Russell aj keď sa snaží, nemá výraznejší hororový rukopis. Navyše opäť raz ma dožral záver. Neznášam scény typu- v závere zlikvidujeme nadobro obludu a potom sa ukáže nejaký chytrák (dokonca pádre) ktorý záhadným spôsobom zachráni vzorku tej slizkej ohavy. To je snáď najväčšie klišé hororového žánru. Skrátka klasika že tvorcovia si nechali otvorené zadné dvierka pre prípadné pokračovania. 65% ()

Reklama

petero 

všetky recenzie používateľa

Chuck Russell a Frank Darabont poriadne upgradeovali pôvodný scenár a Chuck Russell na vrchole svojich režijných síl ukuchtil eňo ňuňo béčko ako sa na daný film s názvom Sliz patrý. I keď originál mám rád, šantenie tohto slizu medzi výborne napísanými a obsadenými postavami je radikálne efektnejšie a atmosferickejšie. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Generálna prehliadka toho lepšieho čo môže horor 80. rokov ponúknuť. Predovšetkým sú to skvelé masky, 80-tková atmosféra, réžia, prirodzení herci a k tomu síce strelený ale o to viac pútavý príbeh (Darabont sa nezaprie), ktorý nenudí ani jednu minútku. Stále sa tu niečo deje, sliz stále niekoho naháňa alebo konzumuje a keď narastie do väčších rozmerov, tak príde aj na komédiu. Milovník starej dobrej hororovej školy si určite príde na svoje, ale nielen ten. 80/100 ()

VenDulin85 

všetky recenzie používateľa

Film s názvem Sliz... z roku 1988... prostě musíte mít na svém filmlistu, jinak nejste správní fajnšmekři. Pokud máte rádi tyhle snímky z období okolo vašeho narození (takže žádné ajfouny, prosím) a nebojíte se toho, že byste se mohli bát, směle do Slizu. Mně osobně se zamlouvalo pojetí a nálada filmu celkově, několik scén bylo vyloženě skvostných a za ten konec jsem chtěla popadnout ocelovou tyč a mlátit s ní do topení (jako nadšením, kdyby to někdo neto..), ale nemám doma ocelovou tyč. Asi bych si ji měla pořídit, kvůli dalším snímkům, člověk by měl být připraven. ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (16)

  • Šerif byl pojmenován po slavném hudebníku Herbu Gellerovi. (Chatterer)
  • Tento film byl uveden do kin 30 let po původní verzi filmu The Blob (1958) a jeho rozpočet se odhaduje na téměř osmdesátinásobek původního. (ČSFD)
  • Film byl dotočen 26. května 1988 a do kin byl uveden 5. srpna téhož roku. (ČSFD)

Súvisiace novinky

Remake hororu Sliz má režiséra

Remake hororu Sliz má režiséra

09.01.2024

O předělávce kultovního hororového snímku The Blob z roku 1958 se mluví už nějaký ten pátek, ale i když s ní v minulosti byla spojována jména režisérů jako Rob Zombie nebo Simon West, dosud se tento… (viac)

Rob Zombie a mimozemský sliz

Rob Zombie a mimozemský sliz

31.08.2009

Jeho Halloweenu 2 se sice o víkendu nedařilo podle očekávání (hororoví fanoušci dali přednost Nezvratnému osudu 4 ve 3-D), ale 17 milionů je solidní start a film se nakonec určitě zaplatí. A tak si… (viac)

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (viac)

Reklama

Reklama