Reklama

Reklama

Nežná 30 – Cesta k slobode

(TV film)
všetky plagáty

Obsahy(1)

Dokument Nežná 30 – Cesta k slobode sa vracia k historickým udalostiam novembra 1989 na Slovensku a prostredníctvom raritných archívnych záberov a výpovedí hlavných aktérov krok po kroku ukazuje priebeh Nežnej revolúcie od študentskej manifestácie 16. novembra 1989 až po zostavenie prvej nekomunistickej vlády. Výnimočná bude najmä sebareflexia osobností revolúcie a silný odkaz na súčasné dianie na slovenskej politickej a spoločenskej scéne. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (4)

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Pekná spomienka pri príležitosti 30.výročia nežnej revolúcie. Kopa archívnych záberov, ktoré vyvolávali zimomriavky a boli snáď najväčšou prednosťou tohto dokumentu. Ale samozrejme aj spomienky zainteresovaných osobností a študentov, vďaka ktorým to celé začalo. Najväčšia škoda, že napriek veľkej nádeji sa opäť vlády ujali zväčša transformovaní komunisti. Žiadne tresty pre tých, čo desaťročia vládli a boli súčasťou štátnej moci - a tieň tejto neaktivity tu siaha až dodnes. Bohužiaľ, takáto téma by si žiadala väčší rozsah, a toto bolo také akoby z rýchlika... To by ale až tak nevadilo. Najdivnejšou súčasťou celého dokumentu boli "spovede" Táni Pauhofovej, ktorá mala v čase revolúcie 6 rokov, takže asi sotva mohla mať nejaký zásadný emocionálny zážitok z toho, čo sa dialo. Nič proti Táničke (práveže ju mám ako herečku rád), ale priestor, ktorý bol venovaný jej postrehom, mohol byť využitý aj efektívnejšie... ()

pepo 

všetky recenzie používateľa

V expozicii to chcelo viac pritlacit na zverstva rezimu(aby mladez pochopila) a prechod do sucasnosti bol trochu moc hrrr, ale inak velmi pekna pracicka. A to, ze my starsi tieto udalosti pozname, vobec nevadi. Treba si ich pravidelne pripominat. Pri velmi dobre vybratych a pouzitych archivnych zaberoch samozrejme zimomriavky ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Markíza sa poriadne vytiahla. Čakal som plytší prístup, ale práve naopak, Nežná bola podána pekne zoširoka, s celým jej priebehom, s výpovedami najdôležitejších aktérov, tiež historikov, doplnená aj o nie najsprofanovanejšie autentické zábery. Čiastočne sa dokument dotkol aj následných udalostí s rozdelením federácie a mečiarizmom. ()

rivah 

všetky recenzie používateľa

Vzpomínky slovenských pamětníků a politiků, úryvkové záběry z Listopadu. Nic nového kromě zmínek o současnosti, jen připomínka.(50%) ()

Reklama

Reklama