Reklama

Reklama

Nežná 30 – Cesta k slobode

(TV film)
všetky plagáty

Obsahy(1)

Dokument Nežná 30 – Cesta k slobode sa vracia k historickým udalostiam novembra 1989 na Slovensku a prostredníctvom raritných archívnych záberov a výpovedí hlavných aktérov krok po kroku ukazuje priebeh Nežnej revolúcie od študentskej manifestácie 16. novembra 1989 až po zostavenie prvej nekomunistickej vlády. Výnimočná bude najmä sebareflexia osobností revolúcie a silný odkaz na súčasné dianie na slovenskej politickej a spoločenskej scéne. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (4)

pepo 

všetky recenzie používateľa

V expozicii to chcelo viac pritlacit na zverstva rezimu(aby mladez pochopila) a prechod do sucasnosti bol trochu moc hrrr, ale inak velmi pekna pracicka. A to, ze my starsi tieto udalosti pozname, vobec nevadi. Treba si ich pravidelne pripominat. Pri velmi dobre vybratych a pouzitych archivnych zaberoch samozrejme zimomriavky ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Pekná spomienka pri príležitosti 30.výročia nežnej revolúcie. Kopa archívnych záberov, ktoré vyvolávali zimomriavky a boli snáď najväčšou prednosťou tohto dokumentu. Ale samozrejme aj spomienky zainteresovaných osobností a študentov, vďaka ktorým to celé začalo. Najväčšia škoda, že napriek veľkej nádeji sa opäť vlády ujali zväčša transformovaní komunisti. Žiadne tresty pre tých, čo desaťročia vládli a boli súčasťou štátnej moci - a tieň tejto neaktivity tu siaha až dodnes. Bohužiaľ, takáto téma by si žiadala väčší rozsah, a toto bolo také akoby z rýchlika... To by ale až tak nevadilo. Najdivnejšou súčasťou celého dokumentu boli "spovede" Táni Pauhofovej, ktorá mala v čase revolúcie 6 rokov, takže asi sotva mohla mať nejaký zásadný emocionálny zážitok z toho, čo sa dialo. Nič proti Táničke (práveže ju mám ako herečku rád), ale priestor, ktorý bol venovaný jej postrehom, mohol byť využitý aj efektívnejšie... ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Markíza sa poriadne vytiahla. Čakal som plytší prístup, ale práve naopak, Nežná bola podána pekne zoširoka, s celým jej priebehom, s výpovedami najdôležitejších aktérov, tiež historikov, doplnená aj o nie najsprofanovanejšie autentické zábery. Čiastočne sa dokument dotkol aj následných udalostí s rozdelením federácie a mečiarizmom. ()

rivah 

všetky recenzie používateľa

Vzpomínky slovenských pamětníků a politiků, úryvkové záběry z Listopadu. Nic nového kromě zmínek o současnosti, jen připomínka.(50%) ()

Reklama

Reklama