Reklama

Reklama

Escape Room: Niet úniku

  • Česko Úniková hra: Turnaj šampiónů (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Escape Room: Niet úniku je pokračovaním psychologického thrilleru, ktorý zaujal hororové publikum po celom svete. Tentokrát sa nič netušiaca skupina šiestich ľudí ocitne uzamknutá v ďalšej sérii únikových miestností. Postupne odhaľujú, čo ich spája, aby sa im podarilo prežiť.... pričom zisťujú, že túto hru už raz hrali. (Itafilm)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (178)

borec999 

všetky recenzie používateľa

Typický,moderný sequel. Kvalitovo slabší film od originálu, ktorý je v konečnom dôsledku takmer zbytočný. Príbeh sa klasicky kopíruje systémom ctrl c ctrl v z jednotky(máme v ňom pár známych hrdinov doplnených o nové postavy ktoré sú úplne zbytočné, bezduché a sú na plátne len aby mal kto umierať) ; tvorcovia sa držali hesla všetkého viac(viac hier, viac pascí, ktoré budú zložitejšie,náročnejšie a premyslenejšie) a na záver tam šupli nejaké to prepojenie a objasnenie 1 udalosti z jednotky aby sa nabudil dojem že celý príbeh je hlboko premyslený, začalo sa budovať univerzum a mohli do nekonečna vznikať ďalšie a ďalšie diely(minimálne trojka sa zdá podľa záveru ako povinnosť aj keď filmy s takouto témou môžu vznikať v podstate do nekonečna). Keď opomeniem fakt, že toľko tak prešpekulovaných a zložitých pascí a escape rooms by po sebe neprežil asi nikto, film nie je celkovo natočený zle a Adam Robitel si hercov i technickú stránku postrážil. Akurát, že toto všetko sme už raz videli. A o Minose sme sa toho tiež príliš nového nedozvedeli... 55% ()

sedm.1 

všetky recenzie používateľa

Toto pokračování Únikové hry je rozhodně ve všech směrech slabší než jeho předchůdce, a jelikož už právě první díl nebyla žádná hitparáda, tak dvojku jsem si už vážně jako že neužil. Vzhledem k obsahu se zde tvůrci navíc evidentně pokoušejí rozjet pořádně rozsáhlou sérii, k čemuž snad ale nedojde, jelikož mi přijde, že se se svými nápady již dost vyčerpali v jedničce a už tady chvílemi vařili z vody, respektive vykrádali, co mohli, což by ovšem nebyl možná až takový problém, kdyby to ovšem alespoň celé tak nějak trochu fungovalo, či působilo. Co tedy vytknout filmu nemohu, je jeho spád, kdy se těch necelých devadesát minut pořád něco děje, horší je, že nic z toho není jakkoliv zapamatování hodné. Ani mdlé postavy, ani nenápadité hry, ani dějový vývoj. Jak postavy, tak jejich herečtí představitelé jsou totiž nevýrazní a vesměs i nesympatičtí nýmandi, dále veškeré místnosti nemají koule, postrádají wow efekt, a kvůli nim ve filmu chybí i napětí, no a dějový vývoj též nepřekvapí, a to i přes závěrečnou pointu, která se sice snaží šokovat, na mě to ale nezapůsobilo nějak výjimečně. No a samozřejmě na konec jsem si jako zásadní výtku nechal naprostou absenci krve, což odmítám jakkoliv tolerovat, přes to prostě vlak nejede, aby se v takovémto typu hororu neobjevila ani kapička krve, či násilí, s tím ať se jdou tvůrci, respektive studio vycpat. Za mě zkrátka velmi slabý průměr, který toho příliš nenabízí. ()

Reklama

Marius_ss 

všetky recenzie používateľa

Takto sa má robiť pokračovanie. Jednotka síce nenastavila latku veľmi vysoko, no pre fanúšikov puzzle-hororov to bol určite dobre investovaný čas. Po dvoch rokoch nám prišla do kín dvojka, a ja som sa obával že to pôjde z kopca, no stal sa presný opak, za čo som veľmi rád. A ak to takto pôjde ďalej, tak tu budeme mať veľmi sľubné hororové univerzum, ktoré tu tak chýba po tom čo série ako Nezvratný osud, Očista, či Saw klesli do totálneho podpriemeru až odpadu. Jediné, čo mi liezlo na nervy, bola Taylor Russell a jej nechutne dokonalá, presladená postava, ktorá všetko vie, vždy zachová chladnú hlavu, nikdy nie je sebecká a napriek tomu je to vždy ona, kto prežije...vážne tvorcovia, už je toho moc. Ak sa Vám Escape room páči, určite si pozrite aj film Kocka (1997), ktorý je ešte o level vyššie a dá sa povedať, že je otcom puzzle-hororov. Práve z "Kocky" sa inšpirovali tvorcovia Saw či Escape room. ()

Jaro.Krafcik 

všetky recenzie používateľa

Ako už býva zvykom dvojky sú skoro vždy slabšie. Nevyhlo sa tomu ani escape room turnaj šampiónov. A to sme na to chceli do kín a ja si film chcel nechať na tohtoročný Halloween, dobre že som nevydržal. Nemastné neslané. V podstate kúzlo z predošlého dielu je fuč, tu by asi nepomohlo ani veľké platno. Ale stále solídny priemer čo sa hororu týka. Skôr to bol taký thriller. 3* ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Na môj vkus až príliš hysterické. Čo je horšie, ani herecké výkony ma moc nepresvedčili. Tiež dosť dlhý čas v prvej polovici sa venuje v podstate ničomu čoho výsledkom bola len nuda. A čo je škoda, mordy nestáli za nič, žiadna kreativita a hlavne žiadna kamera. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (6)

  • V čase 56:32 můžeme vidět loď v láhvi. Tato láhev je od 15leté skotské whisky Dimple Haig 15 yo. Je balená v typické třírohé láhvi s důlky – anglicky dimple, odtud její název. (DJMaroko)
  • Společnost Minos nese svůj název po krétském králi Minósovi z řeské mytologie. Ten nechal budovatele Daidalose postavit labyrint, do kterého byl zavřen Minotaurus, zrůdný potomek Minósovi manželky Pasifaé a posvátného bílého býka. (NiWi)
  • Existují dvě různě dlouhé verze filmu (88 a 96 minut). Obě mají naprosto rozdílný začátek a závěr filmu. (SOLOM.)

Reklama

Reklama